Mittuniversitet stoppar socionomutbildning på grund av arbetsmiljön

INVANDRING. Mittuniversitet stoppar studenter till socionomutbildningen i Östersund. Utbildningen har lockat många sökande och bristen på socionomer är stor i länet men nu blir det ingen socionomutbildning till hösten i Östersund. Enligt Mittuniversitetet är arbetsmiljön för dålig för att utbildningen ska kunna genomföras.

– Det är beklagligt att vi har hamnat i den här situationen. Vi vet att behovet av utbildade socionomer är stort, men vi är tvungna att vidta åtgärder som säkrar utbildningens framtida utveckling och som förbättrar personalens arbetsmiljö, säger Mats Tinnsten, tf. rektor på Miuns hemsida.

Studenter som redan studerar vid programmet berörs inte av beslutet utan deras utbildning fortsätter. För de personer som redan hunnit söka till programmet i höst kommer Miun skärskilt att kontakta.

Miun hoppas att kunna ta in nya sökande till vårterminen 2018.

-Pettersson noterar att SVT inte skriver vad som orsakat den dåliga arbetsmiljön men alla andra kurser verkar fortsätta som vanligt och då kan det knappast vara lokalerna det är fel på.

På Wikipedia står det dock lite om det som SVT inte nämner. Professorn Massoud Kamali från Iran, arbetar på och med socionomutbildningen på Mittuniversitetet. Herr Kamali förnekar att Fadime blev hedersmördad, och att hedersmord förekommer överhuvudtaget. Han ger sig på kritiker och kallar dem rasister.

 

Läs Wikipedia artikeln. (Mona Sahlin har varit inblandat i professorns karriär)

Professor Masoud Kamali har som så många andra varit med på bloggen tidigare

Fadime som ville assimileras har vi också skrivit en hel del

Flashback står lite mer om ”arbetsmiljöproblemet” och det verkar som det som det enklaste sättet är att skicka hem professorn till ett land där hans synpunkter passar bättre och ta gärna med de personer som har ansvaret för att han arbetar på ett universitet i Sverige…

18 thoughts on “Mittuniversitet stoppar socionomutbildning på grund av arbetsmiljön

 1. Fattar inte varför man ska förneka det som pågår här i landet.
  Varför göra sig en drömvärld där allt är bra när så inte är fallet.
  I Sverige ska alla som har ”felaktiga åsikter” tystas.
  Det Pettersson säger är ju sant.

  Min granne sa att det går inte att dra alla invandrare över samma kam.

  Man drar alla invandrare över samma kam efter polisens princip ”Se alla vapen som skarpa”

 2. Varför inte göra lite mer upplysta personer till professorer?
  Utbildning och inte indoktrinering och vidskepelse borde vara det som våra skatter används till.

  • En strof ur texten i den berömda argentinska tangon”el Cambalache”
   ( lumpeboden) En åsna och en stor professor är det samma.
   PS borde bli Svenstias nya nationalhymn. DS

 3. Media fortsätter sin vana trogen att försöka föra sina läsare, lyssnare och tittare bakom ljuset.
  De håller sig flytande med hjälp av ett frikostigt presstöd. Lögner och utelämnade av för dem kända fakta, diskvalificerar,dem för alla former av bidrag.
  Som skattebetalare borde vi därför kräva indragna subventioner. Vi behöver inte en lögnaktig press, det räcker mer än väl med de lögnaktiga politikerna vi får dras med.

 4. Masoud Kamalis deltagande sågades av en tillsatt grupp vetenskapsmän, forskareoch professorer. Gruppen skulle utreda mångfald och rasism och hela faderittan och var tillsatt av Mona Sahlin. Slutet blev att Kamali blev ensamutredare. Han är helt bisarr och borde inte vara professor och inte kallas vetenskapsman/forskare.

  • Låter som om han har narcisstisk personlighetsstörning kanske? Såna skapar kaos i maktposition.

   • Om produktiviteten vore noll vore det inte så illa. Den största kostnaden för samhället är inte hans arvode utan den skada han orsakar direkt och indirekt.

   • Håller med Ulli 🙂 Det är nog positivt om produktiviteten är noll många gånger. Men då skiter sig intentionen att Sverige skulle få nytta av den lärde människan de lagt stora resurser på.
    ”En professor är ansvarig för forskning och forskarutbildning inom sitt ämne och förutsätts kunna företräda ämnet internt och externt. För några decennier sedan kunde det fortfarande bara finnas en professor för ett ämne på varje enskild högskola.”
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Professor_(Sverige)

  • Han hade stöd av Mona Sahlin. Mycket att läsa på Wikipedia under namnet Masoud Kamali.

 5. Detta är ju rena vansinnet. Vad blir det för slags socialsekreterare och kuratorer med en sån professor som styr? Och vilken skymf mot Fadime som ju gick socionomutbildningen just där, fast långt före denne professor.

  Jag undrar vad Sara Mohammad säger om det hela, hon som nu i dagarna blev hedersdoktor på Linköpings universitet just för sitt arbete mot hedersvåld och förtryck. Jag informerar varje arabisk/kurdisk kvinna jag träffar om henne och föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime.

 6. Mona Sahlin ja, har den damen gjort något som kan
  betraktas som positivt för landet under hennes långa
  karriär?
  Att hon berikat sig själv på alla sätt och vis vet vi ju,
  men vilken nytta har åstadkommit för landet??

  • Visst, varje gång hon supar sig under bordet gör hon landet en tjänst genom att skapa några Mona-fria timmar. Samma gäller förövrigt hennes vapensyster Gudrun.

  • En äkta swinja, kan inte tänka mig någon, som hon uppfyller alla krav för att, representera Svenstia för hela världen. Massor av kandidater till trots.

 7. Det har sin naturliga förklaring att Aftonbladet, Expressen, DN, SVT och TV4 hatar Petterssons m.fl. och i ren okunnighet benämner dessa för hatsajter. Dom är helt enkelt avundsjuka på sajter som håller sig till sanningen, och vinner svenska folkets förtroende.

Kommentera