Ygeman: Ingen akut polisbrist, nu stor polisbrist i Stockholm i helgen


INRIKES. För en vecka sedan fick dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) sparken. För fem veckor sedan sa ministern, på vad det verkar fullaste allvar att det inte fanns någon akut polisbrist i Sverige. 

Idag rapporterar SVT Nyheter att det råder akut brist på poliser i södra Stockholm i helgen – det ska saknas resurser till nära 15 polisbilar, alltså 30 poliser. Bristen kan innebära att poliser som egentligen ska vara lediga måsta arbeta mot sin vilja. Det framgår av ett massutskick som gått ut via sms till poliser som täcker södra Stockholm.

-Pettersson har dock lösningen. Ställ in den perversa veckan.

Ni vet hur tokiga ”historiker” Henrik Arnstad och Aftonbladets Anders Lindberg kan vara men jag undrar om  inte inrikesminister Anders Ygeman (S) är en värre desinformatör och spridare av falska uppgifter. 

13 våldtäktsärenden per dag läggs ned, Fyra gånger fler dödsskjutningar i Sverige än i hela övriga Norden och antalet kriminella och kriminella områden blir fler och fler, stora delar av vårt land är obevakat bara för att nämna några saker.

Då säger socialdemokraten och den dåvarande ansvarige minister Ygeman: Det finns ingen akut polisbrist

Polischefer larmar om en ”akut polisbrist” där de får fler arbetsuppgifter, men inte ökade resurser. Det brottsförebyggande arbetet hinns inte med. Men inrikesminister Anders Ygeman (S) delar inte den bilden. Han kräver mer av svensk polis. – Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord, säger han till SvD.

Dessutom lovade socialdemokraterna vid sin kongress i april att vi skulle få 10.000 nya poliser.???!!! Poliser som alltså inte behövs enligt herr Ygeman…


24 responses to “Ygeman: Ingen akut polisbrist, nu stor polisbrist i Stockholm i helgen

 • Jhonsson

  Politiker och särskilt sossar har väldigt svårt att ta till sig verkligheten. Så varför fördärva en bra lögn med att plötsligt börja tala sanning?

  Gilla

 • Does Voeld

  Svenska poliser har en imponerande kontroll. Det är nesten övernaturligt. Dom bliver angripna och dom vassar i skit up tills knerna hela dagen men dom gjör inget. Om jag var polis i Sverige hadde jag skjutit ungefar 32 babbar i dygnet. Varje dag, sju dagar i veckan. Hur dom klarar att inte gjöra det, det fattar jag inte. Dom är supermän.

  Gilla

 • Tony

  Dom absolut största bristerna finns i skallarna hos dem som styr Sverige!

  Gilla

 • ?

  Passa på att njuta av komedin ”Pajasar i kubik” på Falkenbergsrevyn. Dessa träskallar dimper ner och gör ett kort gästspel vecka 32.

  Gilla

 • Peter Andersson

  Tror han har ett lätt förståndshandikapp. Jobbar hela dagarna med utvärderingar på psyk, beteendena är slående lika med dom vi skriver diagnoser på..

  Gilla

 • Argus

  Utlys undantagstillstånd, dra i asylnödbromsen, mobilisera militärpolisen, utrusta dem med KSP 58, AK 5, Trpm 12, Shgr 2000, Pskott 68 och Strf 90 så vore det den om det inte blir lungt och tyst i förorterna.

  Gilla

 • Billy Boy

  Stefan Löfven lovade mer resurser till polisen efter mordet på Alexandra på HVB-hemmet i Mölndal 25 jan 2016.

  Polisen varnar att de inte hinner med asylsökarnas våld på asylboendena.
  Polisen har inte resurser att hantera samtliga ordningsstörningar som uppkommer på boenden”, står det i den senaste rapporten från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Enligt MSB:s rapport så har nu incidenterna blivit så många att polisen inte hinner rycka ut på alla.

  http://www.rattfram.se/2016/01/26/polisen-varnar-att-de-inte-hinner-med-asylsokarnas-vald-pa-asylboendena/

  Gilla

 • Mr Jordan

  Jaha, du, Ygeman, ett besök i förorten, iförd skyddsväst, räckte alltså för att bevisa din luddiga tes. Ta bort det där jävla hånflinet och avgå, om det är något vi inte har brist på, så är det korkade, uppblåsta och verklighetsfrånvända politiker!

  Gilla

 • Billy Boy

  Anders Ygeman lyder bara blint vad chefen säger och repeterar som en papegoja Löfvens verklighetsfrämmande uppfattningar.

  Men polisfacket vet hur verkligheten ser ut.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Geniet Löfven i ett nötskal:
  Eftersom riksdagen helt saknar förtroende för Ygeman placerar Löfven honom som gruppledare i riksdagen där han ska ha en förtroendeberoende uppgift där personer ska prata med varandra om viktiga saker.

  Om det vore lite styrka i övriga riksdsgssossar så skulle de helt enkelt låta bli att välja honom. Löfven har antagit att de kommer att välja honom för att förslaget kommer från honom.

  Gilla

  • Boa

   Brukar inte SD ställa sina förtroendevalda som begått misstag åt sidan och inte belöna dem med förflyttningar till nya förtroendeuppdrag? Fast hela regeringen är ju ett misstag så att göra som SD skulle vara omöjligt.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Apropå poliser och skillnad i yppade hemligheter:

  Springare talar om hur saker och ting går till utan att avslöja känsliga personliga uppgifter. Då rycker Ygeman och Eliasson fram och beivrar detta å det starkaste (Eliasson påstår och Ygeman säger inte emot). Detta får Springare inte göra under arbetstid och med ftgdator. Hela världen ska få reda på att han inte får berätta.

  Samtidigt känner alltså Ygeman till om ts-läckaget och säkerligen Eliasson också? Detta förtiger de och berättar inte flr statsministern om?

  Något är fel i det politiska systemet som släpper igenom sån här kvartsfigirer. De skulle hållas långt från makt över andras liv.

  Mängden av inkompetenta hindrar att de verkligt skickliga kommer fram i vårt samhälle. Som ett Idol där de som sjunger sämst går till final. Och alla måste hålla för öronen

  När det kommer en skönsång are överröstar de personen genom sitt öronbedövande tjatter.

  Gilla

 • age

  Om båten läcker så räcker det inte med 10 hinkar att ösa med.
  De måste finnas någon som kan ösa med hinkarna.
  Om ingen öser så sjunker båten.

  Gilla

 • Håkan

  Ygeman är en fullblods psykopat!

  Gilla

  • age

   ”Håkan”!
   Reservation för betydelsen av din diagnos.
   Jag rekommenderar att du läser boken ”Psykopatens värld”
   av Robert Hare.
   Den ger en mycket god inblick i betydelsen av den diagnosen.

   Gilla

 • Grune

  Vad han säger skiter vi i för han kan omöjligt hålla reda på alla poliser eftersom han inte ens kan hålla reda på sina 2 hjärnceller.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: