NMR förlorade rätten till namnet ”Nordfront”

Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, förlorade rätten till att fritt använda namnet ”Nordfront”.  Efter en tvist hos Patent  och Registreringsverket förlorade de mot tyska Nordfrost som ansåg att namnen var för lika och PRV höll med. Enligt domen får NMR inte använda namnet i marknadsföring och för databaser. Det som tillåts är att använda det till klädtryck. Ett bakslag för NMR som gjort sig mer kända som ”Nordfront” än NMR.

 

expressen

12 thoughts on “NMR förlorade rätten till namnet ”Nordfront”

 1. Bilden på däcket var mer för att beskriva vad det var för ett företag. Intressant att det finns 2 till Nordfrost i Sverige!!

 2. Fabriken i Gislaved är sedan länge nerlagd av Tyskarna!
  Tycka vad ni vill om dessa övermänniskor!

 3. Däcken är bra. Tyvärr lite dyra för min tunna plånbok. Ska byta till vintern men får hitta några billigare.

  • Nja, jag undviker att handla saker som ”der übermenschen” lagt beslag på och flyttat utomlands med stöd av EU. Jag föredrar finska däck med sisu; Nokian Hakkapeliitta. Hakkaa päälle pohjan poika!

 4. Inga varumärken är för evigt. Rädslan för att ”kunderna” inte ska finna det nya namnet är obefogat. Mängder av produkter och tjänster byter namn varje år. Normalt borde inte registreringsnämnden godkänt däcktillverkarens begäran, eftersom det är två helt olika varor och eftersom Nordfrost är ett produktnamn och inte ett företagsnamn eller varumärke i dem bemärkelsen.Jag tycker det är en tydlig politisk markering.

  Inte för att jag sympatiserar med Nordfront på något sätt, men jag är för rent spel.

  Den uppmärksamhet som kork-media givit NMR och Nordfront i media är värd många miljoner. vore smartare att bara låta dem vara.

 5. Ja, speciellt på senare tid har ju politisk aktivism och lastbilar blivit väldigt tight förknippade med varandra.

  Feministerna på Almedalen kanske blir rädda för tyska lastbilar.

 6. Afro”svenskarna” ska bli samlingsnamn för svenskarna, är folkutbytes planen av Reinfeldt-Batra & co.

  Saharafront hade varit bra.

 7. Ha ha det var dråpligt faktiskt. Det finns två aktiebolag som heter Nordfrost förutom Gislaved vinterdäcket. Ett i Enköping och ett i Kalmar. Dessutom finns ett danskt företag, som levererar olika kylaggregat. Så namnet är upptaget på flera håll tydligen.

Kommentera