Medias rapportering om Pride i Nyköping

MEDIA. Enligt vår Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheters egen policy ska tidningens nyhetsrapportering vara saklig och fakta som publiceras bekräftat. När det gäller SN:s rapportering från helgens avhållna pridejippo tycks den egna policyn varit av mindre vikt.

Här några exempel:
 • ”Hela Nyköping på plats under Pridetåget”. (Det har vi svårt att tänka oss. Ett eget påstående från SN och vare sig sakligt eller bekräftat av fakta).
 • ”Pridetåget ringlade sig fram likt en jättelik, kärlekskrank anakondaorm. Vissa hävdade att det aldrig någonsin varit så mycket folk ute samtidigt”. (Den gröna anakondan blir vanligtvis cirka fem meter lång, och längre än så var väl i alla fall pridetåget! SN:s svepande formulering om att del aldrig varit så mycket folk ute samtidigt, enligt ”vissa”, är inget annat än just en svepande formulering och vare sig saklig eller grundad på fakta).
 • ”Pensionärer, poliser, barn, idrottsföreningar, rullstolsburna… Alla typer av människor och från olika yrkesgrupper deltog i Nyköpings allra första Prideparad under lördagen”. (Pensionärer,  barn, idrottsföreningar och rullstolsburna är inga yrkesgrupper. Hur vet SN att alla typer av människor deltog i jippot? Och vad åsyftar SN med det dunkla budskapet ”alla typer av människor”? Sakligt och bekräftade fakta? Nä, knappast, va.).
 • ”Enligt befolkningsstatistiken bor det ca 54 000 människor i kommunen.  När det mäktiga Pridetåget började ringla sig fram från Östra skolan vid klockan 13 kändes det som att merparten av befolkningen deltog i festligheterna”.  (Enligt den senaste befolkningsstatistiken uppgår befolkningen i Nyköpings kommun till 55 037 personer. Enligt SN-reportern kändes det som att alla dessa 55 037 personer deltog i festligheterna. Det må vara den euforiska reporterns upplevda känsla, men en saklig och faktabaserade nyhetsförmedling är det sannerligen inte).
Slutligen kan inte SN avhålla sig från att publicera och slicka i sig berömmet från den belåtna pridearrangören: Ni har varit proffsiga och haft en bra rapportering både före och under Pride”. Som vanlig nyhetskonsument är man möjligen mindre belåten med SN:s sätt att se på saklig och opartisk journalistik nonchalansen mot tidningens egen policy vad avser nyhetsförmedling. Nyhetsjournalistik som får beröm (i det här fallet av pridearrangören) är sällan en bra nyhetsjournalistik.
-Pettersson tycker att Pridetåget i Nyköping och alla andra pridetåg sa förpassas till historiens glömska. Det är bättre att ordna en fest för alla och att var och ens sexuella preferenser hålls i den privata sfären.
Ska det nödvändigtvis ordnas tåg och fest för någon enskilt grupp så borde den gruppen vara den vita minoriteten…

16 thoughts on “Medias rapportering om Pride i Nyköping

 1. Naturligtvis vill den prostituerade proglobalistiska pseudopressen vidarebefordra intrycket av att samtliga ortsbor hörsammat invitationen att delta i detta syndaflodsspektakel och till fullo anammat dess budskap.
  Besynnerligt att de uteblivna koranslavarna och deras imamer inte skridit till motattack mot dessa makabra manifestationer, ty endast en sådan aktion förmår väcka de värdegrundsfrälsta dårhushjonen ur villfarelsen att HBTQ-rörelsens filosofi går att förena med islamismen i den multikulturella slasktratt vi en gång kände som Sverige, och där all tankeverksamhet kopplats bort.
  Andreas.

 2. Pride-parader, ett jippo som ger tillfälle för politiker och andra exhibitionister att visa upp sig.
  Men varför finns det inga hetero-parader?

  • Javisst! Kalla den Shame Parade för att vi skäms över vår heterosexualitet.

 3. Jag och de flesta av mina vänner var inte på plats. När vi idag talade om festivalen på jobbet, visade det sig att ingen var på plats, inte ens tjejen som till vardags är så mycket feminist man bara kan bli. Runt om i grannskapet påtade dessutom de flesta i sina trädgårdar eller grillade med familj o vänner.

  De få av mina vänner som ändå var på plats, var där av samma skäl som de alltid har när de vankas karneval, festival eller andra tillställningar. De vill dricka öl, vin och lyssna på musik. Själva Pride gav de blanka f*n i.

  De sa dock att det var mycket folk och det är givetvis alltid kul att folk ställer upp när det arrangeras. Ska dock tilläggas att många var tillresta från andra kommuner. Hur många som var på plats vet givetvis ingen, eftersom inga biljetter såldes. Ponera att det var 10 000 som kantade den cirka 300 meter långa sträckan som ”den gröna ormen” ringlade genom. Det är mycket folk, men det skulle innebära att minst 45 000 kommuninvånare inte var på plats.

  ”Hela Nyköping” är således en kraftig överdrift. Varför överdriver/ljuger då SN? Jo, lokaltidningen är känd för att i vissa frågor propagera för eller emot, istället för att bedriva en saklig och objektiv journalistik. I fallet med HBTQ har de intagit linjen för och fattas bara när man propagerat och kampanjat för festivalen i månader.

  Jag har flera vänner som är fotografer och jag har sett både deras och andras bilder från helgen. Mycket bra bilder på människor som har kul. Gott så, men hur mycket jag än tittar kan jag inte se en enda från stans allt större muslimska befolkning närvara.
  Vore SN en seriös lokaltidning, skulle de självklart fråga stans imam, representanter från stans muslimska föreningar och muslimer på stan vad de anser om HBTQ och varför de inte närvarade.

  Fast först måste väl snön falla i stan på Midsommarafton innan det sker.

  ”Hela Nyköping…” Pyttsan

 4. Den vanligaste hårfärgen hos människor är svart. Den ovanligaste är röd.

 5. Ja Pettersson nu har du läst SN,som fan läser BIBELN….Som god troende skall man tro allt,som skrives i dessa PK-organ. I Tyskland har man just gjort en undersökning bland befolkningen kring sanningshalten i statliga TV/Radio,och deras press.Utslaget av undersökningen blev inte som man hade tänkt sig.Mer än hälften betvivlade vad som sades och skrevs:
  http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/glaubdoch.jpg
  Kvinnan på bilden säger: Ordet ”Lögnpressen” har blivit årets ord !
  Varpå mannen svarar: Du skall inte tro allt som står i tidningen !

 6. Instämmer helt med Pettersson. Politisk propaganda kan vi vara utan!
  I det här samhället finns söndra och härska strategier. Vad folk har för
  sexuell läggning passera till privatlivet, tack.

   • Ja detta har förändrats i landet sedan importen av afrikanska niggrar blivit på modet ! Tidigare var det i stor enbart inom bögsfären,detta existerade….

   • Nejdå Nr A, det stämmer inte alls. Från 1982-87 så arbetade jag med hiv drabbade i nordvästra skåne inom försäkringskassans regi. Så jag vet av den erfarenhet som vi mötte varje dag, att det kraftiga antalet drabbade var tyvärr sådana okunniga som trodde att eftersom de var hetero så kunde de inte få hiv/aids. Idag är ju destoflera upplysta om att så är inte gäller. Fördomar som du sprider skapa enbart ännu mera okunnighet. Väx upp din barnrumpa!

   • Förstår att jag fick många tummen ner. Ni är väl sådana okunniga typer som inte vill kännas vid det faktum att det flesta hiv/aids sjuka faktiskt är heterosexuella. Månntro vad ni blev skraja nu.

Kommentera