Hörby kommun skriver avtal med kriminella salafister och spritsmugglare


INVANDRING. Idag skriver Expressen/Kvällsposten om att Hörby kommun haft ett avtal med ett HVB-hem i Hörby som har anmälts för att ha försökt radikalisera ensamkommande ungdomar. Vi skrev om hemmet den 4 april 2017. Nu har kommunen sagt upp avtalet och anmält till Säpo – men har fortfarande kopplingar till företaget.

Nu visar det sig att Hörby skrivit ett avtal med ett HVB-hem utan kontroll över kostnaderna eller personerna bakom hemmen. Kommunen har bland annat skrivit avtal värt minst 16 miljoner kronor med en person som dömdes i Blekinges största spritsmugglingshärva.

I tio månader spanade polisen och tullen på spritsmugglarna. 17 personer kom att åtalas i den största smugglingshärvan i Blekinge. Ligans två ledare, som dömdes till fängelse i två år respektive tio månader i hovrätten, dyker sex år senare upp i Hörby. Nu som ägare av ett nystartat HVB-hem för ensamkommande flyktingar.

– Jag gjorde ingen bakgrundskontroll av ägarna. Det trodde jag var gjort när avtalet presenterades för mig, säger Hans Frank (L), ordförande i socialnämnden.

Utan att ta upp ärendet i socialnämnden skriver nämndsordförande Hans Frank i februari ett avtal värt minst 16 miljoner kronor med HVB-hemmet. Hemmet har 14 platser som kostar 1900 kronor per dygn. Om platsen inte utnyttjas kostar den ändå 1600 kronor per dygn.

SVT.se

-Pettersson säger att det borde inte vara så svårt. Varför inte fundera på om du skulle göra affären med egna pengar. Blir svaret nej, så ska du inte gör den med andras heller…


9 responses to “Hörby kommun skriver avtal med kriminella salafister och spritsmugglare

 • IS-flaggor på svenska asylboenden | Petterssons gör skillnad!

  […] Att personal på ett HVB-hem i Hörby försökt radikalisera flyktingar är inte överraskande. Det menar Merzek Botros, arabisk pastor i Stockholm, som länge varnat för […]

  Gilla

 • Lena

  HVB hem
  Finns det några vettiga och hederliga personer i den Sveriges lönsammaste industri som drivs av allsköns suspekta individider och finansieras av skattemedel ?
  Patetetiskt !

  Gilla

 • Kattsand

  Lite förvånande att en kommun säger ifrån och anmäler istället för att se mellan fingrarna eller titta åt ett annat håll som man brukar, vad kommer detta sig?

  Gilla

 • Jhonsson

  Tänk så svårt det är för kommunala beslutsfattare att fatta rätta beslut.

  Gilla

 • Mm

  Besluta om tjänstemanna ansvar. Ställ politiker till svars för alla tokbeslut. Dra av på Folkpartiets partibidrag. Det måste svida i någons skinn, dock ej mitt skinn.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Jag gjorde ingen bakgrundskontroll av ägarna.”

  Det var mycket liberalt och nobelt av dig, Hans Frank (L), ordförande i socialnämnden.

  Gilla

 • Falköga

  Som vanligt, kommuner klarar inte av att sköta upphandlingar.

  Gilla

  • Luntan

   Korruptionen grasserar i det kriminella Sverige!
   Enligt en gammal bonde i den landsortskommun jag flyttade till från Sthlm (av miljöskäl sedan jag blev ålderspensionär) styrs de kommunala upphandlingarna av s.k.svågerpolitik. Bl.a därför är skatten på en dålig pension f.n. 33% och riskerar att höjas 2018! Ingenting fungerar numera, och värst är det för oss pensionärer med många veckors väntetider för ett enkelt blodprov för ett PSA-test.Behövs ingen läkare för det. Sköterska räcker. Inget under att prostatacancer är den cancerform som dödar flest f.ö. friska män i landet!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: