Österrikes utrikesminister vill stänga EU:s gränser

INVANDRING. Österrikes utrikesminister Sebastian Kurz kräver att EU stänger Medelhavsrutten för migranter som söker sig till Europa. Sebastian Kurz påpekar ofta att det var han som stängde den så kallade Balkanrutten efter den stora tillströmningen av flyktingar och migranter sommaren och hösten 2015. Nu säger utrikesministern och nyutnämnde partiledaren för det konservativa österrikiska folkpartiet, ÖVP, att han vill göra samma sak på Medelhavet.

Hittills i år har drygt 2 000 människor drunknat i strävan att nå en tryggare tillvaro i Europa. För dem som räddas är dörren till Europa i praktiken öppen, säger Kurz, som vill stänga den.

– Att bli räddad på Medelhavet får inte betyda en biljett vidare mot Mellaneuropa. Migranterna måste stoppas vid EU:s yttre gräns och skickas tillbaka till sina ursprungsländer.

I princip vill också många socialdemokrater, däribland förbundskansler Christian Kern, sätta stopp för trafiken över Medelhavet och upprätta särskilda asylcenter Nordafrika. Men i praktiken är det ännu inte genomförbart säger de, vilket Kurz bestämt avfärdar.

– Jo, det går om man bara sätter tillräckligt hård press på länderna, hävdar Kurz och syftar på att utvecklingsbistånd bara ska ges till länder som är beredda att ta tillbaka sina medborgare.

Läs mer på Sveriges Radio…

 

-Pettersson menar att det är enda möjligheten. För tillfället bidrar vi till att tusentals människor dör på havet. Människor som behövs i sina hemländer, inte i Europa.

Att stänga Europas gränser är enda möjligheten annars kommer migrationen bara att öka och öka och ingen tjänar på att vi måste sätta stopp när det har kommit tiotals miljoner migranter.

Sätt migranterna i läger i Nordafrika eller skicka hem dem, lär av Australien…

12 thoughts on “Österrikes utrikesminister vill stänga EU:s gränser

  1. Om Österrike skulle stänga gränsen för asylanterna, då står dumsvenskarna, die grossvansinnigen deutschen och lime juicesarna, att öppna en luftbro för att inte missa en enda värdefull asylant. Dessa tre stolliga folk, som helt saknar vett och självbevarelsedrift att, reagera precis, som vanligt. Totalt idiotiskt!

    • Har du missat att detta redan skett ? Numera flyger man in berikare direkt till Luleå,från Grekland ! Dårhuset Absurdistan har inrättat en särskild flyglinje,enkom för deras lyckosökare…. 🙁

    • Det heter ”Die Grössen Vansinnigen” ! Ett yttryck som passar mycket väl på Sverige, Som ha utnämnt sig själv till Humanitär Stormakt.
      Aldrig hört att tyskarna ha kallad sig detta.

  2. Länder som Österrike Ungen, Polen Har ledare som tänker
    på sitt eget folk, hemma har vi Svetsaren och sådana töntiga saker.

  3. Österrike har blivit det europeiska land som fått/får stå som en spärr,mot alla typer av lyckosökare.Italien som ju är ankomstland för den afrikanska befolkningen,överlåter problemen åt sina tre gränsländer i norr.
    Frankrike har på ett effektivt sätt lyckats stoppa strömmen,liksom Schweiz ! Stackars Österrike har på så sätt blivit de som nu får taga hela stöten. Från alla riktningar söker sig nu ”pensionsräddare” att lura sig in.
    Senaste flugan är Ukrainare som utger sig vara Syrier ! Detta trix har med framgång tidigare testats i Tyskland,där det fungerade.I Münster har dessa lögnhalsar och bedragare t.o.m. gått till domstol,för att få stanna kvar i landet.Hur många sådana fall finns i Sverige ? Tro inte annat än att inskränkta MV godtagit många av den typen,bland hundratusenden som invaderat oss !
    ’http://imgl.krone.at/Bilder/2017/06/25/Trotz-Asylbetrug-Familie-klagt-auf-Anerkennung-Ukrainer-als-Syrer-story-575707_630x356px_16b0cfc1727ff5875fa59f86d8bef9ed__po_jpg.jpg

  4. En hög mur mot SAMTLIGA MENA-länder! Jag är så ohyggligt less över invasionen av invällare som INTE respekterar mig/oss Svenskar!

  5. En sak är att vilja en helt annan sak är att omvandla viljan till praktisk handling. När det kommer till invandring blir det oftast otroligt invecklat att komma till beslut.

Kommentera