Hörby kommun skriver avtal med kriminella salafister och spritsmugglare

INVANDRING. Idag skriver Expressen/Kvällsposten om att Hörby kommun haft ett avtal med ett HVB-hem i Hörby som har anmälts för att ha försökt radikalisera ensamkommande ungdomar. Vi skrev om hemmet den 4 april 2017. Nu har kommunen sagt upp avtalet och anmält till Säpo – men har fortfarande kopplingar till företaget.

Nu visar det sig att Hörby skrivit ett avtal med ett HVB-hem utan kontroll över kostnaderna eller personerna bakom hemmen. Kommunen har bland annat skrivit avtal värt minst 16 miljoner kronor med en person som dömdes i Blekinges största spritsmugglingshärva.

I tio månader spanade polisen och tullen på spritsmugglarna. 17 personer kom att åtalas i den största smugglingshärvan i Blekinge. Ligans två ledare, som dömdes till fängelse i två år respektive tio månader i hovrätten, dyker sex år senare upp i Hörby. Nu som ägare av ett nystartat HVB-hem för ensamkommande flyktingar.

– Jag gjorde ingen bakgrundskontroll av ägarna. Det trodde jag var gjort när avtalet presenterades för mig, säger Hans Frank (L), ordförande i socialnämnden.

Utan att ta upp ärendet i socialnämnden skriver nämndsordförande Hans Frank i februari ett avtal värt minst 16 miljoner kronor med HVB-hemmet. Hemmet har 14 platser som kostar 1900 kronor per dygn. Om platsen inte utnyttjas kostar den ändå 1600 kronor per dygn.

SVT.se

-Pettersson säger att det borde inte vara så svårt. Varför inte fundera på om du skulle göra affären med egna pengar. Blir svaret nej, så ska du inte gör den med andras heller…

9 thoughts on “Hörby kommun skriver avtal med kriminella salafister och spritsmugglare

 1. HVB hem
  Finns det några vettiga och hederliga personer i den Sveriges lönsammaste industri som drivs av allsköns suspekta individider och finansieras av skattemedel ?
  Patetetiskt !

 2. Lite förvånande att en kommun säger ifrån och anmäler istället för att se mellan fingrarna eller titta åt ett annat håll som man brukar, vad kommer detta sig?

 3. Besluta om tjänstemanna ansvar. Ställ politiker till svars för alla tokbeslut. Dra av på Folkpartiets partibidrag. Det måste svida i någons skinn, dock ej mitt skinn.

 4. ”Jag gjorde ingen bakgrundskontroll av ägarna.”

  Det var mycket liberalt och nobelt av dig, Hans Frank (L), ordförande i socialnämnden.

  • Korruptionen grasserar i det kriminella Sverige!
   Enligt en gammal bonde i den landsortskommun jag flyttade till från Sthlm (av miljöskäl sedan jag blev ålderspensionär) styrs de kommunala upphandlingarna av s.k.svågerpolitik. Bl.a därför är skatten på en dålig pension f.n. 33% och riskerar att höjas 2018! Ingenting fungerar numera, och värst är det för oss pensionärer med många veckors väntetider för ett enkelt blodprov för ett PSA-test.Behövs ingen läkare för det. Sköterska räcker. Inget under att prostatacancer är den cancerform som dödar flest f.ö. friska män i landet!

Kommentera