One thought on “Du är islamofob om …

 1. Hittade detta på Facebook:

  ”En del människor har hört av sig till mig och frågat ”Björn, du som är så klok o vis, vad är det egentligen för skillnad på sunnimuslimer och shiamuslimer”? Och visst, jag är en ovanligt klok man, det ska jag inte förneka. Och jag har läst lite grand om muslimer sedan religionen började bli ett problem i Sverige. Så här är det, om jag förstått saken rätt. Ni får givetvis rätta mig om jag har fel.

  Schismen går tillbaka ända tills Muhammeds död. Muhammed blev under sin livstid ”förälskad” i Aisha som då var endast 6 år! Han ville genast gifta sig med tösabiten. Men Aishas far tyckte att det var alldeles för tidigt, så han hade modet att säga nej till Muhammed. ”Du får helt enkelt vänta” sa han. Muhammed lovade då fadern att han skulle få bli Muhammeds efterträdare som Islams ledare om han fick gifta sig med henne, så stort var Muhammeds begär att han struntade i sina egna barn. Huvudsaken var att han fick ligga med barnet. Ja svarade fadern då, du får gifta dig med henne, men du får ändå vänta tills flickan är nio. Deal sa Muhammed.

  Och när flickebarnet fyllde nio kom Muhammed och hämtade sin brud. Så långt allt väl, utom för Aisha förstås som tvingades gifta sig med en 50-årig ”profet” från öknen. Så gick tiden och Muhammed dog. Då ville ju Aishas far att löftet som Muhammed givit skulle respekteras och att han skulle bli kalif över hela det muslimska riket. Men se det ville inte Muhammeds närmaste som helt enkelt ville ha makten själva. Och där kom splittringen. Aishas far och hans vänner bröt sig ur och blev shiamuslimer, alltmedans Muhammeds familj och vänner fortsatte på den väg Muhammed lett in dom på. De kallas sunnimuslimer och anser att dom, och enbart dom, var de sanna efterföljarna till Muhammed.

  Sedan dess har dessa två grupper hatat varandra nästan mer än de hatar kristna och judar. Sunnimuslimer är och har alltid varit i majoritet. De har förföljt shiamuslimer och dödat dem i århundraden. Vilket ju givetvis har skapat ett stort hat från shiamuslimer, som ger igen så fort de kan. Idag finns mig veterligt bara ett land på jorden där shiamuslimer är i majoritet och har makten, och det är Iran.

  Överallt annars är det sunni som styr, och i dom länderna ligger shiamuslimer väldigt lågt. De till och med ljuger om sin trostillhörighet för att få vara ifred. De låtsas vara ”rättrogna” alltså. Nu är det ju så att ISIS, talibanerna, Boko Haram och liknande grupper allihop är sunni. Vilket ju gör att man som svensk hellre tar ställning för shiamuslimer än för sunnimuslimer om man måste välja.

  Men skillnaden är hårfin för oss som inte är insatta i islam. Kvinnor i Iran måste också täcka huvudet. Och de lever också under Sharialagar. De stenar kvinnor, hugger händerna av tjuvar och avrättar homosexuella. Men de är tack o lov inte lika pigga på jihad som sunnimuslimer. Men kom ihåg att de älskar knappast väst mer än vad sunni gör. Vi kommer väl alla ihåg stormningen av den amerikanska ambassaden i Teheran. Med många dödsfall.

  Slutligen vill jag säga detta. Det är en jävla tur för oss kristna att muslimerna slåss sinsemellan. För hade dessa två grupper gått ihop och koncentrerat sig på att döda enbart kristna, judar, hinduer och buddister så hade vi varit i ännu större fara. Så vill man vara krass så är det en himla tur att muslimerna inte kan enas. Ska ni tvunget slakta folk så är det ju bättre ni slaktar varandra än oss! Och på den vägen är det. Brinner det en moské i Sverige så är det större chans att det är sunni mot shia än att det är rasistiska svenskar som är skyldiga. Detta vet förresten journalisterna om, men de låtsas som om de inte gör det.”

  Jag har lagt in några extra radbrytningar för att underlätta läsning.

Kommentera