Politiker älskar pride

INSÄNDARE. Genom att censurera insändare och stänga sina kommentatorsfält är inte gammelmedia längre med i matchen. Den viktiga samhällsdebatten och diskussionerna förs istället idag på sociala plattformar, typ Petterssons blogg. Det var inte länge sedan Eskilstuna-Kurirens sydöstra edition, SN, Södermanlands Nyheter, storvulet ville beskrivas som ett mediehus innan tidningen sjönk ihop som en sufflé och blev tom och innehållslös som en papperspåse.

Bilden är inte från Nyköpings Pride utan tagen vid ett annat tillfälle där det gillas att visa upp sig.

På Petterssons blogg är alla synpunkter och åsiktsyttringar välkomna, bara man håller sig till de enkla reglerna. Den som följer bloggen kan till exempel se att prideanhängarna mobiliserat sina styrkor och att en bra bit över 100 personer tryckt på tummen-ned-knappen för bloggkommentarerna till nyss avhållna Nyköping Pride. Det är inget som hindrar detta. Tvärtom. Fria åsiktsyttringar tillhör ett demokratiskt samhälle.

Föreningen Nyköping Pride registrerades i bolagsregistret som ideell förening i februari i år. Nyköping Pride har samma lokaler som ABF Nyköping på Östra Kvarngatan 8. Gissningsvis är lokaldelningen och adressen ett resultat av att föreningens ordförande är styrelsemedlem i ABF Sörmland.  Tillika står ABF som huvudsamarbetspartner till Nyköping Pride, så även Nyköpings kommun. Kommunen (eller rättare sagt kommuninvånarna) utgjorde största bidragsgivare till festligheterna genom att bistå med 300 000 kronor i bidrag och 200 000 i förlustgaranti till Nyköping Pride. En förlustgaranti som arrangören Föreningen Nyköping Pride nu flaggar för måste tas i bruk.

Föreningens ordförande har dock officiellt utlovat en ekonomisk redovisning av jippot, i sinom tid. Det är inte svårt att göra av med andras pengar och föreningen anlitade bland annat Mark Levengood, en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Och dyraste. Herr Levengoods arvode brukar i det närmaste uppgå till ett sexsiffrigt belopp, enligt uppgifter från andra arrangörer.

Likaså anlitade Nyköping Pride en så kallad b-kändis som konferencier i dagarna två och ett stort antal artister av varierande kvalité till en ännu okänd kostnad. Huruvida föreningens medlemmar arvoderade sig själva eller inte för utfört ideellt arbete är även detta ännu så länge obekant. Tilläggas kan att Södermanlands Nyheter, SN, ingick  i arrangemanget som sponsor. Men så sa sig också en representant från föreningen Nyköping Pride vara mycket belåten med SN:s bevakning och omfattande skriverier runt pridefestivalen och tackade varmt SN i just SN . . .

Enligt arrangören var syftet med Nyköping Pride att sprida glädje och kärlek. I det sammanhanget kan påminnas om pridefestivalen i Stockholm 2016 då ett femtontal personer ställt sig på en trottoar där pridetåget drog fram med en till synes oskyldig skylt med budskapet ”Värna kärnfamiljen”. Detta fick ett antal deltagare i tåget att attackera ”demonstranterna” som sedermera jagades bort från platsen av ridande polis. Det var inte mycket till kärlek och glädje över den insatsen. Självklart får heller inte Sverigedemokrater medverka i tåget i Stockholm: alla Sverigedemokrater (en femtedel av Sveriges röstberättigade) är ju som bekant såväl rasister som homofober och har därmed ingen plats i det öppnare, friare och kärleksfullare samhälle HBTQ-rörelsen säger sig stå och kämpa för.

Det kan ses som en bagatell att en del människor verkar ha ett så stort behov av att uttrycka att de har en sexuell läggning att de behöver gå i ”parad” för den sakens skull. Men.

Kommunernas lagstadgade kärnuppgifter är social omsorg, skola, bygg- och planfrågor, VA, renhållning, bostäder, bibliotek, räddningstjänst och civilt försvar. Inte att dela ut kommuninvånarnas pengar till prideparader.

Jippon av diverse slag har säkert sitt underhållsvärde. Men fungerande samhällsfunktioner är viktigare. I Nyköping liksom i landets övriga  kommuner omfamnas HBTQ-rörelsen, för övrigt en urstark lobbygrupp senaste decennierna, och kommunpolitikerna i gemen älskar att få delta i paraden vinkande med en färgglad flagga. Det är å andra sidan ett personligt ställningstagande. Men att utan prut dela ut en halv miljon kronor av skattebetalarnas medel till Föreningen Nyköping Pride är att ha förstått det kommunala uppdraget dåligt.

Avslutningsvis. I Eskilstuna har politikerna i år beslutat att den årliga Springpride istället ska vara en del av Eskilstuna Vårfestival. Gissa vilka som kraftigt visat sitt missnöje mot den nyordningen.

Jodå, HBTQ-rörelsen!

47 thoughts on “Politiker älskar pride

 1. Till Skåningen, Du har delvis rätt och inte helt fel. Sanningskämpen är för grovkornig för denna tråden. Vi kanske ses igen hälsningar M.

 2. Dom kan censurera hur mycket dom vill. Folk blir bara än mer förbannade. Och runt om i hela sverige kokar folk av ilska. SD 2018 är nu det enda vettiga partiet.

  • 4 av 7 har annan bakgrund än svensk.
   Svenskar (150 000) minskar konstant och ”svenskar” (200 000) ökar konstant över tid. Snart det dubbla när anhöriga ankommer. Då är 7 av 10 arbetslösa ”icke-svenskar” om trenden håller i sig.
   100′ svenskar plus 400′ ”svenskar”.

   Givet att varje person kostar samhället i snitt 50 000 i månaden. Skola för barn, vård, barnbidrag, bostadsbidrag, atbetslöshetsbidrag, tandläkare, busskort, telefon, möbler osv osv. Ingen aning kan vara mer kan vara mindre. Men en hygglig uppskattning. 1 år gör 600 000/person. 400 000 personer à 600 000 blir 24 x 10^10 = 240 miljarder.

   240 miljarder. Varje år.
   År 2020 ska Sverige ha EUs lägsta arbetslöshet. Om inte de andra länderna sätter igång att avskeda med hög hastighet så lär regeringens förmåga till måluppfyllelse vara det som utgör eu-rekordet. En lägstanivå svår att slå.

   240 miljarder som tog x antal timmar att arbeta ihop.

   En gång startades fackföreningar i Sverige för att få till omfördelning av ihoparbetade medel. Det var ständigt en grupp som gynnades mer än andra. Arbetarna slet och andra fick ta del av det som de jobbade ihop.

   Idag är det samma sak. Men tvärtom. Fast samma. Arbetarna sliter. Företagarna sliter. Och pengarna fördelas till de som inte sliter. Tack vare det parti som säger sig stå på arbetarnas sida. Men idag tar ifrån arbetarna för att ge till andra. Det är lite tvärtom.

   Första maj går de ut och protesterar mot makten (som är de själva). Protesterar mot arbetarnas villkor och höjer sedan skatten som de behövs till den utdelning de utlovar till alla de som kommit hit och mycket sällan bidrar.

   Vill verkligen säga att det finns människor som bidrar enormt mycket oavsett var i världen de sätter sin fot. Men det är inte riktigt de som står för den presenterade statistiken där majoriteten av de arbetslösa är ”svenskar”.

   Grovt räknat 1000 miljarder under en svensk mandatperiod. Det hade räckt till en hel del reformer?

   Alla svenskar kunde fått 100 000 kronor var, 25 000 per år? Räknade jag just fel?
   10^12 / 10^7 = 10^(12-7)= 10^5 = 100 000
   Ca 2000 i månaden till varje svensk medborgare är alternativet. Det är ju ingen exakt matematisk precision men mellan tummen o pekfingret så duger beräkningen.

   Rätta mig om jag har fel.

   2000 x 10 000 000 = 20 miljarder/ mån = 240 miljarder/år
   600 000 x 400 000 = 240 000 000 000 = 240 miljarder/år

   Halvering ger 1000/månad per medborgare (liten som stor) och
   300 000 i årskostnad per arbetslös ”svensk”

   Jag hade hellre sett att dessa resurser gått till polis, sjukvård, äldre, skola osv.

   Detta är ett oerhört kostsamt tillstånd för ett land. Som agerar utifrån inriktningen att göra sig så fattigt som möjligt?

  • ”Och för att återgå till BB Sollefteå: kom med ett förslag då. Vill Sollefteå ta emot flyktingar? De föder många barn!”

   I klass med sossarnas partisekreterares matematiska kapacitet: M Winberg i intervju med J Sima om hur nedbantad välfärd (av resursbrist) skall räddas genom inflyktningseffekten.

   Om en skattefinansierad verksamhet saknar finansiering så är deras lösning att öka efterfrågan genom att ta dit människor som enbart kommer att kosta pengar.

   Varför vill dessa personer stoltsera med sina begränsade tankeförmågor?

   • De tänker och handlar efter den lilla förmåga som de besitter.
    De är som jag ser det så enfaldiga så gigantiskt infantila att det gör ont att läsa om deras begränsade förmåga, den närmast obefintliga !

 3. Cirkus Regeringen löser alla utmaningar med konsulterna Clowner utan gränser. På deras repertoar:
  Cirkus för hopp och styrka – skapa möten genom leken och stärka relationen och närheten mellan ensamkommande deras barn och barnbarn i slott och koja. Projektet ska bidra till en förbättrad miljö och verklighet för målgruppen och andra (goda) runt omkring.

  Regering kommer inför nästa budgetdrabbning att anlita ”Ekonomer utan gränser” och räknar med att bygga både källare och takvåning inom budgetens väggar. Inga bärande balkar så även väggarna är flexibla och behöver inte hindra att gränslösa förmåner sprids ut till alla som har rösträtt. Det ekonomiska bygget har på det viset sluppit begränsas.

  Det är ännu oklart varför de inte anlitat ”Miljövetare utan gränser” som kunde löst alla miljökonflikter genom att radera gränser?

  Dan Eliassons nya lösning i kampen mot det tilltagande hatet mot att han sitter och blockerar en plats som behöver besätta av någon effektiv och kompetent person: Tungskrapa. Själv använder han den hitan och ditan – det blir mycket spyor nu.

 4. När det gäller att spendera skattepengar på onödigt strunt, har våra politiker hur många idéer och pengar som helst.
  Men om man säger ordet pensionär, hör man hur locket på kassakistan slår igen.

 5. Orättvist att endast de homosexuella hyllas med flaggparader.
  Den randiga flaggan borde vara symbol för alla missbildade människor.

  • Eller har han börjat skåda mörkret i tunneln?

   ”Projektet ska bidra till en mer human och rättssäker återvändandeprocess som främjar frivilligt återvändande.”

   Mer human? Mer? Betyder detta studierektor för styrelsen?

   • Anders Danielsson blev 2007 generaldirektör för Säkerhetspolisen (Säpo) och var mellan 2012 och 2016 generaldirektör för svenska Migrationsverket . Han tillträdde den 1 december tjänsten som generalsekreterare på Svenska Röda Korset.”

    Migverket/röda korset = a dan-sson

  • Enligt Migrationsverkets hemsida (Se web-länk i Hönsmammans kommentar ovan)

   Delcitat

   Miljonstöd till fyra migrationsprojekt

   Sammanlagt 25 miljoner kronor för bättre migrationsprocesser går till ”Clowner utan Gränser”, Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund, Strömsunds kommun och Röda Korset. Stöden kommer AMIF, Europeiska asyl-, migrations- och integrationsfonden.

   Slut delcitat

   Att spela clown och pajas i migrationsprocesserna kan Stefan Löfven klara utmärkt bra på egen hand.

   http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/6101663_orig.jpg

   https://i.ytimg.com/vi/EBFPl6ouEWw/hqdefault.jpg

 6. O T
  Politiker verkar älska allt och alla som krossar ett samhälle.
  Den här länken är verkligen skrämmande och det finns en son redo att ta över ondskan !

 7. Svenska experimemtet är att greja med det som alltid leder till explosion att plantera in och blanda: syra- och balkongkastare könsapartheidaktivister (och häxdoktor regeringen kallar sig ändå feministisk) , skattefinansierad sunni shiitisk islam och hbtq-certifierade bibliotek med zoo Malier som uppför sig som skrikiga apor

 8. Tänk att man som lokal ideell förening , Nyköping Pride registrerades i februari i år, direkt kan få ett garanterat bidrag på en halv miljon kronor. Av kommunala skattemedel i Nyköping.

  Ett oerhört generöst beslut av Nyköpings kommun, måste man säga.

  En bra signal till andra ideella föreningar, gamla som nya, att här finns det resurser i den kommunala kassan. Till att anordna ”jippon”, för att marknadsföra sin förening med glädje & kärlek budskapet, som grund för sin bidragsansökan.

  Föreningar som jag tänker speciellt på då, är de som finns ute på landsbygden, runt om Nyköpings centralort.

  Kan tänka mig att de har ett och annat önskemål, för att skapa och åstadkomma många förbättringar, inom sin bygds föreningsverksamhet.

  För HBTQ-rörelsens Pride, har väl inte ensamrätt på glädje & kärlek?

 9. Komplettera gärna med att läsa boken ” the pink swastika” i pdf form. Mycket intressant!

  • Lessen, lite för snabb. Men ni förstår innebörden, eller hur? För, samma anda över oss andra härskar hos bögextremisterna, som hos deras forna anfäder. Allt hänger ihop. Ursprunget till terrorn över människor och mänsklighet var islam. Ur islam föddes dess europeiska variant nazismen. Och ur denna dess könsliga motsvarighet PRIDE!

   Bara flaggornas utformning skiljer dem åt. Men innebörden är densamma.

  • Antirasister, PRIDE-folket och femenismen samarbetar. Varför, kan man undra????? Nån mer än mig som kan se sambandet. JO, DE HAR JU SAMMA MÅL!!! GISSA VAD!!!

   • T o m präster i svenska kyrkan, skriver avsiktligt med litet s, går i dessa tåg. Det går tillsammans med män som klär ut sig till småflickor med högklackat och blonda peruker, med mycket mera rena avgrunden. Pervers-tåget är det, inte något att vara stolt över. Det är rena Sodom och Gomorra över det!
    Luf är ju på tåget också med tecknad barnporr och nekrofili. Det blir bara värre i i väst, dekadensen är totalt hämningslös.

   • Nu tycker jag att du är en jäkla knäppgök. Du vet ju f-n inte vad du pratar om. Min bäste vän, och tillika min sambos bror, är gay. Varken han eller hans gayvänner (av båda könen) har ingenting med Pride att göra. De, precis som de flesta som är gay, har aldrig fått i något demonstrations-tåg. Att de är gay gör inte den till sämre människor. Vilket är det ”gemensama” målet du tramsar om?

   • Till Skåningen, eftersom som du säger ingen av dina anhöriga vänner eller största delen av de människor som är gay, aldrig deltar eller ämnar delta i någon prideparad, förstår jag inte din upprördhet. Jag gillar inte Jonas Gardell men Christer Lindarv.
    Därmed är jag inte böghatare även om jag inte gillar pridejippot. Prideparader marknadsför ofta sexualiteten på ett vulgärt och osmakligt maner. Sexuell tillhörighet anser jag vara en privatsak som inte vinner på att visas upp offentligt. Prideparader har en tendens att mer och mer innehålla politisk aktivism, jämsides med smaklös sexualakrobatik. Ingenting är helt svart eller vitt alla åsikter måste accepteras.

   • Till Mjölner. Min upprördhet är naturlig när man läser inlägg från t ex ”Truthfighter”, som svamlar en massa smörja om regnbågs-flaggans ursprung. Att denna fana som är till för ALLA som är gay ( vare sig de går i Pridetåget eller ej) skulle ha sitt ursprung i nazismen och islam. Det visar hur hatiskt inställd man då är till alla som är gay. Vänligen Skåningen.

 10. Naturligtvis missar ingen modemedveten och mondialt sinnad PK-politiker och mentalt mutilerad myndighetsföreträdare att deltaga i detta annuella spektakel och därmed bevisa sin gunst inför det lokala HBTQ-kotteriet och låtsas samtycka till dess strävan att kriminalisera heteronormativiteten.

  Dylika uppvisningar till globalismens fromma och därmed till den allmänna moraluppfattningens förfall, har kommit att bli obligat för var statskonstnär med anspråk på att bibehålla sin position som Babels väktare på den etnopluralistiska värdegrundstäppan, där kön betraktas som en social konstruktion och där det vita patriarkatets heterosexuella individer ses som lovliga byten.
  Andreas 🙂

 11. Vilket hån mot en gammal svensk heterosexuell kristen manlig entreprenör.
  Naturligtvis har jag aldrig fått några pengar till projekt jag sökt.
  Jag har fel i allt. Fel nationalitet, svensk. Fel sexuell läggning, hetrosexuell. Fel religion, kristen. Slutligen fel kön, man.
  Hur kunde det bli på detta viset?
  Så ser dock den vanligaste entreprenören ut i Sverige. Svensk, hetrosexuell, kristen och man. Ändå är det ingen grupp som prioriteras.
  Är man flykting från utlandet finns det inga gränser för vad de kostar på en. Samma med HBTQ. Det har ju skrivits en del här om hur muslimska organisationer får hutlöst med pengar, med när de själva ska leverera blir det ingenting. Till sist om du är kvinna är det också lättare att söka pengar än om du är man.
  Nåväl. Det har fungerat ändå. Hundarna pinkar inte på mej. Men det är ändå underligt hur samhället kastar pengar på grupper som aldrig kommer att leverera några resultat.

  • Ja du Jack, Du har haft en god uppfostran precis som jag. Hur länge ska vi vända andra kinden till? Ska vi bli dhimmis? Magnituden av den multikulturella identitetspolitiken har inga gränser.

   • Intressant term, har aldrig hört den innan så ja slog upp: Inom islamisk rättsskipning, motsvarar 1 muslimsk mans vittnesmål värdet av 2 muslimska kvinnors eller 2 dhimmi-mäns vittnesmål. 4 dhimmi-kvinnors vittnesmål har samma värde som 1 muslimsk mans vittnesmål. Samma system gäller även rätten att ärva. Detta har tillämpats på olika sätt i olika islamiska samhällen genom historien.
    Då vet vi vad vi har att se fram emot.

  • Men vi som hör till den gruppen har ännu en sak gemensamt: vi är väldigt många. Och dessutom diskriminerade. Alltså: dags att organisera oss!

   • Jag tycker vi kunde få en dag uppkallade efter oss, den svenske, hetrosexuelle arbetande mannen. För hör och häpna, samhället skulle inte fungera utan oss. Om politikerna lyckas byta ut oss mot muslimer, negrer, transexuella och araber som dom verkar vilja, kommer samhället att upphöra att fungera.

 12. Södermanlands Nyheter som innehållslös Sufflè ha ha.

  Ja det finns många sådana innehållslösa figurer i samhället,
  en sådan figur som visst ska vara professor heter
  Peo Hansen och är stark flyktingvurmare som menar att
  det stimulerar ekonomin när många som får bidrag spenderar
  dessa och då ökar ekonomin? Jaha då borde man kanske lyfta
  upp alla fattigpensionärer till en överlevnadsmässig nivå så
  att dom kunde spendera lite pengar, då hade ju ekonomin
  blivit ännu mer stimulerad, eller hur? Dom har ju i vart fall
  varit med och bidragit till den genom åren?

  Vi har ju en statsminister som varje år stimulerar sin egen
  ekonomi med lika mycket som fattigpensionärerna har
  att leva på?

  • Du idiot som tycker tummen ner, tänker du innan du
   trycker? Eller tycker du inte att pensionärer har rätt
   att överleva? Och tycker du att Stefan Löfven är värd
   en hel pensionärslön i ökning varje år för det mediokra
   jobb han utför? Eller du kan kanske inte tänka heller?

Kommentera