Jordanis Kouroutsidis, Sveriges kanske värste serievåldtäktsman, dömd igen


INVANDRARVÅLD. Jordanis Kouroutsidis dömdes för knappt 30 år sedan för en rad sex- och våldsbrott i Stockholmsområdet. I dag föll en ny dom mot mannen, som åtalats för två våldtäkter och rån nära Varberg i vintras.

Den numera 48-årige mannen har suttit häktad sedan slutet av januari, misstänkt för en våldtäkt mot en kvinna i Veddige i höstas och mot en kvinna i Getteröns naturskyddsområde i januari i år. Han är också åtalad för att ha rånat kvinnorna på deras mobiler i samband med våldtäkterna. Sedan tidigare är mannen dömd för ett flertal brott.

Hur är det möjligt att en person kan ägna sig åt upprepad grov brottslighet i 30 år och ändå få relativt lågt straff?

TIDIGARE 2017-03-22. Dömd för en serie våldtäkter – misstänks igen

INVANDRARVÅLD. En 47-årig man som sitter häktad misstänkt för rån och våldtäkt på en parkeringsplats i Varberg kan i dag häktas för ytterligare en våldtäkt i området.

Mannen har, på 80- och 90-talet, dömts för flera våldtäkter i Stockholmsområdet och kan vara en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän. 1988 dömdes mannen till fyra års fängelse i Stockholms tingsrätt men efter ett år fick han permission – och flydde. Därefter dömdes han till fängelse för flera nya fall innan han försvann spårlöst. 

I slutet av januari häktades en man för en våldtäkt samt rån på Naturum på Getterön. Det finns sparsamt med uppgifter kring vad som hänt. En kvinna utsattes för den misstänkta våldtäkten samt rånades på sin mobil.

I början av mars meddelade åklagare Ginger Johansson att misstankarna hade stärkts mot mannen och att åtal ska väckas senast 24 mars.

Nu har en ny häktningsframställan kommit som rör samma man. Han misstänks också för en annan våldtäkt och ett rån som ska ha ägt rum i Veddige i november förra året.

Under onsdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och rån i Veddinge, efter förhandlingar i Varbergs tingsrätt.

Enligt hattidningen Aftonbladet kan det handla om en av Sveriges värsta våldtäktsmän. För trettio år sedan ska han ha överfallit ett stort antal kvinnor i Stockholm och försvann spårlöst efter sin senaste dom 1992.

Den 47-årige mannen har tidigare förekommit i mål som rör våldtäkt. Det var sommaren 2015 som han misstänktes för våldtäkt, olaga frihetsberövade och olaga hot. Men åklagaren la då ner förundersökningen.

-Pettersson noterar att trots att det är en av Sveriges värst våldtäktsmän som är i farten igen så väljer hattidningarna Expressen och Aftonbladet att inte nämna att det är Jordanis Kouroutsidis, född 1969 som är misstänkt…

Mål nr B 185-17


12 responses to “Jordanis Kouroutsidis, Sveriges kanske värste serievåldtäktsman, dömd igen

 • Bosse S

  Bara att döma fanskapet till psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Som alltid är det de oskyldiga och i synnerhet försvarslösa medborgarna som tvingas betala det höga priset för den humanitära stormaktens dysfunktionella kriminalvårdspolitik, där det feministiskt präglade samhällets insatser koncentreras till förövaren, medan brottsoffret skuldbeläggs och tvingas erfara dubbel bestraffning.

  En korruptionens, nepotismens och laglöshetens estetik har deformerat den forna rättsstatens tillämpning av lagen, och omvandlat nationen till ett kriminalparadis, där alla traditionella normer och riktlinjer suddats ut till förmån för det postmodernistiska relativitetstänkandet, och där våra grundlagsfifflare till makthavare gör allt för att gynna den importerade kriminaliteten.
  Andreas.

  Gilla

 • Jhonsson

  Namnet låter inte särskilt svenskt. Varför finns han över huvud taget ivårt land?

  Gilla

 • naimlap

  Det är sådant folk vi vill hal Säger jordens fegaste och dummaste folk ty så uttrycket sig en kvinnlig minister modell S det är intressanta människor vi vill ha och inte sådana, som arbetar och sköter sig. Så snacka om idioter, Är inte svenskingarna idioter. Ja, då finns det inga idioter.

  Gilla

 • Kurt

  Bly implantat hjälper

  Gilla

 • Mr Jordan

  Ett svenskt fängelse, är på tok för lyxig tillvaro. Svenska fattigpensionärer har nog ingen större lust att göda fanskapet med tre mål mat om dagen. Kör ut honom till en öde ö, spräng den sedan i luften.

  Gilla

 • Mimi N.

  Namnet är grekiskt, han kommer säkert från nån av många ”partisan”-familjer som nästlade sig i olika länder runtom i Europa efter inbördeskriget i Grekland. Flera gånger berättade jag för er om Alexandra Pascalidous som har likadana rötter.

  Gilla

 • Lena

  Varbergs fästning har säkert några fängelsehåler som fortfarande med mindre justeringar kan fylla den funktion som är avsedd.

  Gilla

 • stromboli

  Varbergs fästning har säkert några fängelsehåler som fortfarande med mindre justeringar kan fylla den funktion som är avsedd.

  Gilla

 • The proud Swede

  Som jag tidigare nämnt, så fixar jag repet….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: