För få skolor


Pettersson tog igår upp problemet med saknade lärare.

Problemet är större än så. Antalet grundskolelever ökar så snabbt att skolorna inte räcker till. Bara i Göteborg måste man påbörja byggandet av 30 grundskolor senast 2019. I centrala Malmö kommer antalet grundskoleelever att öka med 60 procent de närmaste åren etc.

SR

Lärare saknas, skolor saknas. Kände politikerna inte till denna enorma folkökning som drabbat Sverige och som kommer att fortsätta?

Varför denna enorma befolkningsökning kan vi läsa på Migrationsverkets hemsida och vilken grupp som ökar allra mest känner väl allah till?


9 responses to “För få skolor

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Varför bygga skolor till de obildbara, vars enda syfte med att närvara under lektionerna är att terrorisera omgivningen och göra arbetsdagen till ett rent helvete för den som titulerar sig lärare? Socialt dysfunktionella och illitterata elever behöver väl inte slösa tid med att gå i skolan, då hobbyaktiviteter som sexuella övergrepp och skadegörelse lockar?

  En uppenbar misshushållning med skattemedel och arbetskraft då regeringen ändå förväntar sig att de nytillkomna telningarna skall växa upp till bidragsberoende vuxna utan andra anspråk än att tillskansa sig största möjliga del av de sinande välfärdsresurserna.

  Eller har man tänkt sig specialkurser i hur man på det effektivaste sättet infiltrerar det svenska systemet, ansöker om statliga subventioner till samhällsfientliga organisationer och vilken täckmantel som är mest funktionell, och icke minst vilka möjligheter vi erbjuder för den som satsar på den ekonomiskt givande positionen som kränkt offer för den vita maktens rasism?
  Andreas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Tusentals lediga lärarjobb inför skolstarten
  Så här en vecka innan skolstart är lärarbristen åter på tapeten. Sista juni i år fanns det 5.291 lediga grundskollärarjobb enligt arbetsförmedlingens statistik. Det är 1.049 färre jobb jämfört med samma tid förra året, men ändå inget tecken på att bristen mattats av enligt Skolverket.

  Snart ska landets tomma klassrum återigen fyllas med elever, men vem som ska vara lärare i klassrummen är ännu oklart på mängder av skolor runt om i landet. (Publicerad:12 augusti 2017).

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tusentals-lediga-lararjobb-infor-skolstarten

  Gilla

 • Mm

  Vi är redan körda, det började med sossarnas styrning från sjuttiotalet. Som man bäddar får man ligga. Är ni nöjda nu?

  Gilla

 • Cinna

  Om några år lär det stå i var och varannan plats annons ”Lärare sökes, du ska kunna tala god arabiska/somaliska”.

  Gilla

  • Joy

   De söker inte bara arabiska och somaliska, utan många andra språk. Har nyss sett en ansökningssida för lärarvikarier, vet vad jag talar om.

   Gilla

 • malmobon

  Ser hur demografin förändras. Muslimer som ofta kommer med flera barn. Fula, tjocka svenska tjejer som springer med mörka män och får barn med dessa.

  Vi förstör vårt land både miljömässigt och utvecklingsmässigt.

  Har sagt det flera gånger. Börjar vi inte diskutera överbefolkningen som ett miljöproblem och ett demografiskt problem kommer Sverige förstöras.

  Sänk eller helst ta bort bidragen för barnfamiljer. Måste kunna försörja sina egna barn, och inte låta andra skattebetalare göra detta.

  TOTALSTOPP för all invandring utom arbetskraftsinvandring där dem själv försörjer sig.

  UTÖKA ÅTERVÄNDARSTÖD.

  FÅ UT DE SOM HAR FÅTT AVSLAG. DIREKT. Överklagan kan ske från deras hemländer genom bygga ut ambassader med handläggare,

  RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA 2018. Annars är vi körda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: