Vem ska vi lita på?

På Aftonbladets debattsida kan vi läsa inslag om samma ämne, men med olika infallsvinklar.

Det handlar om krisen inom vården och bägge debattartiklarna är undertecknade av läkare, vårdpersonal och patienter.

”SD kan aldrig bli ett parti för oss inom vården”.

Så lyder en rubrik som publicerades på Aftonbladets debattsida den 10:e maj. ”En politik som skapar splittring är inte ett svar på vårdkrisen”, skriver man i artikeln som undertecknats av vårdpersonal, patienter och deras anhöriga. Sedan får vi läsa de obligatoriska orden om ”allas lika rätt” och att SD:s ”svans” hotar och hatar oliktänkade. Man hänvisar också till Hälso- och sjukvårdslagen som säger att alla i behov av vård ska få vård och det tycker undertecknarna av debattartikeln är ”en fin lag”.

Som svar på detta skulle man kunna säga följande: Alla som behöver vård ska få vård, men varför ska vissa få den gratis, andra betala dyrt och vissa tvingas avstå närde inte har råd? Det finns delar av SD:s ”svans” som hotar och hatar, men av partiets över 1 miljon väljare utgör det ett undantag. Dessutom är Vänsterpartiets ”svans” inte ett dugg bättre, förmodligen inte FI eller sossarnas heller.

Aftonbladet

Idag publicerar Aftonbladet en annan debattartikel, också den undertecknad av vårdpersonal. ”Hela världen kan inte få vård av oss”.

Här får vi en helt annan infallsvinkel än i artikeln ovan. 35 läkare och vårdpersonal sympatiserar med SD:s vårdpolitik och ställer samtidigt frågan om nuvarande regering levererar ett bra resultat i frågan. Hela världen kan inte få obegränsad vård i Sverige, att medborgarskapet måste betonas och att SD:s politik med att minska asylinvandringen skulle lösa upp många knutar inom vården.

Aftonbladet

Två vitt skilda uppfattningar om hur den svenska vården ska bedrivas och komma på fötter. Vilka av läkarna och vårdpersonalen som har rätt får var och en avgöra. Att vården, precis som polisen, socialtjänsten, skolan och andra välfärdsgrupper befinner sig i en kris står utom allt tvivel.

8 thoughts on “Vem ska vi lita på?

  1. Det är lätt att låta bli att köpa Aftonbladet. Då slipper man läsa om kändisarnas psyk- och kärleksproblem samt hur olika importerade ligor försöker lura oss och vilka trick dessa påstås använda.
    Men det fina är, att om man skippar Aftonbladet under ett år, sparar man dryga 8000kr. På tio år blir det faktiskt närmare 90000kr. Helt skattefritt och utan något som helst arbete.
    Lägg de sparade pengarna i en burk och se hur snabbt de växer!

    • Har man inte för vana att köpa dravlet är det ju ingen besparing. Med det resonemanget kan jag spara 1 miljon genom att inte köpa en Rolls Royce.

  2. Jag blir arg numera när jag ständigt får se hur denna skit tidning rent ut sagt, förstör vårt samhälle ! Det är såhär man får folket oense . Vissa tar reda på riktig fakta, medan andra står fast vid det Aftonbladet skrivit. För det måste ju vara sant tror dem!?
    Man upptäcker ju direkt vilka som läser Aftonbladet när du pratar med någon, du får ALDRIG en normal diskution. Man blir kallad rasist inom loppet av 2 minuter dessutom.
    Det är som att hälla vatten på en gåsjävel !

  3. Jösses hur kunde denna (nr. 2) debatt artikel ens komma in i Aftonslasken? Har sommar-puffarna startat tidigt i år? Hm….

  4. Alla har inte rätt till gratis vård.
    Prova själv i USA eller Sverige eller Saudiarabien.

Kommentera