Stäng

”Vi byter namn – för att slippa sammanblandas med SD”

FACKLIGT. ”Att sammanblandas med SD är direkt dåligt för ST. ”, skriver fackförbundets kommunikationschef. Nu byter facket namn. Det var i en debattartikel i tidningen Resumé som Anna Wickman, kommunikationschef för fackförbundet ST, gick ut med sina planer på ett namnbyte. I stället för att heta ST vill facket nu byta namn till Sterka.

Facket går enligt debattartikeln igenom en förändringsprocess, där man talar om olika problem som fackförbundet har.

”I denna förändringsprocess växte insikten att namnet ST inte fungerar. Få känner till vårt namn, kanske för att det är så krångligt. Det låter som en förkortning, men är det inte. Det säger inte längre något om vilka medlemmar förbundet organiserar. Det associerar, får förklaras och refereras till det tidigare Statstjänstemannaförbundet.”, skriver Anna Wickman och adresserar sedan det hon menar är det största problemet.

”För att inte tala om det uppenbara problemet: I tal och skrift sammanblandas ST med det politiska partiet SD. Förutom att ST är partipolitiskt obundna, så har våra varumärken och verksamheter inget gemensamt. Att sammanblandas med SD är direkt dåligt för ST.”, skriver Wickman.

Fackförbudet ST organiserar anställda tjänstemän inom staten.

Ett eventuellt namnbyte kommer att klubbas på en stämma senare i år. För att namnbytet ska gå igenom måste två tredjedelar av kongressen stå bakom beslutet.

-Pettersson försöker förstå den fackliga logiken men det går inte. Först hette man Statstjänstemannaförbundet, men bytte namn till ST och nu påstår man att ST inte säger något om vilka de representerar men det kommer det nya namnet ”Sterka” att göra…enligt facket!!!

Det är troligen betydligt bättre att byta kommunikationschef…

Nåväl, ST gör mycket viktigt för medlemmarnas pengar. Bland annat är man med och driver ”Fackligt Center för papperslösa”, det tycker säkert medlemmarna är viktigt, för givetvis ska illegala invandrare hjälpas att stanna kvar i landet…

14 reaktioner på “”Vi byter namn – för att slippa sammanblandas med SD”

 1. Skönt för Sverigedemokraterna att slippa bli förväxlade med ST!
  Denna märkliga fackförening, som är med och driver ”Fackligt Center för papperslösa”
  Ett märkligt sätt att ta tillvara sina medlemmars intressen. Eller snarare ett märkligt sätt att motarbeta sina medlemmar.
  Om man vill spara pengar och slippa föda parasiterande fackpampar, skall man gå ur facket. Sjukkassan och Arbetslöshetskassa får man ända.

 2. Nonsens och förbannat trams! Hade nu detta fackförbund verkligen varit som man påstår ”partipolitiskt obundet”, hade den obligatoriska reprimanden avseende Sverigedemokraterna överhuvudtaget inte utgjort en essentiell del av namnbytets motivering.
  Andreas.

 3. Det låter mycket bra, för då behöver inte SD riskera att bli hopblandade med någon tjuvaktig Svensk myndighet.

 4. En 1800-tals stavning av ordet ”stärka” (eller en avsiktlig felstavning?) tror man alltså skall locka nya medlemmar. Var finner man logiken i detta?

  F.ö. kan ju namnet ST även vara förvillande för katoliker som kan tro att det handlar om någon helgonkult. ST kan även lätt förväxlas med SL (Stockholms Lokaltrafik).

 5. Sverigedemokraterna värvar moderat

  http://cdn03.nyheter24.se/a1f7dd4d0202021d01/2017/05/17/1402672/sverigedemokraterna-patrick-reslow.jpg

  Sverigedemokraterna kallade i dag till presskonferens. Orsaken var att man ville berätta att man värvat den skånske moderatpoltikern Patrick Reslow.

  Det var inför ett stort pressuppbåd som Jimmie Åkesson (SD) framträdde i riksdagens presscenter för att berätta att Patrick Reslow, moderat riksdagsledamot sedan 2010, nu byter parti.

  – Jag har nu begärt utträde ur moderaterna och begärt medlemskap i Sverigedemokraterna. Det är det parti som har svaren på de frågor som är viktiga för landet, och jag kommer att arbeta för Sverigedemokraterna inför valet 2018, sade Patrick Reslow.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/presskonferens-med-jimmie-akesson-sd

 6. Om några år får de byta tillbaka, då när verkligheten nått PK-eliten och alla till slut har bytt åsiktskorridor.

 7. Varför kan inte ST-facket ta steget fullt ut och direkt byta namn till STREAKA i stället för förslaget Sterka?

  http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/04/08/16/32FA0EC500000578-3530045-The_streaker_made_a_bold_run_along_the_sideline_chased_by_a_dete-a-30_1460128271785.jpg

  STREAKA associerar mycket bättre till ST-fackets nakenhet. De har ju inte ens brallorna kvar på plats för att dölja sin pinsamma impotens.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Streaking

 8. Ha Ha, skulle vara intressant veta hur många 1000 de har som medlemmar, som kommer att rösta på SD? Nu handlar det om överlevnad och då hjälper inga värdegrunder om namnsättning. Det kan orsaka att många medlemmar ledsnar på ST också, om de fokuserar på småaktiga symbolfrågor.

 9. Det finns väl inga fack som är partipolitiskt obundna?

  De har ju rötterna i samma organisation som hade nazistsympatier, folkkontroll och steriliseringar på sin agenda…

 10. Lata oduglingar och rövslickare med viss listighet, blev åtminstone tidigare ofta fackligt aktiva. Större begåvning har aldrig varit ett krav…

 11. Farsgubben vänder sig i graven. – ”Det enda som stärker är en stark en”. O8-fasoner som vill vara sterka. -”Inga muskler, bara munväder”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: