Kvinna skrev sanningen, åtalas för hets mot folkgrupp


INVANDRING. En kvinna i 70-årsåldern åtalas vid Mora tingsrätt för hets mot folkgrupp.
Enligt åtalet ska kvinnan ha uttalat sitt nedsättande om flyktingar med syftning på hudfärg och nationellt ursprung i ett inlägg på Facebook, 
skriver DT.se.

I ett inlägg från 2015 har hon bland annat skrivit att invandrare ”eldar upp bilar och kissar och bajsar på gatorna”.

Detta bryter mot lagen om hets mot folkgrupp, menar åklagaren. Den åtalade kvinnan har i polisförhör erkänt att hon skrivit inlägget, men förnekar att hon begått en brottslig handling.

Som bevis mot den 70-åriga kvinnan finns en skärmdump från Facebook.

Påföljden för hets mot folkgrupp är fängelse i högst två år eller, vid ringa brott, böter. Om brottet anses som grovt döms den åtalade till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.

-Pettersson ser att kvinnan i sak har rätt men det hjälper inte alla gånger. Jag var åtalat för brott mot personuppgiftslagen men blev frikänd i både tingsrätt och hovrätt för att det jag skrivit var i journalistiskt syfte, offentliga handlingar och sant. Trots detta blev jag fällt för förtal i ett enskilt mål och nekades rätten att överklaga.

Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd


26 responses to “Kvinna skrev sanningen, åtalas för hets mot folkgrupp

 • Jhonsson

  Sanning och verklighet de värsta fiender S, Mp, V och media vet.
  Polis och domstolar borde ha annat att syssla med än sådana här skitsaker.
  Det hade varit vettigare att åtala dem, som kissar bajsar på gator och torg samt grillar bilar men då blir det med en gång lite för svårt!
  Minns från tiden jag jobbade i mena-länderna att man kissade och bajsade på gator och torg, så de har bara tagit med sig sina seder och bruk. Nog inte lätt att lära denna flock att leva i civiliserade samhällen.

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Svikare är vad svergie är till sitt land och folk.
  Greior som mn definitivt inte vill dela med den demokratiska omvärlden är svwrgier ”sjuka” lagverk och behandlingen svenska äldre/pensionärer mottar i ett numera Islamiskt svergie.Är det nån grupp som utsettes för diskrimination och ”hets” då är det dom kristna svenskar.

  Gilla

 • Truthfighter

  SJÄLVKLART SKA HON ÖVERKLAGA!!! Om hon nu är anklagad för att ha hetsat mot invandrare i allmänhet. Rättssäkerheten måste segra till slut! Annars är det REVOLUTION som gäller!!! För då är Sverige en diktatur, besatt av en ockupationsmakt. Och då har laglösheten blivit norm, och rättssäkerheten satt ur spel, när domstolarna är ideologiskt styrda, som dom var i Hitler-tyskland. Onservera att jag sa OM!!! OM kvinnan döms på oetisk grund!!!

  Gilla

 • Truthfighter

  Jo, det är allt bra galet i vårt land, att brottslingar ska skyddas, trots att sanningen föreligger. Det vore skillnad om oskyldiga förtalades. Men fakta borde få vara fakta, och inte skylas av en stor propagandistisk lögn, om alla invandrares förträfflighet. Men det är ju så den totalitära ”kaka-söker-maka”-regimen vill ha det. FÖR DRÄGG VÄRNAR JU DRÄGG!!!

  Jag säger bara en sak: SANNINGEN FRAMFÖR ALLT!!!

  Död åt lägnarnas regim!!!

  Gilla

  • Truthfighter

   Invandrare ÄR INGEN FOLKGRUPP!!! Så du menar väl Pettersson, att hon UTPEKADE, en VISS folkgrupp, som du givetvis inte själv vill nämna av samma risk. ANNARS ÄR DET HELT FEL, OCH DOMSTOLEN IDEOLOGISKT STYRD, UTAN OPARTISKHET!!! OCH DÅ ÄR RÄTTSSÄKERHETEN HELT SATT UR SPEL!!! DETTA FÅR HELT ENKELT INTE SKE, om det är så!!!

   Gilla

 • Mr Jordan

  Sila mygg och svälja kameler. Man ska inte dra alla invandrare över en kam, helt riktigt. Om man som svensk kritiserar invandringen så är man automatiskt rasist, nazist och fascist, visst. Men ack, så trist. På Facebook har vi islamister som vill utplåna judar och ta över hela Väst. Det krävdes en grekisk rättegång för att ett par as skulle åka dit. Packningen var inte direkt glad ”turist” och terrorhistoriken fanns också med i bagaget. Hade det varit tillräckliga bevis för en svensk domstol? Jag tvivlar. Några femton år hade det knappast blivit. Den 70-åriga kvinnan har tveklöst sett samhället förändras till det sämre under sin tid på jorden och är givetvis inte nöjd. De invandrare som inte bränner bilar och skiter på gatan är nog lika trötta på skiten de med.

  Gilla

 • Hanna

  Oj, men när samma saker tas upp på SVT eller TV4 nyheter då? Är nyheter i media också hets mot folkgrupp eller beror det på VEM som säger det??

  Gilla

 • För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou | Petterssons gör skillnad!

  […] för tjugo år sedan kunde en del i varje fall säga sanningen utan att bli åtalad och straffat. Se dagens inlägg om damen som sa sanningen, fast hon är inte dömd ännu, bara åtalad så jag hoppas de går […]

  Gilla

 • Magdalena Andersson medger: ”Sverige har stora problem” | Petterssons gör skillnad!

  […] så sent som den 23 Februari 2017 lät det så här: ”The Swedish economy is strong. Despite the high costs of immigration, Sweden recorded a public finance surplus in 2015, and the forecasts indicate that the surplus is set to grow until 2020.” Goverment […]

  Gilla

 • okänd

  En fråga? Är invandrare en folkgrupp ????

  Gilla

   • Truthfighter

    Just precis!!! INVANDRARE ÄR INGEN FOLKGRUPP!!! I detta begrepp ingår ju ALLA som kommit in i ett land av PRECIS ALLA folkslag och folkgrupper, inga specifikt utpekade eller skymfade. Angriper man verbalt ALLA invandrare, för att de är invandrare, angriper man inte folkslag eller folkgrupper. Utan tillvägagångssättet till vårt land. Och det har ju inget med etnicitet att göra, eller hur? EFTERSOM ALLA SOM VANDRAT IN I VÅRT LAND TILLHÖR MYCKET SKIFTANDE FOLKGRUPPER OCH KULTURER, KAN MAN DÄRFÖR INTE ANGRIPA ENSKILDA FOLKGRUPPER, GENOM ATT GE SIG PÅ INVANDRARE ORDMÄSSIGT. Det är ju helt löjeväckande! De måste ju i så fall ha en etnisk gemensam nämnare, och inte vara så fullständigt olikartade som invandrare som helhet i sanning är beroende av sina utseenden och sina totala kulturella åtskillnader. Även dom mycket lika oss, och hemvändande svenskar räknas ju dit. SÅ DET ÄR SJÄLVA FÖRETEELSEN, OCH DE BETINGELSER SOM FÖLJER DÄRAV SOM MAN ANGRIPER, OM MAN TALMÄSSIGT ANGRIPER INVANDRARE, INTE MÄNNISKORNA I SIG, ELLER ENSKILDA GRUPPER, SOM BEGREPPET I I SIG SJÄLVT INNEFATTAR!!!

    Gilla

  • Wally Walrus

   Det verkar alla var förutom svenskar och ryssar. Dem får man hetsa hur mycket som helst emot utan påföljd. Det här landet är sjukt.

   Gilla

 • Jhonsson

  Det är ingen nyhet, att verkigheten och sanningen är regeringens och medias värsta fiende.

  Gilla

 • Lena

  Gudrun har talat ……………………………

  Gilla

 • Bo Fomalsi

  Tänk om de gamla kommunistdiktatorerna i Östeuropa som Honecker och Ceausescu hade varit i livet nu, och sett hur det går till i dagens Sverige. De hade nog blivit en aning snopna. Det går ju bra att få tyst på en befolkning utan att det behövs något Stasi eller Securitate. En gummiparagraf räcker.

  Gilla

 • Observator X

  …det fungerar på det viset i länder med demokratur/starka diktatoriska inslag.

  Det moraliska förfallet inom staten breder ut sig. Uppruttnelse, likmask.
  Kan inte likna det vid något annat.

  Dessutom min mycket, mycket djupa besvikelse över att kvinnorna, nu när de lyckats ”kämpa”(kvoterats in av blötlagda män) sig till positioner på viktiga positioner inom samhällskroppen, att de så viljelöst och undergivet accepterar vansinnet.

  Gilla

 • ossie

  Att skriva sanningen bestraffas medan lögner ska premieras. Sinnessjukt. Sen kan man fråga sig att när blev invandrare en folkgrupp ??

  Gilla

 • Falköga

  Den svenska modellen…..

  Gilla

 • Blodsven

  Tala sanning och fakta är ett oerhört allvarligt brott i detta land. Därför riskerar svenska ”journalister” att aldrig åtalas…

  Gilla

 • Ulli

  Och våldtäktsmän går fria eller får ett par timmars allmännyttig tjänstgöring som straf (som ofta antaligen förvägras utan straff).

  Gilla

  • Bosse

   Man skulle bilda en FB grupp liknande Peter Springare till hennes stöd. Detta är en rättsröta utan like i en sk demokrati.Det finns nog inget land i dagens Europa utom Turkiet som skulle tänka sig att åtala en människa för sin åsikt. Sverige ska skämmas så in i helvete
   och aldrig öppna käften om andra länder om mänskliga rättigheter.
   Inte ett ord i AB,SVT eller Expressen om denna sak. Sverige har blivit en diktatur av värsta sorten.

   Gilla

 • Elsa

  ??? Folkgruppen som skiter och pissar på gatorna borde åtalas i stället om saken skall gå rätt till !

  Gilla

  • Nog Nu

   I förlängningen är det väl de som släppt in de som gör sina behov varhelst de befinner sig som skall åtalas!

   Varför är folk med i maktens åsiktskontrollsorgan facebook?

   Sanningen har blivit de sk folkvaldas värsta fiende, dessa lagstiftar snabbt bort alla möjligheter till kritik och nu även lagstiftning mot sanningen och verkligheten de skapat!

   Tänker ni verkligen ge dylika individer fortsatt mandat att styra över er?

   Gilla

 • gamgubben

  Ja svenskt rättsväsende verkar vara gjort för de med en annan religion och en annan kränkningsbenägenhet.
  Nu ska ju också allt anmälas, undersökas och dömas allt i akt och mening för vissa att förstärka sin kassa.
  Det var rakare, ärligare förr i tiden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: