Kraftigt ökade säkerhetskostnader på grund av invandring


INVANDRING. De senaste fem åren har kommunens säkerhetskostnader mångdubblats. Enskilda punktinsatser drar upp kostnaderna ordentligt, men även på längre sikt syns en tydlig ökning. – Medborgarna efterfrågar säkerhet mer och mer, säger Sandra Radenfalk vid kommunens fastighetsavdelning.

Järfälla kommuns kostnader för säkerhet har ökat dramatiskt över de senaste fem åren. Det är framför allt tre förvaltningar som tagit allt mer pengar i anspråk för att öka säkerheten: socialförvaltningen, integration och mottagande, och fastighetsförvaltningen. För alla tre finns vitt skilda förklaringar.

2011 la kommunen sammanlagt 600 000 kronor på säkerhet. 2014 var det en miljon. Två år senare nästan tolv miljoner. En del av pengarna som lagts på säkerheten i samband med flyktingmottagande kommer kommunen att få tillbaka av Migrationsverket. Det gäller framför allt de höga utgifterna under 2015 och 2016. Samtidigt som siffrorna ur ett större perspektiv inte anmärkningsvärt höga – de utgör inte en stor post i kommunens budget – är trenden ändå tydlig.

Läs mer på Mitti.se…

-Pettersson säger att Järfälla är en av 290 kommuner och räknar vi om kostnaderna per invånare till hela landet blir det 1,5 miljarder i extra säkerhetskostnader under 2016. Men glöm inte att Sverige aldrig har varit tryggare och att ni inte ska vara rädda…

Säkerhetskostnaderna är som en piss i Mississippi när det gäller invandringens kostnader men en fullständigt onödig utgift som borde kunna sparas in om flatheten upphörde…


14 responses to “Kraftigt ökade säkerhetskostnader på grund av invandring

 • Luntan

  Undrar hur polisen skall kunna öka sin kapacitet då varje zigenare som är uppskriven i polisens register över misstänkta skall få kr. 35.000:- ur polisens budget?!

  Gilla

 • soma

  Mina kostnader har också ökat. Efter 2 lägenhetsinbrott på min gata bestämde vi att skaffa en säkerhetsdörr. Den kostnaden tänkte jag dra av i nästa års deklaration.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Ja just det Järfälla.Där allt går snett så fort man flyttar dit.Bif även uppsnappat foto från nätet för 25dagar sedan.En förälder som fotar sina två barn framför denna flagga som hissats på Bolindervallens IP i Kallhäll http://www.bilddump.se/bilder/20170525120537-37.46.190.98.JPG
  När inte ens boende tycker att Termovägen är så särskilt bra/direkt olämplig miljö, torde politikerna inse vad dem ställer till med i kommunen. Se sid 5 i bifogad Aktbil 70pdf(under stycke Känslo-beteende-utveckling) ”Allt började gå snett när familjen bosatte sig i Kallhäll Termovägen”
  Järfälla som dessutom stödjer terrorstämplade islamic relif kan nog inte annat än bli värre med ökande radikalisering/belastningar och medförande-besvär.
  Istället för att då först reda ut problemen i kommunen spär kommunpolitikerna med Alexander Rajsic goda minne på problemen utan vare sig analys/närmare eftertanke.Man kan kan inte heller bortse från att hela betalningsansvaret för dem anlända tillfaller kommunen när staten ej längre bistår.
  https://asylkaos.wordpress.com/2017/02/01/nyanlanda-far-fortur-till-bostader-i-kallhall/
  Upphandlingen av ovan känns även aningen märklig då endast ett företag har konsulterats.

  https://minfil.org/82t4B5b6bd/S_dert_rns_TR_B_9901-16_Aktbil_70.pdf

  Gilla

 • age

  Vår ekonomominister, Magdalena Andersson har ju en massa låsta lador runt om i landet där hon har fullt med pengar.
  Vore bättre – och mycket säkrare för oss i vårt fosterland att tömma ladorna och låsa in arbetsovilliga invällare där.

  Satt i bilen utanför Maxi i Nyköping. Noterade att det väller in och ut svarta, de flesta täckta av sopsäckar, genom portarna.
  Alltså sopsäckarna får pengar från någonstans (?) för ingen kan väl arbeta i en sopsäck?

  Sverige är inte Sverige längre!
  Gör Sverige svenskt igen!
  Håll Sverige rent!
  Alla muslimer är ju muslimer!

  Gilla

 • Mulle Omar

  sålänge invällningen skapar jobb är det alabonör…fattas
  nu bara , som verkar vara fallet att invällarna själva tar
  hand om de sysslor vi förr skötte…såsom polisiära, vakt-
  jobb, lärar/läkarjobb m.m….härliga tider stundar

  Gilla

 • lisa

  Är det någon som funderat över vad det kostar att Frankrike och nu England har sina militärer på gatorna, dygnet runt.
  Det kostar att ha muslimer i landet.
  Så har Israel haft det i 50-år, och ingen avundas dom.
  Hur kunde våra galna politiker (Reinfeldt) ordna så här.
  Jag hoppas att väljarna straffar Moderaterna i valet.

  Gilla

 • eva

  Invandringens d o l d a kostnader som politiker och journalister viftar bort! Nämner man dem inte finns de inte!

  Gilla

 • Tyrone

  Massinvandringen är en bra investering.
  För invandrare.

  Gilla

 • Juvilyn

  Konstigt att Schweiz har halva våran skattesats men ändå har välfärd i världsklass, vart försvinner pengarna?

  Gilla

 • Emil

  En bra investering: Aktier i Securitas och liknande?

  Gilla

  • Albert

   Den skrupellöse Gustaf Douglas sitter förmodligen just nu och gnider sina giriga händer, (samtidigt som han skrattar elakt).

   =Mannen bakom Securitas. Även huvudfinansiär av Nya Tokmoderaterna, vars partistyrelse han också sitter med i.
   Möjligt samband? Om någon tjänat, och tjänar, pengar på allt detta kaos och massinvandring är det väl han. Vid utförsäljningen av Nordea, (som han var med och genomdrev) såg han också till att få sig en stor del av aktierna (tillsammans med Saudiarabien).
   Med andra ord en landsförrädare av stora mått!

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ja vi hade världens bästa land att leva i ,jag saknar det landet som jag vuxit upp,jag saknar det så oerhört .Hur fan kann man förstöra sitt land så in i helvete.Men 87% har röstat för det.Det var någon debatt i SVT igår.Dala demokratens geijdner eller vad han heter.Han käbblade att väljarna svikit partiet.Det är inte väljarna har svikit utan sossarna har svikt oss och landet.Men det fattar inte geijdner han lever väl kvar i 68 vågens rödvinsvänster.Han tror väl att det är fortfarande vänstertrafik i Sverige.Ha det gott Adolf

  Gilla

  • naimlap

   Är det någon, som vet om Greder har någon fast bostad? Henen – hönset liknar mest en uteliggare, så smutsig och slafsig,som denne socialakrobat är. Vad lever denne ovårdade slashas av? Hur står dom ut de, som tvingas vara i samma rum, som denne skithund. Han måste helt enkelt lukta skit. Det går utför med sossarna de kan inte ens hålla sig rena längre. Nej, några riktiga svin är vad de är.

   Gilla

  • Billy Boy

   Jag hittade debatten på SVTPlay på länken nedan. Diskussionen har rubriken ”När Socialdemokraterna backade om reformerna” och pågår i c:a 1 tim och 11 minuter.

   Statsvetaren Jonas Hinnfors presenterar sin rapport om Socialdemokraternas förändring under 1990-talet. Varför upphörde de stora reformerna? Rapporten kommenteras av Anna Hedborg, tidigare socialförsäkringsminister (S), Håkan Bengtsson, vd Arenagruppen och Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten

   Min åsikt är att den största behållningen har man av att lyssna till de övriga talarna.

   D v s vad Göran Greider hade att säga ger jag inte mycket för när han får ordet vid c:a 32 min & 30 sek från start. Att Greider beskyller S-väljarna för att svika var mycket lågt. Det var ju i stället de odugliga och genomfalska sosse-politikerna som vanstyrde landet. Det var ju de som skulle ha anklagats för alla sina svek mot väljarna.

   Videon kan ses på SVTPlay till 10 maj 2018 (c:a ett år)

   Länk nedan:

   https://www.svtplay.se/klipp/13622669/nar-socialdemokraterna-backade-om-reformerna?info=visa

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: