Finansminister Magdalena Andersson medger: ”Sverige har stora problem”


Nu låter det plötsligt så: ”Det behövs ytterligare 40 miljarder till kommunernas välfärd – nu medger ministern ”stora problem”” Dagens Juridik…så sent som den 23 Februari 2017 lät det så här: ”The Swedish economy is strong. Despite the high costs of immigration, Sweden recorded a public finance surplus in 2015, and the forecasts indicate that the surplus is set to grow until 2020.” Goverment

 

 

 

 


28 responses to “Finansminister Magdalena Andersson medger: ”Sverige har stora problem”

 • Billy Boy

  Statsminister Stefan Löfven (S) tror fortfarande att en övervägande majoritet av alla invandrare är läkare, ingenjörer och akademiker…

  Stefan Löfven: Det är inte ödet som styr, utan det är vi som avgör
  (Publicerad 2016-04-27)

  Läs hela DN-intervjun på länken nedan.

  https://unvis.it/dn.se/nyheter/politik/stefan-lofven-det-ar-inte-odet-som-styr-utan-det-ar-vi-som-avgor

  Stefan Löfven sa att det är ungefär 30 000 personer som ingår i etableringsuppdraget tre år framåt som är ÖVER 39 år och inte har gymnasial utbildning.

  Löfven använder felaktig statistik för att förminska problemet. D v s i klartext han blåljög som vanligt.

  Han har glömt alla som är UNDER 39 år. Han verkar också missa att det finns 140 000 som väntar på besked på asylboenden och där hälften har grundskolenivå,.

  Utöver detta har vi redan i dag stora problem då det tar i genomsnitt åtta år att komma in på arbetsmarknaden.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå svenska finansministrar…………..

  ”Anders Borg vill ha tillbaka fastighetsskatten.”

  Att en tidigare moderat kommer till insikt själv, om det okloka beslut som togs under hans regeringstid. Är mycket skönt att höra. Jag var själv helt emot att fastighetsskatten avskaffades. Den är ju den enskilda skatt, som fördelningspolitiskt, skattar medborgarna mest rättvist och bäst.

  Dessutom får den fart på fastighetsmarknaden och nybyggnationen.

  Så Anders Borg och jag, har nu samma åsikt om fastighetsskatten. Den ska tillbaks på riktigt. Så inför en riktig och moderniserad fastighetsskatt igen. Samtidigt som man då avskaffar/sänker några andra ”förmögenhetsskatter”.

  http://www.di.se/nyheter/anders-borg-vill-ha-tillbaka-fastighetsskatten/

  Gilla

  • Billy Boy

   I stället för att höja några skatter för att med dessa skatteinkomster pumpa in pengarna i ständigt ökande offentliga förlustaffärer så måste staten, kommunerna och landstingen först skära i den katastrofalt improduktiva kostnadsmassan.

   Så gör hårt konkurrensutsatta företag både i Sverige och utomlands för att överleva.

   Var och vilka de katastrofala ”brakförlustaffärerna” finns i det offentliga Sverige idag kan inte vara särskilt svårt att se för vem som helst. Men både regeringen och den handlingsförlamade och passiva Allians-”oppositionen” blundar så länge som möjligt och låter vanvettet fortsätta mot avgrunden.

   Gilla

 • finnjävel

  Förfallodagen för den räkningen Sverige har dragit på sig genom att släppa hit allsköns drägg i otroliga mängder börjar närma sig.
  Och politikerna blir – förvånade?
  Men lugn bara! Än så länge går det nog att mörka kostnaderna – och mörka gör man.
  De flesta politiker som har varit med om att skapa den kommande kraschen hoppas nog innerligt att kunna vara i opposition då läget blir ohållbar.
  Då kan de skylla på andra.
  Det är alltid trevligt!

  Gilla

 • Lena

  Sverige har problem inom många områden, en strålande och som vanligt skärpt Julia C talar här förnuftets klarspråk med sin vackra röst varvat med välvald musik, tack !

  Bra att lyssna till inatt eller under helgen.

  Gilla

 • Argus

  Statistisk sentralbyrå i Norge har räknat fram att varje utomeuropeisk invandrare i genomsnitt kostar norska skattebetalare motsvarande 4,5 miljoner svenska kronor. Regeringens oförmåga att reagera under större delen av 2015 kan ha orsakat svenska skattebetalare utgifter på närmare trekvarts biljard. Vad är väl då fyrtio miljarder säger finansblondinen.

  Gilla

 • Observator X

  Nej, nej och åter nej.
  Sverige har i grund och botten inga ekonomiska problem. Inga alls.

  Felet när man hör verklighetsfrånvarande politiker försöka säga någonting om verkligheten är att de omedelbart slår över till deras pseudovärld.
  Det underskott femenministern babblar om är inget annat än ytterst lättlöst:

  UT! Stick, pys, dunsta, dra, försvinn…greppa ALLA mörk/svarthyade/snedögda och transportera dessa ur Svea Rike omgående och problemet är löst.
  Går ej att lösa på något annat vis.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Magdalena ”loose cannon” Andersson. Hon och Arboga-kvinnan kan ta varandra i hand, i såväl verklighetsförankring som ekonomi. Helt vrickade och behäftade med grav narcissism.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Lagom till valet kommer staten (läs socialdemokraterna) gå in och ”rädda” kommunerna? Ett vallöfte att uppfylla? En cliffhanger där (S) blir hjälten som räddar kommunerna ur den ekonomiska knipan (den fälla som regeringen gillrat)?

  Gilla

  • Mr Jordan

   Hahaha, klockrent! Inte alls omöjligt, vore ett galet vågspel annars. Magda:. -Vadå inga stora reformer, vi har ju precis räddat Sverige, vad mer begär ni? -Om Alliansen fått styra, med sina skattesänkningar, då hade hela EU kånkat, p.g.a det massiva stödpaketet till Sverige. Vi har tagit ansvar.

   Gilla

 • ruben

  Gator och vägar håller på att krackelera också. Bristande underhåll på kommunernas vägsystem. Det har väl pågått minst 10 år. Följden är dålig framkomlighet, farlig trafik och ibland svåra fordonsskador. Det är ett exempel av många brister pga. kommunernas overkligt svaga ekonomier, med tanke på det höga skattetrycket. Vi har för många bidragsturister i Sverige. När skall ansvariga åtgärda den ödesfrågan? Andra exempel är vården, civilförsvaret, militära försvaret, sociala försäkringar, pensioner och alla övriga områden, som skatter och allmänna försäkringar, via skatten en gång klarade galant. Vad hände? När, var, hur, blir den klassiska frågan.

  Gilla

  • Stenbock

   Välkommen Ali… Har märkt att du framför allt tittare in, och trycker ”tummen ner” efter fredagsbönen !

   Gilla

 • Carl edström

  Hur fan kan folk rösta på dessa bedragare är gåta.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den lilla puckeln

  Delcitat

  Magdalena Andersson, Finansminister (S) gästade 2016-08-26 SVT ”Morgonsoffa” och fick då frågor om den budgetproposition som regeringen kommer lägga på Riksdagens bord i september. Det finns skäl att ifrågasätta en rad med de långsiktiga bedömningar som regeringen gör.

  Vad är det som gör den svenska ekonomin så stark just nu?

  – Vi växer på bred front, vi ser att hushållens konsumtion ökar, vi ser att investeringarna ökar, inte minst är byggtakten väldigt hög för nya bostäder, och den offentliga konsumtionen växer. Vi har mycket starkare tillväxt än i både Tyskland och Storbritannien, eller i något annat nordiskt land, säger Andersson.

  För ett år sedan var alla oroliga över kostnaderna för den stora flyktingvågen, har detta ändrats?

  – De som kom i höstas är ju en LITEN KOSTNADSPUCKEL, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder. Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor.
  Publicerat av: Johan Westerholm 2016-08-27

  Slut delcitat

  Läs hela debattartikeln på länken nedan:

  http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  På drygt 8 månader har finansminister Magdalena Anderssons (S) lilla kostnadspuckel förvandlats till ett stor djupt och bottenlöst slukhål där mångmiljarderna av skattebetalarnas pengar försvinner ner till ingen eller mycket liten nytta.


  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Jhonsson

  Det största problemet för Sverige är dess regering!

  Gilla

 • Mm

  Hahahahohoho vilka clowner som hämtar hem 150 tusen ca varje månad för att sköta arbetet i regeringen. Sätt dessa pajasar att direkt gå i fängelse som vi gjorde i Monopol

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  De svinen har sedan mer än 10 år ljugit svenska folket fullt ut.Detta enligt riksrevisionsverkets senaste rapport.Såväl BNP som arbetsmarknaden och investeringar har förskönats…Nu heter det att dessa personer som inte är vuxna sin uppgift ,”överskattat”,såväl kommunala som den statliga konsumtionen !
  På ren svenska utan omskrivningar,är dessa folkvalda kriminella…..

  Gilla

  • Stenbock

   F.ö. har jag i kommentarer flera gånger påpekat,att landet går i konkurs…Har man kommit så långt i lånekarusellen,att man betalar ränta med nya lån är det förbi !Dagens Statskuld utgör ( om deras siffror är sanna) följande:
   http://www.statsskuld.com/
   Lägg märke till att deras siffror från 28/4-2017 var skulden c.a 1.307,5 miljarder SEK.På den veckor som nu förflutet,har alltså skulden ökat med 3,5 miljarder !!!!

   Gilla

 • Håkan

  Magdalena Andersson är en fullblodspsykopat!
  Tro mig!

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Förstår de icke att vi i väljarkåren kan läsa, tänka och dra egna slutsatser?
  Tyvärr finns det allt för många som röstar av gammal vana för det parti som de växt upp med, far och morföräldrar har röstat så alltså gör vi detsamma.
  Läs tänk om rösta för Sveriges väl och inte mot ve.
  Ingen är betjänt av att släppa in flera i landet eftersom vi inte klarar att få de som kommit in i arbetslivet.
  Det finns säkert de som tycker att det är bra att gå och dra benen efter sig dag ut och dag in, men se det gör inte vi som skall betala.
  Vi har öppnat upp för allt för många, vilket kanske nu går upp för en del av godhetsapostlarna, och bättre sent än aldrig gäller än.

  Gilla

 • Tony

  <att ljuga och bedraga är Sossarnas absolut bästa gren, det
  som är sanning idag är lögn imorgon!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: