Kommun tvivlar på invandrarkvinnors läkarintyg

INVANDRING. Nästan alla invandrarkvinnor som inte arbetar i danska Odense har läkarintyg på att de ärsjuka och inte klarar av att arbeta. Nu tvivlar kommunen på intygen och ska börja kontrollera alla hundratals fall av ”sjuka” invandrarkvinnor som lever på socialbidrag. 

– Om människor är sjuka, då skall man självklart inte arbeta, men om det är bara en fråga om man är dåligt på danska, har många barn eller att din man inte vill att du skall arbeta, då är det inte ett hinder – då måste man arbeta, säger Søren Thorsager från Odense kommun.

Nu ska läkare tillsammans med socialarbetare granska kvinnorna och i de fall där det känns nödvändigt kalla dem till nya läkarundersökningar.

Kvinnor med icke-västerländsk ursprung utgör sex procent av befolkningen men 30 procent av bidragstagarna.

-Pettersson läser en annan artikel där det står att invandrarkvinnorna är lata och hellre går hemma än arbetar, Det håller jag inte med om, exempelvis thailändskor, kineser och andra från Sydostasien verkar inte lata utan skaffar sig jobb. Så man måste göra skillnad på folk och folk…

I Sverige skulle väl knappast en liknande kontroll kunna göras utan att PK skriker rasist.

Jyllands-Posten

15 thoughts on “Kommun tvivlar på invandrarkvinnors läkarintyg

  1. Sicket liv det skulle bli på godhetsapostlarna om vi gjorde så i Sverige. Främlingsfientligt, integrationskränkande vore bara två av de ord som skulle valsa runt i media.
    Heja Danmark!

  2. jag ser kvinnor från Afrika och Mellanösten med barn + barnvagnar på stan H&M,Indiska,Lindex,Kapphal,Sportia mm. dessa handlar hela dagarna,såg att kvinnorna ger pengarna till zigenare, vi tackar vår regering

  3. Om de arbeta är de för trötta för att serva sin män och att sprida på benen för att ynglar av sig med bidrags ungar på kvällen.

  4. De borde granska detta i Sverige också! Ser många kvinnor som bara går runt på dagarna med nya fina barnvagnar!( Varför skall de FÅ NYA barnvagnar??? Jag fick köpa begagnat!!) Den ena ungen efter den andra föds!! Det minsann klarar de av!! Föda ungar och söka bidrag!!Men att jobba och göra rätt för sig finns inte på världskartan för dessa människor!!

  5. Här i Sverige används föräldrapenningen flitigt istället, har man 8-10 barn så är det bara att plocka ut 480 dagar per barn, 8 barn = 10,5 år arbetsbefriad.
    Lägsta ersättning är 150 kr/dag, vilket gör 72 000 kr/barn om man plockar ut alla 480 dagarna på en gång.

    Vår välfärd som ALLA får ta del av, oavsett om de aldrig arbetat en dag i landet, bidrar till att gravt motarbeta integrationen men det verkar våra politiker ha svårt att förstå.

  6. Filippinska är precis lika lata ..de tror vi står i dörren med ett glas rödvin när mannen kommer hem .de tror bara vi köper levis ,gucci och dior och har kontant betalt allt vi äger.Att mannen tar hem pengar och att allt är gratis . Detta med skatt fattar de inte syftet på. Här älskar de att leva på ett försörjningsstöd på 2600 peso och så hittar man en gubbe från kanada ,usa eller europa som försörjer istället. De är så låga i sitt iq att de tror allt på tv är sant.

  7. Läste för flera år sedan en berättelse från Göteborg, tror det var från Per Brinkemo(en man som åtminstone tidigare arbetade för att få in somalier i det svenska samhället).
    Somaliska kvinnor i Göteborg hade fått gå en städutbildning så att de skulle kunna ta arbete som städerskor. De hade under utbildningstiden varit västerländskt klädda. Så skulle de samlas till sitt första arbete(antagligen i AFs regi eller liknande). De dök alla upp TRADITIONELLT SOMALISKT KLÄDDA! Vem kan arbete då? Och de vägrade byta kläder!
    Framtidens försörjning garanterad utan invändningar för vem kan/vågar/vill/orkar etc. ifrågasätta deras rätt till sin egen kultur.
    Jag avskydde kommunism i alla dess former men en sak var i alla fall bra med länderna i östeuropa: sådana här infall hade inte kunnat passera!

  8. Får några år sedan fick jag veta från en irakier att det fanns en läkare i Malmö som skrev ut intyg så att dem kunde få förtidspension.
    Kostade 25 000 kr.

  9. Lättja är ingen sjukdom, det är en livsstil. Antagligen ärftlig om man tittar på de länder dessa kvinnor kommer ifrån.

  10. Och hur röstar läkarna?
    Som journalisterna, gissar jag.
    Och osvenska kyrkan.

    Dvs 80% vänster och miljöextremister.

    Det påminner om när medlemmar i MC gäng fick läkarintyg på att de hade ”hårproblem” för att slippa lagen om hjälm. !!

  11. Detta är ett stort problem även i Sverige, sannolikt är problemet större här, – ”läkare” skriver ut falska intyg trots att patienterna bara mår litet dåligt och inte egentligen är ”sjuka”….Systemet överutnyttjas, många av dessa kvinnor föredrar att gå på bidrag än att slita i ett enklare arbete, invandrare är överrepresenterade, de har inte den ork och arbetsmoral som sitter/satt i generna på etniska svenskar! ”Psykisk sjukdom” är ett vitt begrepp, har träffat på en mulattkvinna här i Thailand som sjukskrivits 3 månader för detta, hon tål inte mörker och kyla sa hon, slappade i solen och tog massage här istället för slitet i Sverige.
    Detta är ett GIGANTISKT problem, dessa individer ger sig inte och kräver sjukskrivning och bidrag till vilket pris som helst, de är HYPOKONDRIKER och fullt friska människor så länge de har två friska ben och två friska armar och är fullt rörliga.

Kommentera