En sosse som vet

Den socialistiska regeringen införde förra året en ny bosättningslag som tvingar Sveriges samtliga kommuner att ta emot ett visst antal nyanlända efter riktlinjer från länsstyrelserna. Nivån bestäms oavsett hur väl utrustade kommunerna är när det gäller bostäder och jobb.

Igår kunde vi läsa att SD är största partiet bland svenska arbetare. Idag läser vi att SD drygat ut försprånget till de andra partierna när det gäller migrationsfrågor och att partiet växer också i övriga frågor som äldrevård och sjukvård. Det finns dock sossar som förstår allvaret bättre än andra.

Göran Dahlström, kommunordförande i Katrineholm, tar upp en fråga på sin blogg som med största sannolikhet kommer att ge SD utökat stöd fram till valet 2018.

Anhöriginvandringen.

I oktober förra året informerade Migrationsverket att 374 000 anhöriginvandrare väntas söka uppehållstillstånd fram till 2020. Det gör nästan 75 000/år och effekterna har redan börjat visa sig. Detta tar Dahlström upp på sin blogg.

Lilla Katrineholm är i år anvisade att ta emot 30 personer enligt den nya lagen. Bostadskön i allmännyttan är 2 000 personer, påfrestningarna stora och kommunen beräknade att klara 80% av de anvisade personernas bostadsbehov. Nu kommer nästa smäll för den lilla kommunen.

Bara i sommar väntas nio familjer, drygt 50 personer, återförenas i kommunen och också dessa ska givetvis ha en bostad de ryms i. Minst tre barn verkar vara legio i de grupper som anländer till Sverige i tiotusentals.

Göran Dahlström påpekar att kommunen inte klarar bostadsfrågan och skriver att man måste placera de anhöriga i gymnastiksalar över sommaren. Vad som sedan sker har han inget svar på. Förutom bostadsfrågan tillkommer två andra viktiga frågor, jobben och kostnaden. Dessa får Dahlström säkert anledning att komma till i kommande blogginlägg.

Vad värre är för Dahlström och Katrineholm. Vi har bara sett inledningen på den ström av anhöriga som väntas inom de kommande fem åren och vid årsskiftet rullar dessutom kostnaden för 2015 års asylkaos in över Katrineholm och landets samtliga kommuner. Då först kommer vi får se hur SD:s formkurva stiger på allvar och var hämtar de sina nya väljare tro? Troligen från regeringspartiet Socialdemokraterna.

Göran Dahlström är en av den gamla sortens sossar som vet vad det handlar om och fler av hans sort och partiet hade klättrat mot nivåer som i fornstora dagar.

Dahlströms blogg

20 thoughts on “En sosse som vet

 1. Nästan en fjärdedel av barnen i Sverige har utländsk bakgrund.

  Levnadsförhållandena ser annorlunda ut för barn med utländsk bakgrund jämfört med barn med svensk bakgrund. Bland annat är det vanligare att barn med utländsk bakgrund bor med en ensamstående förälder och att de bor i en hyresrätt.

  Av Sveriges drygt två miljoner barn under 18 år har 486 000, eller 23 procent, utländsk bakgrund. Det är en ökning sedan 2002, då andelen var 14 procent.

  http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/levnadsforhallanden/barn-och-familjestatistik/pong/statistiknyhet/barn–och-familjestatistik/

 2. Jag önskar att du finge rätt Grune att SD får 50% av rösterna men tyvärr lär det inte bli så sossarna får nog det mesta rösterna . Det är så många som tror att sossarna är det samma parti som det var förr, därför röstar stollarna som tidigare. Hoppas att jag har fel

 3. Nutidens politiker förtränger hela tiden verkligheten. De ljuger hela tiden utan blygsel om invandringens välsignelse. De få, som råkar säga sanningen drabbas av “drevet” från media och politikerkollegor. Vi får se hur lång tid det tar innan Dahlström tvingas att pudla.
  Jag tycker att ansvariga politiker skall dela sina bostäder med de nyanlända. Då gör de en god gärning och samtidigt får de möjlighet att lära känna mångkulturen på lite närmare håll. Jag tror det skulle vara nyttigt för våra politiker, eftersom de annars lever på behörigt anstånd från invällana och verkligheten.

 4. Asylkaoset 2015 är bara en mild västanfläkt av det som komma skall.
  Skillnaden är att 2015 blev allt akut på kort tid och det blev medialt sprängstoff.
  När nu anhöriginvandringen sätter in på allvar så är det en långsam tsunami som inte märks dag för dag utan detta sker utdraget med betalt flyg och inträde som vilken passagerare som helst.
  Detta är verkligen att koka grodan levande utan att den märker att temperaturen höjs successivt dag för dag.
  Jag är ingen SD sympatisör men kommer att rösta på SD i ren desperation för övriga partier är totalt värdelösa, ängsliga och utan civilkurage.

 5. Göran D. har kämpat emot från början. Han fattade att det inte blirriksdagen så det blev Fredrik Olofsson där och han är bombad. Det är många somalier i K-holm som drar runt. De har en förening där gubbarna sitter och talar på kafeet.
  En kamrat fick ta hand om en 14 årig pojke från Somalia i den kommunen. Han kunde inte gå ut och inte gå i skolan. Hans familj och hela föreningen hotade honom och han fick stryk. Orsak? Han ville bli svensk, läsa och umgås med de vita barnen. Så är det ställt med integrationen, en trevlig gosse som fick vara hos mig ibland.

 6. Efter kaoset 2015 gjordes det ju lagändringar om anhöriginvandrare.

  Många skulle få avslag om den asylsökande som ville ha hit dem inte hade tillräcklig stor lägenhet för en familj.
  Nu hör man inte längre ett ord om detta, bara hur många anhöriginvandrare som vill komma hit. Och det är ju långt ifrån de som verkligen får komma.

 7. Att SD växer bland pensionärer och sjukvårdspersonal råder det inget tvivel om. Har jag själv märkt i Malmö och Skåne.
  Bara unga kvinnor som ännu inte vaknat. Känslor styr. Tycka synd fast det blir de och deras kommande barn som kommer drabbas mest av islamiseringen. Tråkigt. Skolan är en annan faktur med indoktrinering.

 8. Gör som Hultsfred, stäng socialkontoret, det är FULLT. Så länge det sitter dumsnutar på lokal nivå och gör som hittepåarna säger i regeringen då sitter man o ylar i media.

 9. Det enda de nya sossarna gör är att skrika rasist nazist fascist sen att det bara har motsatt effekt begriper inte de mentalt störda stackarna.

  • Vanliga gammsossar skriker inte rasistremsan längre. Men den hänger kvar hos vänsterungdomar, AFA, MP, F! , V och övriga vänstermuppar.

 10. Det börjar se lite ljusare ut för Sverige nu när fler och fler vaknar ur Törnrosa sömnen och gnuggar den ur sina ögon och inser att SD haft rätt i 15 år och att det är så att Sverige håller på att utraderas från världskartan som suverän stat.
  Jag blir mer och mer övertygad om att SD får över 50% av rösterna vid kommande val.

Kommentera