Kristna flyktingar förföljs i Sverige


ISLAM. Asylsökande kristna har utsatts för förföljelse, diskriminering och hot i Sverige. Det visar en undersökning om religiöst motiverad förföljelse mot kristna flyktingar i Sverige som Open Doors genomfört under våren.

– Under de senaste åren har ett stort antal flyktingar sökt sig till Sverige, samtidigt har det kommit flera rapporter om religiöst motiverad förföljelse mot kristna flyktingar här i landet. Därför har Open Doors under våren genomfört en enkätundersökning, säger Anne Muench, projektledare för undersökningen.

Av undersökningens 123 deltagare har över hälften (53 procent) utsatts för våldshandlingar minst en gång på grund av sin kristna tro. Nästan hälften (45 procent) har blivit dödshotade och 6 procent har utsatts för sexuella övergrepp på grund av sin tro.

– Det är oacceptabelt att sådant händer här i Sverige. Vi måste värna om religionsfriheten i vårt samhälle. Varje enskild person som utsätts för dödshot, våld, systematiska påtryckningar eller liknande på grund av sin tro är en för mycket, säger Anne Muench.

Förövarna är i de flesta fallen andra flyktingar eller immigranter, men de drabbade rapporterar även om händelser utförda av översättare och tolkar som egentligen ska hjälpa den asylsökande i kontakt med bland annat migrationsverket.

– Det är extra bekymmersamt att tolkar ägnat sig åt förföljelse och inte varit neutrala i sin yrkesutövning, säger Bengt Sjöberg, pastor och föreståndare i Korskyrkan i Filipstad-Hällefors, i ett uttalande om Open Doors rapport.

Bengt Sjöberg, även känd som ”flyktingpastorn”, har sedan flera år tillbaka ett stort engagemang för asylsökande.

– Den förföljelse som drabbar kristna måste tas på största allvar och bör följas upp och utredas vidare. Lösningen är inte separata boenden. Vi måste lära oss leva med varandra. All personal inom Migrationsverket och på boenden måste arbeta utifrån värdegrunden och vara objektiva, fortsätter Sjöberg.

En majoritet av de drabbade, 95 personer (77 procent), har konverterat från islam. 48 personer har konverterat i Sverige.

– I rapporten framgår det att konvertiter är en särskilt utsatt grupp som behöver skydd och stöd, både från kristna församlingar, men också från myndigheter, säger Anne Muench.

Kristna har utsatts för förföljelse på platser utspridda över hela landet. Enkäterna besvarades av flyktingar tillsammans med kontaktpersoner, som har haft en personlig relation till dessa flyktingar. Några har avböjt att svara på grund av rädsla för ytterligare förföljelse.

Läs mer på Open Doors…

 

Undersökningen kan läsas i sin helhet här.

-Pettersson säger att det bästa är att inte släppa in troende muslimer i landet, men nu när de är här så ska de göras klart att religionsfrihet betyder även frihet från religion och de som inte fattar det ska utvisas…

Förresten är skillnaden mellan kyrkor och moskéer jättelik…

Kyrkor fungerar inte som rekryteringscentraler för terrorister och mördare medan moskéer är stridsledningscentraler för islams invasionsarmé…


16 responses to “Kristna flyktingar förföljs i Sverige

 • IS-flaggor på svenska asylboenden | Petterssons gör skillnad!

  […] aktuell rapport från Open Doors nyligen slog också fast att hot och trakasserier mot muslimer som blivit kristna förekommer […]

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Bästa är att enbart släppa in Kristna, och inga troende eller sekulära muslimer som radikaliseras som en oljad blixt för att de sett en video på Youtube
  Säkrast är att inte släppa in nån alls, men jag påstår att de kristna flyktingarna har långt mer skyddsbehov än Musse Pigg har.

  Gilla

 • Jhonsson

  Löfven och tidigare Reinfeldt har importerat inbördeskrig.
  Det är bara att vänta och se.

  Gilla

  • Billy Boy

   Vem bor här?

   Jo det gör fd partiledaren för (M) och fd statsministern i Sverige, d v s han som plötsligt försvann.

   Det är mycket praktiskt med ett skyddat boende när inbördeskriget i Sverige snart bryter ut!

   Gilla

   • Rättsstravningsprojektet

    Han borde ha sin mössa på sig, men man kan anta att den har runnit in i huvudet via öronen. Och lierat sig med sågspånet.

    Gilla

 • eva

  Detta säger väl en hel del om ”toleransen” hos den nyimporterade religionen! Förbjud islam!

  Gilla

  • Bosse

   Ärkebiskopen är väl orsaken till detta.Hon har ju visat gång på gång att hon står på muslimernas sida. Hon har gjort uttalanden om att ta bort kristna symboler o.s.v. Detta är en förrädare. Att kristna förföljs är inte konstigt när dom inte ens har ärkebiskopen på sin sida.

   Gilla

   • Rättsstravningsprojektet

    ”Det” jobbar för Vatikanen, som också tillber Satan.

    Gilla

   • naimlap

    De s.k.kristna i Svenstia är närmast att, betrakta, som satanister. Självaste ärkebiskopen är nog belsebub själv i en mänsklig gestalt. Vad skall man säga om biskop Brunte i Stockholm? Den fula flatan, som mobbade SD i kyrkan, kristen är henen i varje fall inte. Mer djävulsdyrkare än kristen.
    En sann kristen människa kan inte vara medlem i den svinska
    muslimska kyrkan.

    Gilla

  • Rättsstravningsprojektet

   Islam är en personkult, inte en religion, eftersom man dyrkar en människa.

   Gilla

 • Billy Boy

  Ett äkta stöd för de kristna både här i Sverige och utomlands saknas både från den Svenska kyrkan och Sveriges regering.

  Gilla

 • age

  De kristna flyktingarna stör invasionsprocessen.
  Helt naturligt att muslimerna motarbetar de kristna.
  Enligt koranen ska muslim se kristen som fiende = döda, tortera.

  Vi behöver inte muslimer i vårt land!
  Muslim ser också oss som fiender, enligt koranen.
  ”Islam ska ta över världen, inte delar av den utan hela,
  och om så behövs – med våld.”

  Koranen finns inte i lightversion.
  Koranen kan inte ändras.
  Koranen är muslims lagbok.
  Muslim ska följa koranen.
  D.v.s. svensk lag kommer i andra hand för muslim.
  D.v.s. muslim måste inte bekräfta svensk lag 5 ggr/dag + fredag.
  D.v.s. muslim kan aldrig bli svensk.

  Har jag rätt?

  Gilla

 • ruben

  Det finns bara ett sätt att värna om religionsfriheten. Förbjud Islam. Islam är inte en religion, det är en rasistisk härskarteknik, skriven av härförare, som bedriver krig och våld. Islam hör hemma i 600-talet, inte i moderna demokratiska samhällen, som bygger på den gyllene regeln.

  Gilla

 • Mm

  Eftersom f.d svenska kyrkan numera är muslimsk med dess ledare som antagit det muslimska stridsropet vid död o elände, Gud är större, så vad kan man förvänta!
  Men jobba på Du, Bengt Sjöberg, att värna om kristna invällare, kyrkan gör det inte. Företrädarna för kyrkan bryr sig heller inte om slakten av kristna i Egypten eller andra ställen i världen där muslimerna tar över med sin mordiska våldsideologi.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: