Mord i zigenarhövdingens kvarter

ZIGENARE. I går skrev vi om att en oidentifierad man hittats död, troligen mördad i Sösdala. Jag tyckte ett bilen där mannen hittades såg ut som en typisk bil som zigenare använder för sina ”affärsresor”.

UPPDATERAT 2017-06-28 Kl. 17: Polisen har avskrivit alla misstankar om mord. Men den döde mannen är fortfarande oidentifierad.

Nåväl, jag använde bloggens sökfunktion. Skrev in ”Sösdala” och fann nedanstående herr Stefan Palison, ökänd zigenarhövding. Dessutom boende i samma kvarter som där den blå skåpbilen med den döde står. Skåpbilen stod på exakt samma plats år 2011 då Google har tagit bilderna.

Storgatan 1. Här bor zigenarhövdingen.
Kungsgatan 3. Här står den blå bilen där den döde hittades.

Sösdala, ligger mitt i Skåne och har färre än 2000 invånare och den som tror att det är en tillfällighet att herr Palison bor där och omger sig med mindre nogräknade har skitit i det blå skåpet som i detta fall är en blå skåpbil.

Titta dessutom på detaljerna på fastigheterna ”hemma hos zigenarna” så kan man konstatera att samband finns. Jag tror att zigenarhövdingen Stefan Palison äger fastigheterna, eventuellt genom bulvan och att lägenheterna hyrs ut till sådana som har svårt att hyra på annat håll och ni kan själva räkna ut vem som betalar hyrorna.

Zigenarna har fått mer positiv särbehandling än någon annan folkgrupp av myndigheterna sedan slutet av 1960-talet – i stort sett utan resultat. Romerna lever i en försvarskultur, menar etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg.

– De vill inte leva som vi, och detta kostar dem oerhört mycket, säger han. Det är en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv.

Läs nedan om en man som i 40 år var ledare för zigenarna i Sverige och kom sedan inte och påstå att vi ska bjuda upp dem som inte vill vara med och dansa, romerna har diskriminerats det är helt klart men varför? Massor av folk har kommit till Sverige och anpassat sig utan problem vad är problemet för romerna?

-Pettersson säger att det kan inte vara lätt att vara polis, för så fort om man andas om att zigenarna är kriminella skriks det om rasism, detta trots att För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou. 

Läs gärna om Utredningen om romers brottslighet som försvann

TIDIGARE 2014-03-24. Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

Ordförande för Romernas riksförbund, Stefan Palison, döms för häleri- och narkotikabrott till skyddstillsyn och

Stefan Palison - zigenarhövding och tjuv
Stefan Palison – zigenarhövding och tjuv

dagsböter. Stefan Palison dömdes i november förra året för häleri vid Hässleholms tingsrätt. Detta sedan polisen hittat ett stort lager med stöldgods i hans hus i Sösdala, saker tillhörande privatpersoner och företag som bestulits på bland annat verktyg och datorer.
Men domen överklagades eftersom Palison hävdade att han var oskyldig. Han sade att han hade försökt hjälpa polisen genom att gillra en fälla och för de skyldiga.

Palison, som själv arbetat mot narkotika och som starkt kritiserat romska familjer i Malmö som sysslar med detta, fälldes även för narkotikabrott. Vid husrannsakan hittade polisen amfetamin samt narkotikaklassade tabletter.

–Jag arbetar hårt mot narkotika, sade Palison efter tingsrättens dom, och förklarade att även denna del av domen skulle överklagas. Amfetaminet lades dit av en annan, uppgav han.

Hovrätten har nu prövat fallet och fastställer i stort tingsrättens dom även om ett par av häleribrotten bedöms som häleriförseelse och något ogillas. Påföljden däremot skärps. Medan tingsrätten enbart dömde Palison till skyddstillsyn väljer hovrätten att kombinera det med 100 dagsböter.

-Pettersson räknar med att Myten berättar att detta är en myt…

Tidigare 2012-11-11. I samband med en husrannsakan hos en Sösdalabo i 60-årsåldern hittade polisen stora mängder stöldgods från inbrott på företag och hos privatpersoner. Nu åtalas mannen för häleribrott vid Hässleholms tingsrätt.

Mannen misstänks för att under några månaders tid ha köpt och/eller förvarat gods som stulits från främst olika företag runt om i Skåne. Det handlar om verktyg som rörlaser, rörkapar, spikpistoler och pressverktyg i ansenlig mängd. Godsvärdet uppgår till i alla fall 70000 kronor.

Verktygen kommer från företag i Kristianstad, Hässleholm, Hörby och Lund. Bland annat bestals NCC i samband med ett arbete vid Naturum i Kristianstad samt Peab i Hässleholm.

Sösdalabon anhölls och häktades inledningsvis, men släpptes på fri fot efter 17 dagar i förvar. Han nekar till brott, men vidgår vissa omständigheter.

I mannens ägo fann polisen även en silverask som stulits i samband med ett villainbrott i Grantinge, tre båtmotorer samt ett släp som tillhör Preem i Hässleholm. Även en dator stulen från ett företag i Lund hittades.

– Pettersson tror att Myten driver med oss och inser att ljugmedia aldrig kommer att berätta att denne man är zigenarhövdingen Stefan Palison 64, under 40 år officiell ledare för zigenarna i Sverige.

1972 grundade Stefan Palison Nordiska zigenarrådet, en organisation som fungerat som språkrör för zigenarnas intressen i de nordiska länderna, bland annat i kontakter med svenska myndigheter. 1998 ändrade Nordiska zigenarrådet namn till Romernas riksförbund. Stefan Palison har varit ordförande för organisationen växelvis med Stefan Kuzhicov under de senaste 40 åren.

Den 57-åriga zigenerskan Vilma Palison, mor till Stefan Palisons åtta barn, har också dömts för stöld, snatteri och bedrägligt beteende.

Nordiska zigenarrådet och senare Romernas riksförbund har genom åren fått miljontals kronor i statligt stöd för att bedriva sin verksamhet, bland annat med syfte att få bort “fördomarna” om zigenares överrepresentation och traditionella syn på brottslighet.

Tingsrätten menar att Stefan Palison inte kan kopplas till stölderna av båtmotorerna och verktygen, vars sammanlagda värde uppgår till flera hundratusentals kronor, men menar att han måste ha insett att det handlade om stöldgods. Han döms där för häleri och narkotikabrott. Med hänsyn till Stefan Palisons ålder och hälsa anses samhällstjänst inte vara någon lämplig påföljd. Han döms därför till skyddstillsyn.

Stefan Palison förekommer sedan tidigare under 20 avsnitt i belastningsregistret.

Läs gärna HÄR om zigenarhövdingen när han hjälper polisen bekämpa brott.

18 thoughts on “Mord i zigenarhövdingens kvarter

 1. Zebran är ett randigt djur
  ränderna går aldrig ur……………………

 2. brottsoffer Alec (Tjackis från Polen)
  Misstänkt GärningsMan: Bobban (Zigenare från Serbieb också mycket fast i amfetamin)

  Bodde tillsammans i en lägenhet, säkerligen ett fyllebråk som urartat då Bobban är mycket aggressiv och använder gärna kniv.

  Båda hyresgäster under Stefan Palison en f.d zigenarhövding.

   • Lokalt känner man sina Pappenheimer ! Sedan finns nog fler som vet,men detta är ju ingen PR-händelse för PK & Co.

   • Mr Q,

    Okey, jag antog bara att Emelie kunde komma med lite mer lokal info om vad hon hade hört eller vad hon sett.

  • Tror inte det är hälsosamt,att yttra sig ytterligare oavsett från vem !
   Det som nu finns,finns hos Pettersson…som vanligt först.

 3. Kul att se ett foto på EM av dem, som enligt Ullenhag ”byggde Sverige”.
  Detta påstod en av vårt lands högre politiker för inte så länge sedan.
  Totalt hjärnsläpp eller vad då?

   • Jag trodde att du hade börjat förbereda dig genom att koka potatis på svenskens framtida huvudföda. Men jag ser att du fortfarande har råd med kött till potatisen.

  • @ jordens avskum det är ju du idiot! SD packet ni är ju nazister för helvete.ge inte sken av nånting annat.åk till zigenare hövdingen och säg vad du tycker.jag kommer ifrån djupa romska släkten men vi har bott här i 500 år vi klär oss inte som dom indiska osv.zintirom kommer jag ifrån.det är klart hövdingen är ett kräk.som borde lämnat landet.jag har gått i svenska grundskolan.samt gymnasiet .osv

 4. Kan detta vara en ren tillfällighet ? På bilden med entrèen, finns t.v. en staty av en örn… T.h.en italiensk urna.Exakt två likadana har jag själv tagit med mig hem från Italien på 70-talet.
  Dessa båda prydnadsföremål försvann från/vid mitt f.d. hus,och jag som då aldrig hade en tanke på,att det kunde ha varit zigenare på besök ! 🙁

 5. Om en grupp människor lever efter egna lagar vartän de bor och dessutom har svårt att skilja på mitt och ditt. Då, förvånas inte jag om de en dag blir utkastade eller fördrivna.
  Nu är frågan vems fel är det? Är det fel av de bofasta eller ligger de hos dem med egna lagar. För en helt vanlig rättskaffens själ tror jag det är lätt att svara. Varför förstår då icke våra s.k. ledare eller vårt rättsväsende att det bästa för den stora majoriteten är att se till att de med egna lagar förpassas ut för att få som den lille ännu inte fullärde svetsaren ofta säger, ”det ska vara ordning och reda”

  • Maria Leissner är en Folkpartihöjdare som efter sitt misslyckade partiledarskap blev utsedd till ”zigenarkonsulent” med en lön på 80 000:-/m.
   FAN TA DOM ALLIHOPA !!

Kommentera