Läkare hjälper lata invandrare att få medborgarskap

INVANDRARBROTT. Danskt medborgarskap är populärt bland invandrare. Det ger dem en rad fördelar. Men vissa invandrare bry uppenbarligen inte gör vad som krävs för att bli danska medborgare och åtminstone två specialister misstänks hjälpa dem att lättare komma åt det eftertraktade danska medborgarskapet.

Nordsjällands polis undersöker nu en specialist i psykiatri. Han är misstänkt för att skriva medicinska rapporter som hjälper invandrare att få danskt medborgarskap.  Han misstänks ha skrivit minst 63 rapporter som är felaktiga, och han är inte ensam. En psykiater från Middelfart är misstänkt för samma brott.

135 fall av beviljade medborgarskap måste kontrolleras igen, eftersom det fanns tvivel om medicinska rapporter som han hade skrivit.

Den som vill bli dansk medborgare måste klara ett prov i det danska språket och ha kunskaper om dansk kultur och historia.

Men det finns ett kryphål. Om du kan få ett läkarintyg på exempel PTSD (posttraumatiskt stressyndrom), då kan undantas från dessa krav.

Det finns också gott om exempel där läkare hjälper invandrare att få sjukbidrag fast de är fullt friska, det är speciellt populärt bland vissa kvinnor och de kommer inte från Sydostasien.

Den Korte Avis

-Pettersson tycker det är tur att vi inte har sådana bluffmakare i Sverige, är verkar alla få medborgarskap ändå och utan krav. Dessutom går inte felaktigt utdelade medborgarskap att återkalla…

4 thoughts on “Läkare hjälper lata invandrare att få medborgarskap

  1. Skulle det med nuvarande impotenta svenska lagstiftning ställa sig ogörligt att i befogade fall tillämpa denaturalisation, det vill säga berövande av medborgarskap, finns all anledning att föranstalta en lagändring för att korrigera missförhållandet med medborgarskap utfärdat på felaktiga grunder samt stävja missbruket av den svenska identiteten.
    Rim och reson, för höge fan!
    Andreas.

  2. Med pengar under bordet skrivs varje attest under. Var de ett par av de få läkare under de miljoner muslimska asylmigranter som tog sig till norr? Läkarleg. bort livslångt, mycket höga böter och fängelse. Utvisning om ej medborgatskap. Missbrukande av fötroendeställning måste straffas extra hårt likt korrupta poliser och domare t.ex. Det gäller att sända ut rätt signaler när det gäller korruptionsfall.

  3. Frågan är om de är sjukare än genomsnittet av sin egen etnicitet eller om de som kommer hit är de som deras hemländer helst klarar sig utan?

    När är en dansk bäst? Hvergang?

  4. Vi kan ”tacka” Ola Ullsten och Sven Romanus att vi inte längre kan bli av med dem som på falska grunder erhållit medborgarskap: Om förstärkt skydd för fri- och rättigheter m. m.Proposition 1978/79:195 https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/om-forslarkt-skydd-for-fri–och-rattigheter-m-m_G203195

    ”Ingen medborgare som är eller har varit bosatt i riket får berövas sill medborgarskap i annat fall än då han är eller samtidigt blir medborgare i annan stat.”

    Det verkar som osedvanligt mycket sk*t hände på sjuttiotalet.

Kommentera