IS-anhängare i Malmö skulle utvisas – Säpo försatte honom på fri fot


ISLAM. Migrationsverket har beslutat utvisa en 30-årig syrisk IS-anhängare som friats från terroristbrott mot en shiamuslimsk lokal i Malmö. Men utvisningen till Syrien eller Saudiarabien kunde inte verkställas. Därför släppte Säpo honom fri – trots att han anses farlig.

Mer på Sydsvenskan…

De svenska myndigheterna tror och hoppas på att mannen frivilligt återvänder till Syrien för att bli jihadist, vi ska alltså hålla IS med soldater…

-Pettersson tycker, givetvis av humanitära skäl, att herr Al Zvebi Moyed ska få åka hem till Syrien och få behandling mot sin sjukdom av proffs…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Ni har säkert hört att vår statsminister sagt att vi inte ska ha några terrorister i landet men att svenskarna tidigare varit naiva. Sedan många år har en av de grövsta terroristerna som gripits och fängslats i Sverige, Mohammed Abu Talb, och som 1989 dömdes till livstids fängelse och livstids utvisning för en serie terrordåd under 1980-talet gått lös på våra gator. Abu Talp släpptes från fängelset i Södertäje i oktober 2009. Utvisningen verkar ha blivit bortglömd. Abu Talb är fortfarande misstänkt för att den huvudmisstänkta för sprängningen av PanAm 103 över Lockerbie i Skottland, dock ej dömd för detta. Läs mer om Abu Talp HÄR. 

TIDIGARE 2017-04-21. Friande dom i mål om terroristbrott alternativt mordbrand

INVANDRING. Malmö tingsrätt har i dag meddelat dom i det mål som rör branden i en shiamuslimsk föreningslokal i Malmö. Tingsrätten friar den 30-årige man som stått åtalad för gärningen.

Tingsrätten konstaterar inledningsvis i domen att branden inte ska klassas som ett terrorist-brott. Chefsrådman Lennart Strinäs: ”Ett av rekvisiten för att den aktuella branden ska bedömas som ett terroristbrott är att gärningen objektivt sett allvarligt har kunnat skada staten Sverige. Så har enligt tingsrätten inte varit fallet utan för det krävs gärningar av en helt annan och mycket allvarligare beskaffenhet. I stället ska gärningen rubriceras som mordbrand.”

Tingsrätten skriver vidare i domen att den tekniska undersökningen av brottsplatsen inte har gett något fynd som binder 30-åringen till platsen. Det finns inte heller något vittne som kan peka ut honom som gärningsman.

Åklagaren har i stället byggt åtalet på ett antal indicier. Dessa är bl.a. att mannen befann sig i närområdet vid tidpunkten för branden och att han via en mellanhand har förmedlat information om branden till den IS-kontrollerade nyhetsbyrån Aamaq. Tingsrätten finner vid en samlad bedömning av utredningen i målet att mannen visserligen är IS-sympatisör men att indiciebevisningen inte är tillräcklig för fällande dom. Mannen frias därför.

-Pettersson läser ”mannen visserligen är IS-sympatisör” och nu går alltså ännu en IS-sympatisör lös på våra gator, trodde jag. Men den friande domen till trots, sitter Syriern fortfarande inlåst på Rättscentrum i Malmö.

Säpo använder lagen om särskild utlänningskontroll, ett antal paragrafer som har funnits i olika varianter sedan den första terrorlagens tillkomst 1973 och i sin nuvarande form sedan 1991.

Bestämmelserna ger staten rätt att ta utlänningar i förvar och utvisa dem om de utgör ett hot mot rikets säkerhet eller om en persons bakgrund är sådan att det finns skäl att befara att han eller hon kommer att medverka till terrorbrott.

Och om nu det inte finns möjlighet att utvisa den misstänkte terroristen, om risk för dödsstraff eller tortyr föreligger, har myndighet rätt att besluta om regelbunden anmälningsplikt till polisen.

TIDIGARE 2017-03-27. Syrisk muslim åtalas för terrorbrott mot muslimer i Malmö – Trump fick rätt igen

ISLAM. Den syriske medborgaren och sunni-muslimen Al Zvebi Moyed åtalas idag misstänkt för terroristbrott alternativt mordbrand i samband med att en föreningslokal i Malmö sattes i brand i höstas. Lokalen användes även som bönelokal av shia-muslimer. Ingen person skadades vid branden, som inträffade den 11 oktober i fjol.

Under den första häktningsförhandlingen yrkade åklagaren på att han skulle häktas som misstänkt för terroristbrott, men tingsrätten häktade den syriske medborgaren som misstänkt för mordbrand.

Gärning

Islamiska Staten, IS, bildades 2003, och har sedan dess verkat under många olika namn. IS är ett självutnämnt kalifat, vilket ska styras av sharialagar. För att skapa det slutgiltiga kalifatet förs våldsam kamp, i Mellanöstern och på andra håll i världen, ävenledes i Sverige.

IS är sedan oktober 2004 av FN, EU och Storbritannien listad som en terrororganisation, av USA sedan december 2004 och av Kanada sedan augusti 2012.

Al Zoebi, sunnimuslim och en del av IS, har den 11 oktober 2016 genom att kasta molotovcocktails mot en föreningslokal på Kopparbergsgatan 23 i Malmö anlagt brand med efterföljande rökutveckling innebärandes fara för annans liv eller hälsa, vilket därtill inneburit omfattande förstörelse av annans egendom. Lokalen är tillhörig en muslimsk shiitiskt förening, Aldorr Ideell & Kulturförening.

Reparationskostnaderna för lokalens återställande beräknas till omkring 1.000.000 kr.

Al Zoebi har på ovan beskrivna sätt begått terroristbrott, och denna mordbrand har allvarligt kunnat skada staten Sverige. Avsikten med gärningen har varit att, i IS namn, injaga allvarlig fruktan hos en befolkningsgrupp, i detta fall muslimska shiiter.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla över. 87:an har ju beställt Mellanösterns kultur till Sverige och fått som de vill, nu får vi se hur Twittervänstern ska lyckas skylla detta på SD eller om de är tysta.

IS som är sunni-muslimer har tagit på sig ansvaret för dådet. Om det är sant är det nog ingen som vet.

Ni vet väl att Kvällsposten är en sydsvensk utgåva av Expressen…

TIDIGARE 2016-12-07. Syrier misstänkt för terrorbrott i Malmö

ISLAM. Al Zvebi Moyed, född 1987, begärdes under tisdagen häktad misstänkt för terrorbrott. Moyed misstänks ha utfört ett brandattentat mot en muslimsk bönelokal i Malmö den 11 oktober i år, ett dåd som terrorgruppen IS senare tog på sig.

Al Zvebi Moyed, är asylsökande från Syrien, och misstänks för att ha kastat in flera brandbomber i den shiamuslimska bönelokalen. Enligt sunni-muslimer, dit IS räknas, betraktas shia-muslimer som otrogna liksom kristna, judar, yazidier och andra gör. Lokalen fick rökskador men ingen person kom till skada.

Några dagar efter branden tog terrorgruppen IS på sig dådet. Enligt IS-tidskriften al-Naba var det ”en krigare från kalifatet” som misstänks ligga bakom brandattentatet mot bönelokalen. Enligt terrorgruppens islamtolkning anses shiamuslimer vara ”otrogna” och ses därför vara en måltavla.
I lördags greps 29-årige Al Zvebi Moyed och under tisdagen begärdes han häktad misstänkt för terrorbrott genom grov mordbrand.

Al Zvebi Moyed har vistats i Sverige en längre tid med sin fru och barn. Han har tidigare uppehållit sig i norra Sverige, men bor med familjen i en lägenhet på ett obemannat asylboende i Vittsjö.

Som kuriosa kan nämnas att Vittsjö i norra Skåne är känd för andra brottslingar, en är Bildsköne Bengtsson och en annan heter Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet.

Målnr: B 10337-16

-Pettersson konstaterar att hatmedia har rätt. Det är högerextremister som härjar, och ingen är mer höger än vänsterns vänner, de extrema muslimerna…

UPPDATERAT: Syriern häktades idag, dock inte för terror brott utan för mordbrand.


29 responses to “IS-anhängare i Malmö skulle utvisas – Säpo försatte honom på fri fot

 • Jag

  Polisen har inte tid och resurser att jaga muslimska terrorister och annat löst folk (marockanska gatubarn, zigenare osv) som springer fritt på Sveriges gator och begår allehanda brott

  De jagar ”annat” och viktigare:
  http://www.expressen.se/gt/honorna-flydde-pa-e20–polisen-tog-upp-jakten/

  Gilla

 • salrol

  Utvisning skall självklart innebära att den dömde avskiljs från svenska samhället genom internering ända till utvisningen kan verkställas, för hela livet om så krävs.
  Lägret kan med fördel placeras utanför Sverige och ha UNHCR-standard, vilket ger låga kostnader, samt givetvis inga som helst kontantbidrag under interneringen. Allt helt enligt alla FN-konventioner.

  Gilla

 • Carl edström

  SÄPO än samling klåpare som inte kan skydda oss medborgare.

  Gilla

 • Korsfarare och otrogen hund

  Hoppas innerligt att Assad verkligen byggt de krematorier han beskylls för att ha byggt.De behövs.Hoppas att han kör de dygnet runt.Det räddar värdefulla människoliv,hos oss också.

  Gilla

 • Hanna

  Om det stämmer som står i Sydsvenskan erkänner alltså asylsökaren att han vill döda döda hela världen tills Gud blir dyrkad till 100%..? Han misstänks ha tänt på moské med annan inriktning men det har inte gått att bevisa fullt ut, Säpo har krävt utvisning som inte kunnat verkställas pga
  r i s k för dödsstraff, så han släpps fri…? I framtiden kommer självklart inte sånt här kunna ske ens i Sverige, men jag undrar för mina barns skull när ändras lagen?? Han har inte ens uppehållstillstånd men f å r inte utvisas dit han kom ifrån för han är så farlig att han riskerar dödsstraff! Men vi som inte vill ha med honom och hans idéer att göra då, varför är våra liv mindre värda?

  Gilla

 • Lena

  Nu kan vi pursvenskar njuta under en månad då eländena är upptagna med att äta ihjäl sig under nätterna………..nu ska vi njuta av mussefria dagar ….så vad väntar vi på ?

  Gilla

  • Lena

   Ett tips !
   Detta är det enda tillfället att få se och uppleva Malmö så som Malmö borde vara dvs, utan ”kulturberikning”!

   Gilla

   • Realist

    dessutom så har vi just nu strejk i hamnen i Göteborg !!
    Det blir nog svårt för ”ramadan” idealisterna att få mat, eller har de företräde före de inhemska ????

    Gilla

 • Mr Jordan

  Släpper man en sådan jävel fri så kan man ju inte komma och säga att man har koll på läget, när det smäller, eller vill de påstå att de kör punktmarkering? Han kan mkt väl vara inblandad i nästa terrordåd som sker, i Stockholm eller någon annan europeisk stad. Vad ska han ner till Syrien och göra, där har de ju snart torskat. Tack Säpo!

  Gilla

 • Richard

  Jag är så förbannad på det här jävla landet! På SÄPO, politikerna o framförallt på mainstream-media. Hoppas att den gulliga jihadisten ställer till med ett ordentligt dåd här! Det skulle Sverige må bra av!

  Gilla

  • naimlap

   Det märkliga är att, andra länder mera normala vill en ens ta i Svenstia med tång. Ett sådant fegt skitland, som detta borde anses paria. Men det kommer kanske, som en uppdämd lavin när det väl kommer.

   Gilla

 • larsson

  Då är det bara att vänta på att han gör som IKEA-mördaren eller kollegan på Drottninggatan.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det inget krav på att vara idiot för att få jobb hos Säpo men det ger företräde.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenska myndigheter är verkligen på tårna.

  Gilla

 • Lena

  Läser alltimellanåt lite litteratur från andra länder, har fastnat under en tid för litteratur från bland annat ukraina.
  Efter några kapitel i den välskrivna boken så började jag att byta ut ukraina mot sverige, ja det är skrämmande.
  Vi är där…..korruption, lögner, fusk, svågerpolitik och mutor !
  Vi har ännu inte mord …….vem vet det kanske kommer ?

  Gilla

  • Kralj Tvrtko

   Inte mord . skojar du ? se dig omkring i samhället. vad säger att våra politiker inte beställer ett och annat ?

   Gilla

 • ossie

  Skrämmande oansvarigt. Dylika potentiella terrorister ska visas ut om det inte går så ska de interneras tills de kan kastas ut.

  Gilla

 • ruben

  Många bränder är också enligt min uppfattning oförklarade terrordåd. Tyvärr tror jag vi får dålig eller ingen information. Media är regeringen och maktens ( aktivisternas ) företrädare. Skatten kan kramas ur befolkningen mer effektivt på det sättet. Det är ganska illa med tryckfriheten, jag vet ingen tidning än som rapporterat om 6-åringen som dödades av 3 svarta biltjuvar i USA. Det borde finnas med i seriösa tidningar.
  https://petterssonsblogg.se/2017/05/26/tre-unga-man-gripna-for-mord-pa-en-sexarig-pojke/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jenny Sonesson skriver i Dagens Samhälle.

  ”Vi var många som tappade hakan när Dagens Nyheter nyligen presenterade en kartläggning som visar att det är unga män med invandrarbakgrund som står bakom vågen av brutala skjutningar.

  Ledarsidan proklamerade; var inte rädda för fakta!

  Inte med en rad erkändes att studien är en positionsflyttning av landets största morgontidning, inte heller att man gått hårt åt oss som efterlyst kunskap om kriminella för att stävja brott.”

   https://www.dagenssamhalle.se/kronika/jag-vill-ge-en-applad-till-dns-u-svang-om-gangvaldet-17328

  Gilla

 • Lena

  En god vän tog idag tåget från malmö (hyllinge) till en annan destination i Skåne. Det fanns på hyllie polis på plats , men ingen behövde identifiera sig , märkligt och varför fanns polisen där då ?

  Gilla

 • Wally Walrus

  Vad annat var att vänta. Skräpo är ju direkt underställt riksidioten Stefan Röfven.

  Gilla

 • Jhonsson

  Idiotin i Sverige har inga gränser!
  Hur korkad får man bli och ändå ha sitt jobb kvar?
  Det är uppenbart att politiker och myndigheter struntar i medborgarnas väl och ve.
  Vi måste se till att vi får ny regering nästa år
  Såg att Novus i dag gav SD ett väljarstöd på 17,9%. Jag justerade med den felmarginal de hade för SD några dagar innan valet 2014. Det blev då lite drygt 28%. Jag tror och hoppas på en bit över 30 för SD i nästa val.

  Gilla

 • Hönsmamman

  https://www.gofundme.com/sofie-lowenmark

  Mera gräv om skattemedel till extremister. Hon vill ha hjälp med pengar f att fortsätta gräva.

  Gilla

 • Mm

  Det här landet blir bara tokigare och tokigare, släppa ut en muslim djävel som dessutom är konstaterat farlig….

  Gilla

 • Realist

  Jaha, där har vi ”hårdhanskarna” som Löfen lovade ta till !!!!

  Vi väntar på när han ”terroristen” ska ansöka om disskriminerings pengar av DO !!!

  Gilla

 • Falköga

  Nu har även SÄPO blivit naiva sedan de underställdes regeringen.

  Gilla

 • larsson

  Idag pågår G7-mötet på Sicilien med ett enormt säkerhetspådrag, vakter, båtar, bilar överallt.
  Är Ledarna rädda för de muslimska terroristerna de släpat hit?

  Gilla

 • dave

  Atlanten? Fel på den?

  Gilla

  • Albert

   Pinochet brukade ju anordna helikopterturer över Stilla havet för att bli av med sina politiska motståndare. Kanske något att ta efter för den svenska polisen?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: