Sådan far sådan son

I ett nytt inspelat meddelande från Hamza bin Ladin, son till al-Qaidas grundare Usama bin Ladin, som släpptes 11 dagar efter femårs jubileet av att  Usamas med militär  hjälp från USA startade färden mot paradiset och de 72 sexdockorna i Abbottabad, Pakistan, den 2 maj 2011.

Mordlysten Muhammedan ,  Hamza bin Laden

I det nya meddelandet inte nämnde årsdagen, men erbjöd ”råd” för ”sökande av martyrskap i västvärlden.”
Hamza uppmuntrade Al-Qaida anhängare att utföra terrorattacker på egen hand och ”orsaka skada långt bortom allt  vad fienden kan föreställa sig.”

Detta budskap kom några dagar efter ett videomeddelande från Qasim Al-Raymi, chef för Al-Qaida på den arabiska halvön, som också uppmanade al-Qaida anhängare i väst för att genomföra ”lone jihad” attacker. Det var ”ensamvargen”  Maj. Nidal Hasan i den amerikanska armén som dödade 13 personer vid en militärbas i Texas 2009. Men de ändå mer entusiastiska muhammedanerna i ISIS  har varit mer framgångsrika i detta avseende!

Meddelandena från Al-Raymi och Hamza är mest sannolikt en del av al-Qaidas ansträngningar att återta ledningen som de mest mordlystna muhammedanerna, som de förlorat till ISIS.

ARABNEWS

6 thoughts on “Sådan far sådan son

  1. Hamza betyder 5 på arabiska. Har bott arabiska länder i min gröna ungdom.Det betyder han är det femte manliga barnet. i hans klan då han har väldigt lite att säga till .Vad jag förstår, men jag kan ha fel.Har man med muslimer eller araber att göra så kan man aldrig vara säker.Det kan vara ”darura” som jag inte kan översätta riktigt. Darura gör att du kann göra allting som profeten Muhammed förbjudit. Ja det är inte lätt med muslimer att göra,jag kan lära mig arabiska har inte problem med de.Frågan om svetsarns Sverige klarar det.Svetsarn avgå ,landsföredare vad du är.Mvh Adolf

  2. Om ändå den fattiga dollarmiljonärsfamiljen bin Ladin hade haft mer fritidsgårdar och praktikplatser i det utsatta området Saudiarabien, så hade de sluppit utanförskapet bland de övriga miljoner likasinnade… och därför inte blivit radikaliserade (med vänsterns logik dvs).

  3. Redan ”religion” är ju stolligt!
    Att ”tro” är att inte veta.
    Vad vi dock vet är att varje muslim är muslim.
    Och att varje muslim är vår fiende (enligt koranen)!

    Vill du ha fiender omkring dig?
    Vågar du ha fiender nära dig?

    Ska vi börja bygga ett försvar mot våra fiender?
    Våra fiender bygger sitt angrepp mot oss hela tiden!

  4. Hur lång tid måste förflyta, innan europeiska politiker fattar, att islam är något betydligt värre och ondare än bara en stollig religion?

KommenteraAvbryt svar