Statsminister säger att han inte bryr sig om det politiska spelet och fulspelar som få


INRIKES. Regeringen vill lägga 7,1 miljarder kronor mer på polisen under de kommande åren. Det är mycket mer än vad polisen själva begärt att få. Det är ett häpnadsväckande ösregn av pengar i kampen om röster – främst från statsministerns med egna ord, huvudfienden Sverigedemokraterna, och ett försök att komma åt grunden för SD:s framgångar. 

Nåväl, pengarna behövs säkert trots att regeringen, Brå och andra tjatat om att brottsligheten minskar.

Statsministerns utspel ger samtidigt oss som påstått det motsatta rätt.

Annars hörde vi häromdagen Inga-Britt Ahlenius säga att det enskilt viktigaste i en organisation är att chefen tillsätts ”endast efter förtjänst och skicklighet” och där blir det tydligen ingen förändring.

Sedan vet vi att pengar sällan löser alla problem även om de kan underlätta. Vi kan konstatera att valrörelsen börjat. För ett år sedan påstod regeringen att polisen inte behöver mer pengar.

– Pettersson har fortfarande inte hört statsministern eller rikspolischefen säga att den verkliga orsaken till den ökande brottsligheten är den alldeles för stora invandringen av människor från dysfunktionella kulturer och så länge man inte erkänner det verkliga problemet går det inte att lösa…Jag vidhåller att polisen är tillräckligt stor för svenska brottslingar, sluta importera fler och utvisa de som går…

 

 

Aftonbladets Lena Mellin skriver i en analys att ”regeringen tar i så att den nästan spricker i kampen om väljarnas trygghetsröster”. Hon konstaterar att summan är nästan dubbelt så hög som den polisen själva begärt att få: 3,9 miljarder. Lena Mellin skriver att satsningen är ett sätt att ”undergräva grogrunden för Sverigedemokraternas framgångar”.
Svenska Dagbladets Göran Eriksson skriver att det här i huvudsak är pengar som ska finansiera vårens löfte att det ska finnas 10 000 fler polisanställda 2024.
”Polisen ser därmed ut att befinna sig i ett anslagsregn de närmaste åren – och risken är förstås att både polisen och politikerna drar slutsatsen att pengar löser alla problem”, skriver han.


26 responses to “Statsminister säger att han inte bryr sig om det politiska spelet och fulspelar som få

 • Löfven står på knä för islam och pratar om antisemitism… | Petterssons gör skillnad!

  […] Löfven? Jag är tveksam till frågetecknet men låt stå. Nyligen uttalade sig Löfven om att han inte bryr sig om det förbaskade politiska spelet och […]

  Gilla

 • Grune

  Den stora frågan är var han skall hämta dessa pengar. Det är ju inte bara polisen som han vill satsa på utan även militären, sjukvården, äldrevården och skolan. Det är många sköna miljarder det handlar om och dessa pengar finns bara på ett ställe, i DEN NYA STATSKASSAN; INVANDRARVERKET. Vad säger hans muslimska vänner i 7-klövern om det.

  Gilla

 • eugenecork

  en insatsstyrka på 1000 pers, som inte vilar på hanen
  de enda raka…som samlar ihop gängen (som de
  redan vet vilka de är) och förpassa samtliga till öde-
  marken i t.ex Alaska…

  Gilla

 • Ulv

  Det är lånade pengar.

  Gilla

 • Jhonsson

  Mindre än tio miljarder extra till polisen, lika lite till försvaret och mycket diskuterande innan det blev klart. Men att spendera hundratals miljarder på dysfunktionella invandrare från Mena-länderna är inga problem. Då behövs inga diskussioner. Finns där inga pengar, så lånar Löfven och Magdalena Andersson det som behövs! Och den handfallna Alliansen, den sk ”oppositionen” tillåter utan protester att det sker.
  När kraschlandar vi? Eller har vi redan gjort det?

  Gilla

 • Mjölner

  Den fule svetsar´n kommer inte att lyckas. Inte spyan Eliasson heller.

  Gilla

 • Gömda/glömda

  Löven mfl. har ju SÄK! Sitter ett antal ”avsatta högavlönade GD mfl., dels hos RPS samt regeringskansliet, även kallade ”elefantkyrkogårdar.”.Dessa kan väl ta tag i outredda ärenden hos bl.a. polisen?

  Gilla

 • anne b rat

  >GO
  Du har helt rätt, det blev bara en gång för mig, efter att jag svarat SD !!

  Gilla

 • odalkvinnan

  Han kräver även att polisen ska lösa flera brott! Abrakadabra så gör de det. Han svänger sitt trollspö. Självkritik nej tack
  Att sedan betala ut miljarder-ska de fördelas på de poliserna som finns. Det utbildas nu 600 poliser medan flera slutar. Matematik ligger inte bra till för Löfven med polare

  Gilla

 • Jhonsson

  Först förstör politikerna hela landet, sedan förväntar de sig ros och beröm, när de försöker röja upp i eländet. Men det är försent. De kriminella från hela världen har uppfattat, att de svenska rättsvårdande myndigheterna har kollapsat. De importerade kriminella är här för att stanna,

  Gilla

 • GO

  Det skrämmande är att det inte finns en underliggande analys till pengarna som de skall satsa
  Tidigare pratade alla pk partier att 2000 till 3000 poliser skulle till
  Men ingen analys
  GW lade ner 5 min och kom fram till 10000

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Stor del av miljardsatsning på Polisen slukas av hål i budget.

  Regeringens miljardsatsning på Polisen får till stor del betala för satsningar som redan gjorts. Myndigheten har anställt för många civila och tvingas nu låna pengar till nödvändiga it-inköp.

  Men inrikesminister Morgan Johansson (S) och rikspolischef Dan Eliasson är nöjda med situationen.

  https://www.svd.se/del-av-miljardsatsning-till-polisen-tapper-hal

  Gilla

 • GO

  En plan hur att driva migrationspolitik borde upprättas
  Dags att arbeta strukturerat
  Det finns mängder av kompetens här på bloggen

  Gilla

 • Peter

  Fattar inte hur denna ledares parti kan ha 30% i opinionsundersökning. Hur kan folk ha förtroende för politiker som agerar efter att saker händer, saker som andra partier varnat och motionerat om i åratal innan saker hänt. Motioner som detta parti röstat emot och inför nu akut det de röstat emot.
  Polisen är politiskt styrd uppifrån. de får t.ex. inte gå ut med signalement på gärningsmän. Hur många brott har kunnat avstyras om de gått ut med signalement? Om bara ett utav de liven som nu mördats eller en våldtäkt kunnat undvikas så skulle det vara värt det.
  Nu så skall de sätta till mer pengar men de toppstyr fortfarande med att polisen inte får göra sitt jobb ordentligt. det kommer inte att hjälpa.
  Spel för gallerierna/valfläsk?

  Gilla

  • ossie

   Dom har inte 30% SIFO lägger alltid på minst 7-8% sossar som dom är fast även det är skrämmande mycket.

   Gilla

   • GO

    Tror även att om du säger SD när du blir uppringd och tillfrågad vad du skall rösta på så blir du inte uppringd igen

    Gilla

  • GO

   Det är väl dom som ser matprogram och Let’s dance

   Gilla

  • Hans Nilsson

   Ser du ut över de som befinner sig i din närhet i samhället förstår du nog varför han kan ha 30% av valmanskåren. Många svenskar är mer eller förvirrade av någon anledning en kan vara för mycket vin en annan för mycket psykofarmaka en tredje kan vara narkotika.

   Gilla

 • Hönsmamman

  10 000 pers i 36 månader
  7.1 miljarder minus sociala avgifter blir 5.4 miljarder. (7.1/1.3142=5.4).
  Inkomstskatt på det 35% så är det kvar 3.5 miljarder.
  Soc av o inkomst skatter gör att 3.6 miljarder återvänder t avsändaren.

  3.5 miljarder fördelat på 36 månader blir ca 100 miljoner per månad. Fördelat på 10 000 pers ger 10000 per person o månad efter skatt.

  Men det är säkert utrustning och annat så halva ungefär. Dvs ca 5 000/månad. Det blir inga heltidstjänster av det och inga höga löneförhöjningar.

  Nån måste se till att de får mycket mycket mer. Om de börjar med att lyfta ut alla illegala som vi försörjer borde det ju generera ett minskat underskott i budgeten?

  Gilla

 • ossie

  Det bästa man kan göra är att sparka klanten Eliasson- Så länge han är kvar kommer man aldrig att få en fungerande polis.

  Gilla

 • NisseBerra

  Ja, om man så skulle ge polisen 100 miljarder över tre år skulle inget positivt hända…. Det är helt enkelt fel personer som styr den skutan.

  Gilla

 • Observator X

  Japp och här har ni ytterligare bevis på att de sorgliga resterna av en framgångsrik nation har en etthundraprocentig mökskalle som högste ledare:

  https://mobile.twitter.com/daccraft/status/899309128153272321/video/1

  Inse att vi har kommit långt mot avgrunden med socialistindoktrineringen…

  Gilla

 • 8871

  Synonymer till Stefan Löfven

  (vard.) ovanligt stor idiot, helidiot, ärkenöt, klantskalle, jubelåsna, jubelidiot, imbecill

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: