”Vi bär regnbågens färger med stolthet”


MEDIA. ”Vi bär regnbågens färger med stolthet” är rubriken på Eskilstuna-Kurirens platschef Anna Falks krönika i den egna forumet, Södermanlands Nyheter, angående den så kallade prideparad som avhålls i Nyköping i helgen.

I sin krönika skriver vidare platschef Falk: ”Det är ett ställningstagande. Vi tar ställning för alla människors lika värde . . . ”

Gott så. Kampanjjournalistik, journalistik där man inte objektivt redovisar fakta, är idag vanlig i svensk media, så också i Falks organ. Det något märkliga är att platschef Falk tycks omedveten som SN:s egna publicistiska regler trots att Falk i egenskap av platschef är ansvarig för dessa regler.

Ovanför Falks krönika står nämligen i en gråtonad ruta följande: ”Det här är en krönika (markerat i fet stil). Det är skribentens personliga åsikter som förs fram i texten, inte tidningens”. Om det nu är Falks personliga åsikter som redovisas i krönikan undrar vän av ordning vilka dessa ”VI” är som i texten bär ”regnbågens färger med stolthet” och ”tar ställning för alla människors lika värde”? ”VI” för inte direkt tankarna till en personlig åsikt, snarare då till SN:s åsikt.

Trots den tydliga informationen i den gråtonade rutan om att så inte är fallet. Platschef Falk rekommenderas att läsa på tidningens egna publicistiska regler, om inte annat för att leva upp till ett av SN:s angivna journalistiska ledord: trovärdighet.

Sedan måste Pettersson påpeka att ”tar ställning för alla människors lika värde” inte gäller alla i SN:s kundkrets, bland annat har SN tagit ställning mot Sverigedemokraterna och andra oliktänkande.

Nåväl, nästan varenda dag läser vi i SN om duktiga nya svenskar och muslimer men de får tydligen inte vara med i dessa reportage. Gillar inte SN muslimer i Prideparaden heller ligger något annat bakom?

För några år sedan satsade lokaltidningen Södermanlands Nyheter hårt på bloggar och bloggare på sin hemsida. Där fanns 57 bloggar, de flesta bra och välskrivna, av dessa var 30 st partipolitiska. SN:s förre chefredaktör och ansvarige utgivare Göran Carstorp sa…

”Ett demokratiskt samtal får inte låta sig begränsas till en valrörelse vart fjärde år, det måste leva hela tiden…” ni kan säkert gissa vilket parti som inte fick vara med i ungefär 1,5 år. För SD var samtalet inte fritt.

En gång blev Pettersson frikänd av tingsrätt och hovrätt men dömd som rasist av Södermanlands Nyheter.

SN fällda av Pressens Opinionsnämnd. som sagt. Media handlar om förtroende…

…och för att återgå till rubriken ”Vi bär regnbågens färger med stolthet”, varför inte en fest för alla?


43 responses to “”Vi bär regnbågens färger med stolthet”

 • Politiker älskar pride | Petterssons gör skillnad!

  […] ”Vi bär regnbågens färger med stolthet” […]

  Gilla

 • Fredde

  Hur många niqab och burka kommer att ses i prideparaden?

  Det ska bli intressant att se! (jag bor inte där, men hoppas på bilder)

  PK-medias dubbelmoral är omvittnad, vi ser nya exempel varje dag.Vad de inte fattar är att de gör självmål på självmål….

  Gilla

 • Stenbock

  Vår fader och alla hans änglar i himmeln blev igår ledsna,när beslutet om ”äktenskap” för bögar/flator,meddelades ske i riksdagen under fredagen.Deras tårar började redan under gårdagen att fällas,och fortsatte nu på morgonen för att fullständigt dränka Berlin.
  Aldrig tidigare har sådana skyfall förekommit enl. meteorologerna.
  Vid vissa platser föll 140-150 lit/kvm.U-Bahn stationer sänktes under vatten,och stora byggnader undergrävdes med risk att rasa samman.
  Bild från BZ:

  Gilla

 • Stenbock

  Lägger in en bild av två söta flickor från Berlin,som idag är lyckligare än någonsin.Äntligen kan de två ingå äktenskap.Så har Bundesdagen i morse efter omröstning beslutat.393 röstade för detta, (Sossar,kommunister röda/grön) medan 226 röstade nej.(CDU,CSU och spridda FDP)
  Mutter Merkel röstade som jag skulle gjort,nej till detta vansinne.
  Bild från BZ:

  Gilla

  • Lena

   Stenbock
   En sådan ”ljuvlig” bild och dagen är ”räddad”, tack så förbaskat mycket !

   Gilla

  • Stenbock

   Lena:
   Har i dagens tyska tidningar upptäckt,att det framför allt är korpulenta män och knarkare från de Gröna,som jublar över beslutet.En av tillskyndarna är Merkels egen talesman,som ser så glad ut efter voteringen:

   Gilla

   • Lena

    Jag har haft högljudda diskussioner med två representanter som röstar på de gröna.
    Jag var verkligen arg, de äger tre bostäder, två stora bensinslukande lyxbilar och de tillbringar halva året med att bli transporterade runt klotet med lyxbåten Europa !
    Orkar faktiskt inte att träffa dem fler gånger fast att vi har då och då under 25 år träffats för en måltid tillsammans !
    De är så grymt bortskämda, allt är ärvt ingen av dem har jobbat och barn har de inte , de skulle inskränska på deras ego .
    Förbannade hycklare !

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    När jag läste dina rader slog mig,att det troligen är ”syndafloden” som nu drabbat de ogudaktiga ! För inte är det väl vatten från de smältande ismassorna vid polerna,som klimatmarodörerna förorsakat,som nu ger sig tillkänna ?

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    ”Syndafloden” det köper jag………Europa är så bedrövligt lortigt på många ställen att det behövs en syndaflod för att skölja bort ”möget”!

    Gilla

 • Tony

  ja behåll era förbannade regnbågssymboler, men försök inte
  att smeta det i trynet på oss andra som inte vill ha dem, era
  sexuella läggningar rör bara er själva, inte andra!

  Gilla

  • Mia

   Ja, eftersom folks sexuella läggning bara rör dem själva så vore det inga problem om folk respekterade detta och inte lade sina näsor i blöt.

   Gilla

 • nosferatu

  Jag förmodar att er lokaltidning frågat muslimer på gatan om de tänker delta i pridetåget och hur den muslimska församlingen ställer sig till HBTQ?

  Gilla

 • Blåsfirren

  ” Allas lika värde” Då tycker jag att bögtåget ska visa upp sig i valfri förort.

  Gilla

 • Billy Boy

  Här en fråga från en som upplever sig ha tilldelats ett olika (devalverat )människovärde av PK-överheten.

  Hur mycket pengar av skattemedel har politikerna anslagit för att kunna genomföra detta regnbågs-jippo i Nyköping?

  Vore mycket tacksam om platschef Anna Falk på Eskilstuna-Kuriren kunde ta reda på det och sen berätta för sina läsare och bedöma om det var värt pengarna visavi massor av andra mycket angelägna ändamål som inte fick några bidrag trots värdegrunden ”Alla människors lika värde”.

  Gilla

 • Lena

  Strunta i det där dravlet men vad är detta ?
  http://www.mirror.co.uk/news/incredible-close-up-footage-boeing-10708372
  En boing ………..har aldrig sett något liknande !

  Gilla

  • nyfiken

   Detta kallas ”chemtrails” och förekommer över hela europa !
   Sök på detta så får du reda på lite mera………..

   Gilla

  • dave

   Det är kondens.

   Gilla

  • Billy Boy

   Lena!
   Det finns en svensk koko-miljöpartist (kommunpolitiker) som spekulerar och påstår sig ha alla möjliga och omöjliga förklaringar till chemtrails.

   Ganska roande att lyssna till galenskaperna till faktiskt.

   Gilla

   • Sven-Erik

    Snillet spekulerar. Ge henne en ministerpost tillsammans med de övriga id00erna. Ohoops en nolla mer eller mindre spelar ingen roll 😑

    Gilla

 • RäddSomFan

  Denna pedofilflagga med regnbågens färger som dom viftar med förstår jag mig inte på, är dom sådana allihopa tro.

  Gilla

 • naimlap

  Det finaste och det noblaste en människa kan uppnå i dårhuset Svenstia,
  Är vara maricon – bög eller marimacha – böginna! Vad, som dock är mindre fint utanför stians gränser är att, vara en dum, feg, pervers svensking. Det är inte alls fint, tro mig!

  Gilla

 • Jhonsson

  Sanning och verklighet är medias och politikers största fiender.

  Gilla

 • Ateisten

  Regnbågsflaggan är rasistisk har internet lärt mig för den separerar och delar upp färger.

  Gilla

 • Lena

  Istället för det där tramset ägna er tid till att gräva efter vad den här figuren håller på med !
  https://pbs.twimg.com/media/DDfGUCbXsAIXllZ.jpg:large

  Gilla

 • Bror

  ”Var inte självupptagna och stolta. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva.” (Phi 2:3)

  Gilla

 • gamgubben

  Må så vara att de är bögar och flator som gifter sig med samma kön. Men att de ska ha rätt att adoptera är fel, för en ny person kommer till bara genom en kvinna och en mans sexuella akt. Varje barn skall ha rätten till en far och mor, det får de ej med två mödrar eller två fäder.
  Aborträtten skall vi ha kvar men den ska inte tillåtas vara som nu ett preventivmedel. Tänk så många utländska barn vi importerat helt i onödan, de har alla kunnat vara svenska om alla graviditeter fått gå till att bli ett barn.

  Gilla

 • Bror

  ”Stolta ögon och högmodigt hjärta – de ogudaktigas lykta är synd.”
  (Pro. 21:4)

  Gilla

 • Grune

  Vad jag förstår så g¨år deras budskap ut på att älska med så många som möjligt oavsett kön, ålder eller hudfärg.

  Gilla

 • Truthfighter

  ”…tar ställning för alla människors lika värde…” Jasså????? PRIDE är väl inte det, eller hur? Det är ju att ensidigt övertrumfa en viss läggning på alla andra. Att TVINGA på oss denna läggning. Det är inte respekt för ”allas lika värde”. Respekt har Putin, genom att förbjuda PRIDE, och sexuell propaganda. Det ÄR att värna den sexuella friheten, inte PRIDE. Sen, varför ska just bögarna värnas, om någon sexuell grupp ska värnas????? Är de FÖRMER än alla andra sexuella grupper, eller?????

  Nej, PRIDE borde bara bort, för ALLAS respekt. Som idag KRÄNKER man ALLA andra grupper än EN. Och det är inte värdigt en demokrati. I respekt, borde det offentliga rummet befrias från dylika plågande propagandaspektakel. Det sexuella borde vara något som förlades till det privata rummet, och inte självgott och själviskt basunerades ut idag, och detta från ett så ensidigt protektionistiskt ideologiskt vinklat och pådyvlat som idag.

  Gilla

 • Joy

  Kan de inte sluta att vara stolta över sina perversa böjelser? Det är då inte några snälla, rara gifta homopar som visar upp sin sexualitet mitt bland barnen i dessa offentliga tåg. Det är allsköns underligheter som får Bibelns Sodom och Gomorra att verka som riktigt trevliga ställen!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Eskilstuna-Kurirens fabulerande Falk ser i själva verket inte alls till alla människors lika värde, och den mänskliga värdigheten är inte heller något begrepp som äger betydelse inom denna planenligt provokativa platschefs personliga referensramar.

  För oss som intar en kritisk hållning till dylika manifestationer, vars egentliga syfte är att medelst de allestädes förekommande Prideaktiviteterna, erbjuda en distraktion som fungerar som en avledningsmanöver från det politiska tillståndet, hyser hon garanterat inga sympatier.

  Det finns ingen logisk bevekelsegrund för dessa promiskuitetsbefrämjande Prideparader, där de som låtit sig förslavas av diverse perversioner stoltserar i all förnedring inför såväl barn som vuxna och ogenerat propagerar för sina depraverade lidelser.

  En annan nog så intressant detalj är samhällets infantila tro på att dessa föreställningar skulle vara kompatibla med koranslavarnas religiöst och ideologiskt förvridna samhällssyn.
  Andreas, kristen, gay OCH respektabel, med största aktning för sedlighet och diskretion.

  Gilla

  • Truthfighter

   Det har du helt rätt! SKÅDESPEL för folket, är det också, för att skyla över all tomhet i dagens samhälle. DET ÄR ETT ENDA STORT BEDRÄGERI , för folket, oss, för de som går på detta ensidiga sjuka förtryckande propagandaspektakel!

   Gilla

 • Mimi N.

  God, send some acid rain to wash down the rainbow concocted by degenerates and perverts !

  Gilla

 • hllviken

  Regnbåge är ett naturfenomen som inte påverkas av mänsklig aktivitet.
  Löjligt att proklamera att man är stolt över regnbågar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: