Försvarsminister Hultqvist (S) – Sverige är inte mitt ansvarsområde

FÖRSVAR. Carl Anders Peter Hultqvist, född 31 december 1958 i Gävle, är en svensk journalist och politiker som sedan 2006 är socialdemokratisk riksdagsledamot för Dalarna. Han är Sveriges försvarsminister sedan 2014. 

Herr Hultqvist har varit reporter på socialdemokratiska Dala-Demokraten, blev ledarskribent på Norrländska Socialdemokraten i Luleå och var sedan chefredaktör för socialdemokraternas tidskrift Aktuellt i Politiken.

Peter Hultqvist var under 17 år kommunalråd (S) i Borlänge, under åren 1998–2006 som ordförande i kommunstyrelsen. 2006 valdes han in i riksdagen.

I juni 1978 började Peter Hultqvist sin värnplikt på Dalregementet och var där i 57 dagar. Därefter sökte han vapenfri tjänst, vilket beviljades ett halvår senare. Han slutförde sin värnplikt genom expeditionstjänst inom Kriminalvården

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) är en så kallad tomhylsa. En i militära kretsar nedsättande titel på dem som inte gjort sin plikt.

Nåväl, i dagens möte med försvarsutskottet om it-skandalen vid Transportstyrelsen erkänner en pressad försvarsminister Hultqvist (S) att han känt till läckan sedan mars 2016 men att det inte VAR HANS ANSVARSOMRÅDE att föra det vidare till ansvarig minister och statsministern.

-Pettersson hör en försvarsminister säga att en informationsläcka av hemliga uppgifter till främmande makt inte är hans ansvarsområde!!! Jag trodde Sveriges säkerhet var försvarsministerns ansvarsområde, men så är tydligen inte fallet i socialdemokraternas Sverige. 

Flera gånger upprepade Hultqvist formuleringar som ”inte mitt ansvar” och ”inte min sak”.

Arbetar herr Hultqvist kvar i morgon bitti så undrar hur det står till med Sverige. Hultqvist värnar helt uppenbart sina egna och partiets intresse före Sveriges.

Sedan ska vi inte glömma att alliansen är medskyldig till att leja ut Sveriges säkerhet för att spara några miljoner medan de utan blinka lägger 100 miljarder på ockupationstrupper från Mellanöstern.

35 thoughts on “Försvarsminister Hultqvist (S) – Sverige är inte mitt ansvarsområde

  1. Intressant fadäs av Hultqvist. Han har ju faktiskt varit helt ärlig och sagt sanningen.

    Det ligger ju inte i hans åligganden att göra något till gagn för Sverige. Hans, och alla andra ministrars och riksdagsledamöters, ansvar är att snarast få Sverige att kollapsa. De är alla tillsatta av den dolda eliten i landet, som som i sin tur verkställer de order de fått från bankmaffian.

  2. Hörde Ygeman bli intervjuad på radion idag där han sade EXAKT samma sak, nämligen att detta inte låg inom hans ansvarsområde!!
    Vem är det då som har ansvar för Sverige egentligen? Gud? (eller kanske troligare Satan?).

    De beter sig precis som de höga nazister vilka, under Nurnberg-rättegångarna, även de ej ansåg sig ha något ansvar (då de bara lydit order). Allt för att rädda sina egna skinn…

    Märkligt att man röstade på det där folkförräddarepartiet en gång i tiden! Denna historien kommer att bli partiets gravmonument…

  3. Om Hultqvist inte begriper att alla, som ingår i en regering, har ett ansvar för landet, skall han avpolleteras.
    Pch det skall vara kvickt.
    Hultqvist är en stackare till försvarsminister. Pallade inte för rekryttjänsten utan fick efter ett par månader vapenfri tjänst.
    Jag tycler att han också skall befrias från jobbet som försvarsminister och det omgående.

  4. Putin sitter med stor sannolikhet och myser när han får det bekräftat på riktigt det han redan visste på förhand att Sverige styrs och försvaras av en flock IDIOTER.

  5. Ygeman och Hultqvist säger att allt gått rätt till.

    De borde hållas under ständig kontroll. Eller vänta det är väl den uppgiften media har? Och vem kontrollerar dem? Javisst ja politiker, som Ygeman och Hultqvist och Bah och andra.

    Hur de än gör så har allt gått rätt till.

    Det är nog dags att rensa stuprören?

  6. Ungefär samma stjärna som Göran Greider?

    Jag GREDER när jag hör och ser Göran Greider, och
    han har tydligen någon slags expertstatus på den
    oberoende? TV kanalen SVT för han är så gott som
    med dagligen? Positivt är att han lagt av den rutiga
    arbetsskjorta som han haft i femton år var man än såg
    honom.( Han är väl så långt ifrån en arbetare som man kan komma)

  7. Ca 80% PK idioter håller med ” ingenting är vårt ansvar”, blir väl Feministregeringen, 7-klöverns, FI o Jonas gemensamma valspråk,

  8. För inte så länge sedan så hade vi ett ”Totalförsvar”. En försvarsminister måste då faktiskt tänka utan för ramarna och samverka med de civila delarna som också satt på massor av hemligheter om rikets säkerhet. Nu är det bara korridorer som gäller. Ansvars- och åsiktskorridorer. Ansvar för landet är ute.

  9. Imorgon kommer ”Feministregeringen” tillsätta en utredning för att kunna ge SD skulden för allting som sker, bilbränder, våldtäkter (i grupp), mord bomber, mm, mm och i synnerhet IT skandalen, PK idioterna jublar.

  10. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Inte mitt ansvar, ansvarsområde är detsamma som allt för många svenskar uttrycker med ”vem bryr sig”.
    Ett fullständigt vidrigt uttryck, vi borde alla bry oss om, oss själva, vårt land och andra skattebetalande genuina svenskar.

  11. Jag skulle om jag kunde vilja fråga regeringen:
    – Anser ni att Sverige finns?
    – I så fall – vad anser ni att Sverige är? Ett geografiskt definierat område? En suverän stat? En värdegrund eller något annat?
    – Räknar ni med stt Sverige finns om 5 år?

  12. Vadå,en försvarsminister som inte har gjort militärtjänst? vi har högsta hönset i polismyndigheten som aldrig har ens fått en grundutbildning i kåren.
    Att nå en högre befattning i detta landet är inget problem,skaffa dig partiboken,ha den i rätt tid när just det parti sitter vid makten, så kirrar det sig.
    Detta är korruption på riktigt a la Sverige!

  13. Tomhylsan bör lämna landet.Försvarsminster som inte gjort värnplikt .hur fan kan de få förekomma.Vilket förtroende man får.jävla nollor över allt.

  14. Alla inblandade i schabblet avseende IT-affärenpåstår, att de inte hade något ansvar för det som har hänt.
    Nog är det fantastiskt!! En regering där ingen har ansvar för någonting.
    Ändå påstår vår ”statsminister” nästan varje gång han öppnar munnen. att han och hans gäng är de, som tar ansvar. Ansvar för vad då?
    Hycklare, hycklare och åter hycklare
    Vårt land måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.
    Låt oss då förpassa Löfven och hans icke ansvarstagande ”regering” till historieboken.

  15. Jag förmodar att Stefan drog lappar ur en hatt, innan ministrarna skulle tillsättas. Peter hade otur, helt enkelt. Jösses, vilken pajas! Vad blir han härnäst,
    landshövding, ny rikspolischef eller omkring valsdansande ”styrelseproffs”?

  16. Den här människan som alla andra i svetsarns regering,helt inkompetent.Jag har skrivit tidigare men det tål upprepas,bolibumpa flickan, snabbköpskasörskan, ardalan ,Ibrahim, ynkeman,dvärgen Molgan, Vem fan har röstat på dom ? Inte jag, inte så konstigt att Sverige ser ut som det ser ut .Vi måste ha en handlingskraftig ledning. Ut med sossarna in med vem som helst det kan inte bli sämre.Mvh Adolf

    • Adolf!
      Att man är kortväxt ligger i ens DNA så Morgan kan inte hjälpa det,även intelligens finner vi i samma DNA således kan inte de andra utsedda ministrar belastas med det,däremot att säga nej till en post som så klart kräver intelligens, borde vilken imbecill människa klara av.
      Synd nu måste man lyfta bort dem utan att kunna ersätta med vettigt folk.
      Sina ar arvoden och pensionsförmåner får det tydligen ändå behålla.
      Se senaste exempel i sparkade Trafikstyrelsens GD.
      Arma Sverige !

KommenteraAvbryt svar