Det är roligt att festa för andras pengar


PRIDE. Trots att hela Nyköping var på plats enligt den Eskilstunastyrda lokaltidningen så blev Pridefestivalen i Nyköping en förlust. Det troliga är att Nyköpings skattebetalare får stå för förlusten och i slutändan alltså äldrevård, skolor eller någon annan kommunalverksamhet.

Så går det till när verkligheten gör sig påmind. Det är roligt att ordna pridefestival för andras pengar.

TIDIGARE 2017-07-03. Medias rapportering om Pride i Nyköping

MEDIA. Enligt vår Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheters egen policy ska tidningens nyhetsrapportering vara saklig och fakta som publiceras bekräftat. När det gäller SN:s rapportering från helgens avhållna pridejippo tycks den egna policyn varit av mindre vikt.
Här några exempel:
 • ”Hela Nyköping på plats under Pridetåget”. (Det har vi svårt att tänka oss. Ett eget påstående från SN och vare sig sakligt eller bekräftat av fakta).
 • ”Pridetåget ringlade sig fram likt en jättelik, kärlekskrank anakondaorm. Vissa hävdade att det aldrig någonsin varit så mycket folk ute samtidigt”. (Den gröna anakondan blir vanligtvis cirka fem meter lång, och längre än så var väl i alla fall pridetåget! SN:s svepande formulering om att del aldrig varit så mycket folk ute samtidigt, enligt ”vissa”, är inget annat än just en svepande formulering och vare sig saklig eller grundad på fakta).
 • ”Pensionärer, poliser, barn, idrottsföreningar, rullstolsburna… Alla typer av människor och från olika yrkesgrupper deltog i Nyköpings allra första Prideparad under lördagen”. (Pensionärer,  barn, idrottsföreningar och rullstolsburna är inga yrkesgrupper. Hur vet SN att alla typer av människor deltog i jippot? Och vad åsyftar SN med det dunkla budskapet ”alla typer av människor”? Sakligt och bekräftade fakta? Nä, knappast, va.).
 • ”Enligt befolkningsstatistiken bor det ca 54 000 människor i kommunen.  När det mäktiga Pridetåget började ringla sig fram från Östra skolan vid klockan 13 kändes det som att merparten av befolkningen deltog i festligheterna”.  (Enligt den senaste befolkningsstatistiken uppgår befolkningen i Nyköpings kommun till 55 037 personer. Enligt SN-reportern kändes det som att alla dessa 55 037 personer deltog i festligheterna. Det må vara den euforiska reporterns upplevda känsla, men en saklig och faktabaserade nyhetsförmedling är det sannerligen inte).
Slutligen kan inte SN avhålla sig från att publicera och slicka i sig berömmet från den belåtna pridearrangören: Ni har varit proffsiga och haft en bra rapportering både före och under Pride”. Som vanlig nyhetskonsument är man möjligen mindre belåten med SN:s sätt att se på saklig och opartisk journalistik nonchalansen mot tidningens egen policy vad avser nyhetsförmedling. Nyhetsjournalistik som får beröm (i det här fallet av pridearrangören) är sällan en bra nyhetsjournalistik.
-Pettersson tycker att Pridetåget i Nyköping och alla andra pridetåg sa förpassas till historiens glömska. Det är bättre att ordna en fest för alla och att var och ens sexuella preferenser hålls i den privata sfären.
Ska det nödvändigtvis ordnas tåg och fest för någon enskilt grupp så borde den gruppen vara den vita minoriteten…

20 responses to “Det är roligt att festa för andras pengar

 • Politiker älskar pride | Petterssons gör skillnad!

  […] Det är roligt att festa för andras pengar […]

  Gilla

 • Mr Q

  Herredjävlar…Nu tycks landets samtliga bögar vara på besök hos Pettersson ! Kolla antalet ”tummen ner” och ni förstår hur jag kunnat räkna ut detta…. 😉

  Gilla

  • Mr Q

   Och nu kom Ali också därtill !!!!
   Känner du personligen IS-terroristen från Malmö,Ali ? (finns väl otaliga men avser den som just figurerar i slaskpresse) Ní två tillhör ju samma sekt inom Sunni !

   Gilla

  • Mr Q

   Jösses kors..På några minuter har dessa rövslickare a`mass hittat och funnit mina få,men ärliga rader ! Kunde väl aldrig föreställa mig att sååå många sjuka tittade in hos Pettersson.
   Om de nu är dessa,eller Ali`s gelikar,är ju likvärdigt.Bögar som bögar eller islamister,tillhör ju alla samma förvirrade..(snällt sagt)

   Gilla

   • Skåningen

    Om det är någon som är förvirrad och sjuk i huvudet så är det du. Tänk att du är så korkad så du tycker att muslimer och bögar är sak samma. Dessa två grupper hatar varandra.

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  HBTQ-predatorerna och heterofoberna, dessa globalismens och oligarkernas nyttiga byfånar, vilka med förkärlek blamerar sig offentligt, har uppenbarligen och med största intresse sökt sig till denna eminenta nyhetsblogg, i akt och mening att rösta ned de irritabla sanningssägarna i denna delikata angelägenhet.
  För övrigt kan erinras om det faktum att de annuella Prideparaderna i själva verket representerar ett veritabelt härnadståg mot det samhällsfundament de heteronormativa idealen och den traditionella familjekonstellationen företräder och som den dolda maktens luciferianer via en hypersexualiserad kultur nu vill krossa.
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  Är det hela Feministisk idioti som varit inne och tryckt
  tummen ner, flator och bögar tål inte höra sanningar
  Äckel Päckel på er fjantar.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och AIDS existerar inte…
  AIDS är nog bara nått påhitt som aldrig funnits och aldrig kommer finnas!
  Om det har funnits, så var det nått som typ mjäll, använd bra shampoo så går det bort.
  (Nej, jag kan inte få sånt, det får bara andra!)

  Hallå….är det någon hemma !

  Gilla

 • eva

  Varför dessa Pride-festivaler? Är det vad politikerna älskar att kalla ”Mötesplatser”?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Som HBTQ-människa kan det väl inte vara så kul att bli betraktad och accepterad som människa, genom att bli subventionerad genom skattemedel.

  Dessutom skattemedel som inte räcker till, för att föra ut det budskapet.

  Jag trodde kärleksbudskapet och människovärdet, hos oss alla, inte hade en prislapp.

  Kärlek till alla, kan man ge utan att kommunala skattemedel ska ”missbrukas”.

  Gilla

 • gamgubben

  Låt bögarna och flatorna stå för förlusten, debitera alla som lever i en familjebildning som bygger på samkönsprincipen. Dessutom kan väl de politiker som visade sig i tåget betala en slant för att de fick synas.

  Gilla

 • Jhonsson

  Hbtq-folket får väl betala sin jippon själva.
  Det får ju vi andra göra.

  Gilla

 • Lena

  O T
  Fann ingen rubrik som detta passade under, tycker att det är viktigt , kanadensarna röstade på den figuren som nu har förått sitt land !
  Vilken ofattbar skandal, hoppas att det blir massdemonstrationer för att få bort den bortskämde globalisten !
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4679320/Soldier-says-Justin-Trudeau-guilty-treason.html

  Gilla

 • Billy Boy

  Varför vågade inte SN berätta det här i sin översvallande hyllning?
  D v s 300.000 kr redan betalt och en förlustgaranti på 200.000 kr som sannolikt också kommer att ryka. D v s totalt en halv mille och kanske mer … Vem vet? SN vågade uppenbarligen inte berätta varken hur stor den initiala grundinsatsen var eller hur stor förlusten blev totalt … och vilka som skall få dela på notan.

  Citat

  Kritik mot att kommunen bidrar med halv miljon till Pride.

  Nyköpings kommun är beredd att bidra med upp till en halv miljon kronor till Nyköpings Pridefestival. Men allianspartierna tycker att bidraget är för högt.

  Föreningen Nyköping Pride står som arrangör för festivalen och räknar med en budget på 700 000 kronor.

  Föreningen har sökt bidrag av kommun och tidigare i veckan tog kommunstyrelsen beslutet att ge 300.000 kronor i bidrag till festivalen och en förlustgaranti på 200.000 kronor.

  När beslutet togs i kommunstyrelsen tyckte allianspartierna att ärendet skulle skickas till kultur- och fritidsnämnden, som normalt tar beslut om föreningsbidrag.

  ”Hantera skattemedel på ett klokt sätt”

  Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna, som har representation i kommunstyrelsen, tycker även att bidraget är för stort.

  – Vi tycker att en fjärdedel av festivalens budget är rimligt att bidra med. Kommunen har svårt att nå upp till de ekonomiska målen och kvalitetsmålen och måste hantera skattemedel på ett klokt sätt, säger gruppledare Marita Göransson (KD).

  Helena Dahlström (V), ordförande för Nyköping Pride, ställer sig oförstående till den kritiken.

  – Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker inte att det är ett specifikt högt bidrag. Om man ska slå ut det på Nyköpings befolkning rör det sig om promille, säger hon. (Publicerat 16 februari 2017)

  Slut citat

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/partier-kritiska-mot-bidrag-till-pride-festivalen?

  Gilla

  • Tony

   Nej utan den falska och skenheliga och urusla Media
   som Svenskarna har begåvats med hade aldrig Politikerna
   kunnat förstört landet till den milda grad som skett.

   Gilla

 • odalkvinnan

  Ja, det är väldigt underligt. I Madrid höll de på en veckan med entusiastiska deltagare. Några TV kanaler hakade på. Polisen gjorde ett jättejobb för att hindra attentat och terror då muslimerna hatar detta. Allt gick bra och de såg glada ut. Tror hotell restauranger och barer är glada då veckan gav en fösta planerad intäkt på över 100 000 EURO! Kanske korv och bröd gäller i Nyköping
  Jag tänkte då tom Vingåker skulle går-får de ihop mer än fem bögar? Precis som du observerar i Nyköping. Samma fenomen som vid första maj-hur många är de? Är väl lagom att åka till Stockholm och kolla in Schyfferts skinkor i fjollträsket?

  Gilla

 • Tony

  Många av dessa märkliga figurer beter sig som äckel,
  helt utan hänsyn barn och gamla . Dom ska till varje
  pris smeta sin läggning i ansiktet på andra, deras
  sexuella läggning kan dom ha för sig själva, själv blir
  jag inte imponerad av deras beteende.
  Osmakligt så det förslår!

  Gilla

 • nosferatu

  Då kanske ni slipper spektaklet kommande år?

  Gilla

 • jockfall

  Överkalix kommun i norrbottens är bäst på att äta och dricka på skattebetalarnas pengar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: