Vapenkopior, knivar och basebollträn hos nyanlända

Polisen Dalsland

Under gårdagskvällen larmas vi om att några yngre män setts utanför en bil i centrala Åmål. Vittnen hade tyckt sig uppfatta hur en av männen dolde ett vapen under sin jacka. Efter en kortare spaningsinsats kunde bilen och männen anträffas på Årjängsgatan och vid kontroll av dessa anträffades i bilen en fullviktsreplika, en Soft-Airgun-version av ett Kalashnikov automatgevär. Vid kontrollen anträffades även baseballträ samt knivar.

Det än nu andra gången på mindre än en vecka som vi anträffar vapenkopior av den aktuella typen i Åmål. Vi kan inte nog poängtera de risker man utsätter sig för när man hanterar dessa föremål på allmänna platser. Det finns ingen möjlighet för polis att under ett snabbt förlopp och på avstånd bedöma om vapnet är äkta eller en kopia.

Risken att bli utsatt för att polis öppnar eld i dessa situationer är överhängande. Vid båda tillfällena har vapenkopiorna anträffats inom gruppen s.k nyanlända och polisen har också gjorts uppmärksam på förhållandena av personer inom samma grupp och som reagerat kraftigt på företeelsen.

Beteendet måste omedelbart upphöra för att inte någon ska komma till skada och vi ser det därför som mycket angeläget att nu gå ut med denna information.

Har du tips att lämna oss, använd knappen ”kontakta oss” på den här sidan eller ring 114 14.

Vi vill påminna om att kommentarsfältet på denna sida inte är avsett för politiska yttringar eller diskussioner.

Polisen Dalsland

-Pettersson minns sin ungdom då vi hade en lokal poliskår. Vi kände poliserna, de kände oss från lågstadiet när de hälsade på, lärde ut trafikvett osv. Polisen visste vilka som var justa, vilka som var lite för berusade ibland men ofarliga och visste att vilka få som höll på med skit. Det underlättade för alla men det var tydligen inte bra.

Ni kanske inte tror det, men en gång pallade Pettersson äpplen, flera gånger förresten, men en gång blev han som ägde äpplena förbannat. Ringde polisen, som var där på sju röda och lyckades gripa Pettersson sittande i ett träd och som inte märkt vad som var på gång.

Den polisen är med på bilden nedan och vi är vänner än idag…idag tror jag inte barn och unga pallar äpplen och jag vet att polisen definitivt inte skulle bry sig. Tyvärr för det är en bra fostran…

7 thoughts on “Vapenkopior, knivar och basebollträn hos nyanlända

  1. Får polisen ett vapen riktat mot sig får de väl fråga först om det är ett Soft Air Gun eller riktigt vapen innan de väljer hur de skall agera.

  2. Polisen verkar mer bekymrad över att gossarna blir skjutna av verkanseld än vad gossarna måtte göra med vapnen

  3. Baseballträ och knivar ÄR vapen, inte kopior. likaväl kan en kalashnikov gevärkopia kan användas som klubba och spricka huvudet på en. De kan stoppas med ett kulregn från polisautomatvapen. Heja, sverige !

  4. Yngre men skall inte ha vapen ,bara vid skjutbanan. Vid transport skall vapen vara isärplockad.Vapen är absolut ingen leksak,det kan handla om liv och död.Respekterar man inte detta då har man ingenting i Sverige att göra .Det finns många andra länder att söka asyl i.Tack för mig ADOLF

  5. Det är ju så synd om dem stackarna, klart de måste få försvara sig mot de elaka skattebetalarna. Och de finns elaka svenskar överallt FK, Akuten det är bara AF som de inte behöver frukta eftersom de tydligen aldrig går dit, bidragen kommer har jag hört per automatik.

  6. Våra makthavare fattar inte, att invällarna tar sina seder och bruk med sig. De ändrar inte levnadssätt bara för att de satt sin fot på svensk mark. Om de ”flyr från krig” till ett fredligt land, vad skall de ha sina knivar och vapen till? Liksom Reinfeldt gjorde, importerar nu även Löfven inbördeskrig.
    Visa ut dem som påträffas med vapen. Vi behöver inte sådana individer i Sverige. Och sluta att dalta..
    Vi måste få en sverigevänlig regering senast vid valet 2018.
    Kanske är det redan då försent.

  7. Om en invandrare visar sig med kopia av ett så farligt vapen som AK47 skall polisen skjuta först och fråga sen.
    Ingen som helst tvekan.

Kommentera