Gudrun Schyman: De kan ju kämpa mot slöjan med slöjan på sig

ISLAM. Gudrun Schyman patiledare för FI intervjuas av Lokaltidningen.se, om muslimska kvinnors kamp mot slöjtvång. De som beskriver den muslimska slöjan som en religiös symbol för kvinnoförtryck är egentligen inte intresserade av jämställdhet, menar Gudrun Schyman. Enligt henne har västerländska kvinnor sin egen slöja.

– Nakenheten, med dess krav på att alltid vara lättklädd, och en utseendefixering som är gigantisk, säger partiledaren för Feministiskt initiativ.

2013 var hon en av flera kvinnor i Sverige som fotograferade sig själv iförd slöja för att visa sympati med muslimska kvinnor, efter att en muslimsk kvinna attackerats på grund av sin huvudbonad, attacken visade sig sedan vara påhittad.

Hijabuppropet, som det kallas, fick kritik från bland andra Riksorganisationen Glöm inte Pela och Fadime, för att legitimera slöjan, som beskrevs som en religiös symbol för kvinnoförtryck.

Ni står för kvinnans frihet, men kämpar för slöjan, som många förknippar med kvinnans ofrihet.

Ni står för kvinnans frihet, men kämpar för slöjan, som många förknippar med kvinnans ofrihet. – Nämen, vi försvarar ju kvinnors rätt att få klä sig som de vill.

Är det ett fritt val att bära slöja? – Ja, vem är jag att säga till en muslimsk feminist som står på barrikaderna för kvinnors rättigheter i sin slöja, att hon inte är trovärdig för att hon har slöja? Många har ju slöjan som en del av sin identitet.

Men är det ett fritt val? – Ja, det kan det väl vara. Precis som det inte kan vara det. Men vem är du att kunna avgöra det?

-Pettersson minns salig farsgubben som sa hur man än vänder sig har man arslet bak, men jag undrar om det stämmer i Gudruns fall…

En kvinna som inte bär hijab, niqab eller burka är naken…det är dags för Gudrun Schyman att bilda ett nytt parti II, Islamistiskt initiativ…

27 thoughts on “Gudrun Schyman: De kan ju kämpa mot slöjan med slöjan på sig

  1. Bra Gudrun då kan kvinnor i landet kämpa för jämlikhet när dom står vid spisen
    Fi går till val med- jämlikhet för alla privilegierade vita svenska kvinnor, resten får vänta tills det kanske blir bättre för dom.

  2. Gudrun Schyman verkar inte vara nykter fortfarande, de tar slöja för att de har budskap, islam är en politisk ideologi ett levnadssätt, deras budskap är att om jag tar makten, då gäller slöja för all.i islam finns ingen moral , därför det finns en godkänd lögn som heter taqqiye.

  3. Den verkliga folksjukdomen i landet är utan tvivel sinnessjukdom då hela 87% av befolkningen är drabbad. Det har uppstått misstankar om att, det kan vara en smittosam variant av denna förödande farsot. Då inga andra länder i vår närhet kan uppvisa tillnärmelsevis samma ´groteska siffror, som Sverige. Inte utanför musses länder har det någonsin tidigare hänt något liknande.

  4. Att FI-feminismens inkonsekventa och hemsnickrade logikförsök faller på den egna orimligheten är ett empiriskt faktum, vilket i ovan exemplifierande inlägg åter belyser detta välunderbyggda påstående.
    Den som väljer att navigera bland politikens alla försåtliga grynnor med hjälp av den vuxnes normala omdömesförmåga och sunda förnuft, vet att dessa huvudbonader utgör den främsta symbolen för det islamistiska vanvett som nu grasserar inom europeiskt och icke minst svenskt territorium.

    Ävenledes har kjolregementets kapitala ointresse för de svårligen utsatta medsystrarna inom de muslimska leden, varav ett icke ringa antal är minderåriga, otaliga gånger kommit till allmänhetens kännedom, så ock dessa rabiata ragators fixering vid att söka skuldbelägga det vita patriarkatet i allmänhet och den etniske svenske mannen i synnerhet.

    Att de förhatliga, förfulande och ur hygienisk synpunkt förkastliga slöjorna representerar det ultimata förtrycket – därom kan vi lägga samtliga tvivel i ödesmål, oaktat den i politiska sammanhang överflödiga och ansträngningsinkontinenta kvastryttarinnans Schyman verbala läckage och offentliga blamager.
    Andreas.

  5. Vad väntar man av en alkoholist,hon har blivit ertappad att köra bil alkoholpåverkad bara det gör att man ifrågasätter hennes intelligens och bedömningsförmåga.Lite självkritik måste man ha.Mvh Adolf

    • En före detta alkoholist.

      Om hon istället vore en man skulle tjatet om alkohol ha klingat av ganska snart. Det är 20 år sedan hon satt i direktsänd morgon-TV och förklarade sig och sedan sökte vård.

      Ändå används det som ett slagträd än i dag.

      • Hahaha!
        Ja, se det var väl en mycket intelligent kommentar – precis vad vi kan förvänta oss. Vad är ett ”slagträd”, förresten? En retorisk fråga, nota bene. Inga besvär för min del.
        Tack för underhållningen!
        A.

      • @pettersonaxeagentlemansgentleman

        Du vet väl att f.d. alkoholister, mohammedaner och lögnaktiga araber är ”ena” jävlar på att smygsupa. 😉

      • Babbemia igen, kan jag se.

        Hej Babbemia, hur har dagen varit? Jag hoppas och tror att Babbemia haft en angenäm dag.

        Stoppa invandringen, och på återseende 🙂

      • pettersonaxeagentlemansgentleman

        Slagträ skulle det ha står men det förstår man nog ändå om man har litet mellan öronen.

  6. Nu har innehållet i boxen tagit en vända upp i toppen på Gudrun och runnit ner igen men i alla fall kunnat skvalpa om en del av innehållet.
    Om hon skulle börja klä sig i burka är hon tvungen att nyktra till.

  7. Ingen regel utan undantag heter det ju och när det gäller Gudrun Spyman så tror jag faktiskt det vore bättre om hon gick i heltäckande burka så man slapp se fanskapet.

  8. G Schyman velar som vanligt. Är det inte det ena så är det det andra. försvara eller inte försvara slöjan. Nästa gång försvar av burka och niqab.
    Velandet upphör inte med åldern och visare är Schyman inte heller.

  9. Pratar hellre om sköna Getrud än Gudrun………….

    Getrud hemma igen: ”Fick tokspel”.

    Den lilla geten Getrud har kommit hem igen. Hon mår bra och gjorde rena krumsprång av glädje när hon återförenades med de andra getterna i hagen.

    Den lilla geten Getrud rövades bort från hagen utanför Hässleholm och återfanns i förra veckan när hon räddades ur en het bil vid en badmintonhall i Stockholm.

    http://www.gp.se/nyheter/sverige/getrud-hemma-igen-fick-tokspel-1.4341725

      • På tal om ramadan och Gudrun Schyman så får ju inte dom troende äta eller ha sex under dygnets ljusa timmar. Det sistnämnda kan jag inte tänka mig är något dilemma för Gudrun Schyman. En partner där vill nog att ska vara kolmörkt så han slipper se eländet

  10. Schyman borde resa till sina skäggiga taliban polare i Pakistan och protestera mot slöja, elda pengar, göra porr film och vilja införa kommunism och att afrikaner ska ha ha gratis lägenhet och etableringsersätting där.

    • Tänk på att vi ska behandla alla med handikapp lika!
      Gäller även handikapp som inte syns.
      Rörelsehindrade kan få hjälp av olika tekniska utrustningar.
      Begränsad tankeförmåga är svårare att kompensera.
      Till den gruppen får vi ju räkna 87% av befolkningen.
      Där hjälper inte ens med LCHF som matkultur.

  11. De som vill protestera mot fundamentalistisk islam i muslimska länder tar av sig slöjan. det borde Gudrun veta.
    Vill de protestera i Sverige kanske ett bra förslag vore att de tog av sig slöjan när de besöker moskén.

KommenteraAvbryt svar