Färre än 5000 poliser i Stockholm


POLISEN. Antalet poliser fortsätter sjunka i Stockholms län. Mellan januari och maj 2015 lämnade 32 poliser Polismyndigheten och åtta gick i pension. Under det året var det 5.145 poliser anställda.

Året därpå fortsatte minskningen. Under samma tidperiod 2016 slutade 48 poliser och 42 gick i pension. Antalet poliser som fortfarande fanns kvar inom myndigheten låg på 5.032.

Minskningen gick åt samma håll även i år, då 39 poliser gick i pension och 59 poliser slutade. Mellan januari och maj i år låg det totala antalet på 4.902. Det är alltså 130 färre poliser jämfört med förra året. Även i yttre verksamheten, alltså poliser som jobbar med 112-jobb fortsätter att minska.

Bara i år, mellan januari och maj har 179 poliser lämnat gatorna för andra uppdrag. Endast 97 nya poliser tillkom under samma period. Under förra året slutade 129 poliser och 39 nya poliser gav sig ut på gator och torg.

– Av de 4.902 poliser som är anställda i Stockholms län, är inte alla är i tjänst. Vissa är föräldralediga, tjänstlediga eller har semester.

Läs mer på SVT…

-Pettersson tycker inte Stockholmarna ska gnälla. De är 2.300.000 invånare i länet vilket motsvarar 23 procent av landets invånare. 23 procent av landets poliser motsvarar 4600 poliser alltså har Stockholms län ett ”överskott” på 300 poliser…

Det är bättre att sluta importera nya brottslingar, låsa in och kasta ut de befintliga…Polisens organisation är uppbyggd för att ta hand om svenska busar och det är skillnad mot dagens klientel.


2 responses to “Färre än 5000 poliser i Stockholm

  • Hans Nilsson

    De som jobbar som poliser skiljer inte ut sig från den övriga befolkningen, flertalet väljer minsta motståndets väg.

    Gilla

  • Adolf Nilsson

    Just det.Sluta att ta hit alla slödder så kan vi kasta ut alla djävlar som missköter sig.Sen kan polisen jobba som förut .Sverige blir som förut trygg och säker.Mvh ADOLF

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: