IS-flaggor på svenska asylboenden

ISLAM. Att personal på ett HVB-hem i Hörby försökt radikalisera flyktingar är inte överraskande. Det menar Merzek Botros, arabisk pastor i Stockholm, som länge varnat för utvecklingen. – På olika asylboenden i landet har jag bland annat sett ISIS-flaggan, säger Botros. 

Nyligen rapporterades om att Hörby kommun sagt upp avtalet med ett företag som har drivit ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar sedan början av året. Anledningen var misstankar om att personalen försökt radikalisera dem som bodde där.

Ungdomar hade bland annat berättat att de utsatts för religiösa påtryckningar och att de inte fick lyssna på musik eller gå till badhuset. Sedan personalen i smyg spelats in och ljudupptagningen överlämnats till socialtjänsten sa kommunen genast upp avtalet.

– Vi skickar ungdomar till HVB-hem bland annat för att de ska integreras i svenska samhället, inte för att de ska radikaliseras, sa Hörby kommuns socialchef Eva Klang Vänerklint.

Händelsen är måhända unik, men Merzek Botros är ändå inte förvånad. I egenskap av själasörjare och pastor har han ofta besökt asylboenden och där, med egna ögon, sett uttryck för ren islamism. Han har också fått höra vittnesberättelser från asylsökande. Både IS-flaggor och hög IS-musik finns bland de iakttagelser som gjorts.

En aktuell rapport från Open Doors nyligen slog också fast att hot och trakasserier mot muslimer som blivit kristna förekommer regelmässigt på landets asylboenden.

– Jag har hjälpt många med polisanmälan när de konverterat från islam till kristen tro. Detta efter att de blivit trakasserade och hotade av islamister på asylboenden. Dessa vill inte ha med kristna att göra, säger Merzek Botros.

 

Läs mer på Världen idag

-Pettersson säger att i flathetens land får de som hotas, de kristna, flytta för att muslimerna inte ska bli kränkta…

Utanför Bosniska föreningens lokaler i Göteborg hänger en al-Qaidas flagga rapporterade GT. Terrorexperten Magnus Ranstorp säger att den svarta flaggan, som pryds av den islamska trosbekännelsen, symboliserar strid och används av al-Qaida.

Men Åke Sander, professor i religionsvetenskap, ser inget problem med att församlingen flaggar med terrorstämplade symboler. Han menar istället att det är samma sak som med den svenska flaggan.

-Den används också olika, du är inte nazist bara för att du viftar med svenska flaggan, det kan lika gärna göras på en landskamp i fotboll, säger Åke Sander.

27 thoughts on “IS-flaggor på svenska asylboenden

 1. Hellre Sandor än Sander! Bra mycket mycket mycket hellre!!! Bara en bokstav skiljer, men ack så mycket denna är värd.

 2. Det samma kan sägas om solkorsflaggan i så fall. Solkorset har ju mycket gamla anor här i den germanska kulturen. Så…

 3. Till Åke Sander kan jag bara säga.

  Det finns ingen vetenskap inom religion.

 4. Hur kan man komma på idén att jämföra svenska flaggan med IS-flaggor?
  Hur långt ska man låta IS invasion av landet pågå? Tills det är för sent. Det är dithän det går. Att koppla samman vår svenska flagga med nazism är också vidrigt att göra.
  Och en sån person ska vara professor i religionsvetenskap.

 5. Åke Sander, professor i religionsvetenskap – kan inte säga mycket om honom, han må vara en auktoritet i ämnet, vad vet jag.
  Däremot, dessa namn …

  Henrik Arnstad, historiker och islamolog
  Abdirizak Waberi, moderat riksdagsman (f.d. !)
  Sadiq Khan, lord mayor of London
  Silvana Imam, homo of the year 2015

  ….och så vidare. Komplettera gärna listan över ’celebra’ muslimer, både inhemska, men särskilt … hemska.

  • Den där Sander finns det väl anledning att varna för.
   Har någon kollat hans mentala status?
   Vissa människor kan, ganska länge, dölja en mental defekt.
   Beteckningen ”professor” kan gränsa till total kollaps och innebära risk för omgivningen.

   Islam är ju ett allvarligt hot mot vårt land och vår kultur.
   Och en ”professor” i religionsvetenskap är ju en professor i ingenting eftersom religion är en tro och att tro är att inte veta!

 6. Hakkorsflaggan är ”hets mot folkgrupp”
  ISIS-flaggan kallas ”kultursymbol”

 7. Lustigt att alla var så emot serberna i balkankriget. De ville bara försvara sig mot muslimerna som kommit in i landet, blivit majoritet i en del av landet och sen velat hävda det som sitt egna land. De var synnerligen brutala mot serberna med halshuggningar mm, och när serberna slog tillbaka (Om än väldigt hårt) så blev de the bad guys.

  Otäckt att se den flaggan här

 8. Det islamiska övertagandet av vårt svenska samhälle närmar sig allt mer.
  Jag förmodar att det sker med regeringens medgivande annars hade de väl ingripit.
  Men om det istället varit en hakkorsflagga? Vad hade hänt då?

 9. Men vad babblar Åke Sander om. Jämföra al-Qaida flagga med Svenska flaggan, Svenska flaggan är inte symbol för en känd terroriströrelse och signalerar knappast strid i första hand. Jag lever i landet Absurdistan, där rikspolischefen ropar… HJÄLP HJÄLP oss någon och folken svarar genom att vifta energiskt med diverse terroristflaggor.

   • Menar han då att vi har en religiös flagga, eller att IS verkligen är en stat? De har ju samma flagga, om jag inte tar fel i hastigheten nu.

 10. Sverige är ett jävla skämt.Jag är gammal och jag vill inte begravas i mitt land längre.

 11. Varför är inte IS-flaggan olaglig på samma sätt som nazistflaggan? IS är ju till och med värre än nazisterna.

 12. Åke Sander bör omedelbart tjänster entledigas, Så kan kan jag med andra ord hänger en Hakkorsflagga från min balkong vid ex. Fotbolls VW

  • Ja, någon gjorde Hitlers hälsning på en tennismatch, det blev ett himla oväsen. Och detta sväljer de med hull och hår. Det finns inga ord som beskriver vanvettet.

Kommentera