Janne Josefsson i Almedalen: “Bra att alternativmedia finns”


MEDIA. I går talade Janne Josefsson i Sommar i P1, i Almedalen samtalade Janne med SVT:s Cecilia Gralde, där upprepade Janne Josefsson kritiken mot sina kollegor som han tidigare framfört många gånger och menade att framväxten av alternativmedia i grunden är något bra.

Josefsson är framförallt kritisk till hur så kallade journalisterna har hanterat bevakningen av den höga invandringens effekter på samhället. Man har sopat problemen under mattan och förskönat. Man har demoniserat alla oroliga svenskar som rasister och man har odlat sin självbild som god på tryggt avstånd från invandringens verklighet i sina reservat på exempelvis Södermalm i Stockholm.

Josefsson menar att det är mycket värre än vad journalisterna låter läsarna och tittarna förstå.

Journalisterna har enligt Josefsson varit tysta av rädsla för att gynna främlingsfientliga krafter och därför att de själva tycker att hög invandring och mångkultur är något fint och bra och solidariskt – i varje fall om det inte kommer för nära den egna bakgården.

Josefsson beskriver en utveckling som han upplevt under sin journalistiska bana där media gått från att vara den tredje statsmakten till att bli den första, med mer makt än den politiska. Men nu håller det på att vända, menar Josefsson, i varje fall för gammelmedia. Nya alternativa medier växer och utmanar och den traditionella vänsterliberala journalistiken kan inte längre styra utvecklingen som tidigare.

Om några år kan vi vara borta, varnar Josefsson, om vi inte skärper oss och är självkritiska. Då kan alternativmedierna ha tagit över det svenska medielandskapet. Det vore illa, anser Josefsson, eftersom gammelmedia behövs för att hålla emot den grövsta alternativmediejournalistiken.

Däremot ser Josefsson framväxten av alternativmedia som något i grunden bra. Gammelmedia behöver granskas, kritiseras, kompletteras och utmanas, tycker Josefsson, som inte heller ställer upp på den ensidiga svartmålningen av alternativmedier och sin egen kårs anklagelser mot alternativmedia för att sprida “fake news”. Falska nyheter finns var varannan dag även i gammelmedia, konstaterar Josefsson.

Om Janne Josefsson på bloggen…


5 responses to “Janne Josefsson i Almedalen: “Bra att alternativmedia finns”

 • Janne Josefsson anklagar SVT för lögn | Petterssons gör skillnad!

  […] Janne Josefsson ägnade en stor del av sitt ”Sommar”-program åt livet på SVT. ”Uppdrag granskning”-profilen berättade bland annat om en SVT-chef […]

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Josefssons omdöme ”bra att alternativmedia finns som något i grunden positivt”, är dock en litotes.
  Hade inte alternativa nyhetsplattformar funnits hade den verkliga demokratin vi det här laget varit utplånad – ett eftersträvansvärt mål för den korrupta globalistregim som nu gör allt för att kväva antiglobalisternas nationsbevarande och därmed hotande informationsflöden.

  Emellertid inser vi under nuvarande omständigheter att den begåvade journalistens kritikutrymme inom SR trots allt är begränsat och tackar för ett program man bara kan hoppas att så många som möjligt lyssnade till.
  Andreas.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Pk journalister hugger inte av den hand som föder dem. Det är upp till Svenska folket att se till att den del av journalistkåren som inte sköter sitt uppdrag får pyssla med något annat eller blir arbetslösa. PK blaskor är det första man skall välja bort.

  Gilla

 • age

  Ja, vi är nog många som ser Petterssons blogg som vår säkra informationskälla.
  Men det är inte gratis att få bra och säker information.
  Hoppas att vi alla betalar för denna fantastiska källa.
  //age

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: