Stäng

”Enorm nivå av våld och förakt för myndigheter” – växande gängkriminalitet hot mot hela samhället

INVANDRARVÅLD. Sverige står inför mycket allvarliga problem på grund av unga kriminella män i utsatta områden. Både Kriminalvården och polisen talar om en ”enorm nivå av våld och ett monumentalt förakt för myndigheter” – samtidigt som straffen inte har någon som helst effekt. Det framkom vid ett seminarium i Justitieutskottet. 

Seminariet handlade om hur samhället ska möta den nya gängkriminaliteten och arrangerades av Alliansen i Justitieutskottet i riksdagen.

– De utmanar alla, de har en konfrontatorisk attityd och de har en hårdhet som gör det svårt att nå dem, sa Kriminalvårdens chef Nils Öberg.

– Samtidigt är de oberörda av att sitta i fängelse och de sover hellre bort tiden istället för att jobba med att välja en väg ut ur kriminaliteten.

Ordföranden Beatrice Ask (M) inledde seminariet med att konstatera att det behövs ett nytänkande och att den gamla metodiken inte längre fungerar när det gäller att hantera dessa unga och tungt kriminella män i så kallade utsatta områden.

Hon fick medhåll från de inbjudna paneldeltagarna Nils Öberg, generaldirektör Kriminalvården, Gunnar Appelgren, samordnade för polisens operation ”Mareld”, Marcus Ekman, Södertörns åklagarkammare, och Daniel Vesterhav från Brottsförebyggande rådet.

Men åsikterna går isär när det gäller vad som ska göras och vem som är ansvarig.

Det man kunde enas om var nödvändigheten av att klara av att vara uthållig – och att det kan ta mellan tio och femton år att komma till rätta med kriminaliteten och den sociala oron i de områden som pekats ut som värst drabbade.

Nils Öberg pekade på att det behövs nya frivårdsalternativ som kan vara mer ingripande och behovet av att kunna sätta in insatser redan på häktet när individerna inte är påverkade av grupptryck.

Öberg gav också uttryck för en allmän trötthet inför det som brukar kallas ”samverkan” och ville hellre se ett mer kontinuerligt ansvar från en och samma instans för åtgärder under en längre tid för en och samma individ.

Han lyfte också frågan om hur korta fängelsestraff egentligen används och att dessa inte har någon effekt alls på den här typen av personer.

Från polisens sida pekade Gunnar Appelgren på att man har arbetat med samma metoder i mer än 20 år och att det ändå bara har blivit värre. Han ansåg att politikerna kan bidra med att göra blocköverskridande överenskommelser som stödjer ett uthålligt arbete under längre tidsperioder.

Läs mer på Dagens Juridik, läs gärna kommentarerna.

-Pettersson menar att det måste införas längre straff som håller busarna borta. Obligatorisk utvisning vid en viss nivå på brottet samt möjlighet att återkalla medborgarskap. Dessutom måste myndigheter och politiker våga tala klarspråk om att det är invandrare eller invandrares barn det rör sig om.

Återinför lösdriverilagen. I Sverige var det länge ett brott att inte ha ordnad försörjning. Lösdrivare dömas till tvångsarbete, vilket samhället betraktade som en behandlingsinsats och inte ett straff.

Enligt 1885 års lag innebar lösdriveri ”underlåtenhet att ärligen försörja sig”. Utöver typen av försörjning var kringstrykandet centralt och innefattade att föra ”ett sådant levnadssätt att våda därav uppstår för allmän säkerhet, ordning och sedlighet”. 

Lösdrivarlagen ersattes 1965 med en lag om ”samhällsfarlig asocialitet”, vilken dock sällan kom att tillämpas och avskaffades 1981.

Är man frisk och inte försöker så…

 

21 reaktioner på “”Enorm nivå av våld och förakt för myndigheter” – växande gängkriminalitet hot mot hela samhället

 1. Inrikesminister Anders ”stök” Ygemans (S) planeringshorisont och åtgärdspaket för att vända den negativa utvecklingen vad gäller brottsligheten i Sverige.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/01/ygeman-polisens-resultat.jpg

  https://3.bp.blogspot.com/-dxTxrMkc8wQ/WKmpH8CxKqI/AAAAAAAAF_U/NHcvHug1vIsIQYl6XEH0RXsDNcTHEg6KwCLcB/s640/Ygeman%2Bi%2BMalmoLOW.jpg

  Dessutom: Malmö ligger för nära kontinenten har Ygeman sagt. Men några förslag från Ygeman har inte synts till om att flytta hela Malmö (och kanske också fler skånska brottsbelastade städer) längre norrut i Sverige för att avhjälpa det geografiska problemet.

 2. Det är med största tillfredsställelse man noterar att Pettersson i sedvanlig ordning besitter mycket goda kunskaper om svensk lagstiftning och rättsväsende – såväl det presenta som förgångna.
  Det är med betydligt mindre fascination man tar del av Kriminalvårdens chef, Nils Öberg, och dennes mening att våldsutövarna utmanar alla och har en konfrontatorisk attityd och hårdhet, vilket gör det svårt att nå dem.

  Undertecknad samhällsdebattör skulle vilja inskjuta att idén om att ”nå” delinkventerna just bär den feministiska och dokumenterat dysfunktionella prägel vi sett mer än nog av de senaste decennierna och där den okontrollerade migrationsvolymen och dess negativa biverkningar antagit monstruösa proportioner.
  Anledningen till att man upphävt lagen om samhällsfarlig asocialitet är att man velat jämna marken för det globalistiska tänkandet och dess subversiva konsekvenser – ett beslut som givit förväntade och kännbart negativa verkningar.
  Rättsstatens främsta uppgift är icke att underlätta för brottslingarna utan att värna om medborgarnas säkerhet, att utöva vedergällning mot den som vägrar rätta sig efter regelverket, samt se till den allmänna ordningen och säkerheten. En nation som navigerar efter sunda och självbevarande principer ser till att straffa fastmer än att vårda och genom ett effektiviserat säkerhetstänkande hålla illgärningsmän och notoriska bråkmakare inlåsta. Punkt slut.
  Andreas.

  1. Vård kan väl bara vara aktuell där den intagne visar sig mottaglig för vård. I andra fall gälker det att skydda övriga medborgare för den intagne och då är det förvaring som gäller. Frågor på det?

 3. Det var på SVT2 i dag forum om våldet i Järva och diverse problemområden. Där pratades om att de bästa lärarna bör flyttas till problemområdenas skolor och få högre löner än vanliga lärare. Jag föreslår att man flyttar alla boende i problemområdena till sina forna muslimska hemländer, samt tar ifrån dem alla bidrag, fort som fan. Annars ger de sig inte förrän de försett Sverige med nya krigszoner precis, som de eller deras klaner ofta gjort där de bodde förr. Jag tror nämligen inte på riksdagens Svenska modell, för det verkar mest betyda, Svenska självskadeförnedringen. Kanske Migrationsverket skulle kunna döpas till Självskadeverket?

 4. Går att lösa om man vill, dom skiter i svensk kriminal vård? eller svenska fängelser. Men en sak är dom rädda för, utvisning till deras ursprungs länder o är dom svenska medborgare mister dom det svenska. Har dom dubbla medborgarskap är det ännu enklare. Men det fodrar politiker med stake, vet ni någon?

 5. Löfven och hans kvinnofientliga socialistsjukklöverjunta jubar väl nu när den landsomstörtande /Sverigeförstörande agendan rasar på i en allt destruktivare och snabare takt,alltmedan 87 an sover/låter sig dövas med skådespel och bröd och i många fall pervosex.Finns varken vilja ,intresse eller aktion hos vare sig majoriteten av svenska folket eller politikerhelvetet att rädda vårt land och folk från islamisering och undergång.Mycket beklämmande och sorgligt.

  1. Så ligger det till. Upp med kragen, Lets dance, Ernst Kirchsteiger, Gardell, Timell och somna om igen. Modern tappning av orkestern på Titanic. Och sedan hoppar eliten i de sista livbåtarna. Sedan då? Känns det skönt då att man iaf inte fick rasiststämpel? Vem bryr sid, tro?

 6. Öppna saltgruvor och låt dessa kulturberikare och pensionsräddare arbeta sig trötta.

 7. Pettersson:
  Samtidigt som du skrev ner dessa rader lyssnade jag till nyheterna från Tyskland.Där har man idag infört en ny lag som bl.a, innefattar dina krav.
  Minimistraffet för den som hindrar,kastar sten o. dyl. mot räddningskrafter eller av ren nyfikenhet inte beger sig bort från brotts-olycksplatser på polisens order,straffas med grova böter eller fängelse i minst ett år !
  Tydligen har inte förfallet ännu kommit så långt i Absurdistan att de tvingas tillgripa liknande lagstiftning !

 8. Ett resultat av den flathet och mesighet som visas mot dessa jävla babbar så kammen växer på dom. Dags att visa dessa främlingar vem som bestämmer. Straff som kan kallas straff för dem som inte utvisas. Skicka dom till skogshuggarläger i inre Norrland med en stentuff regim. Arbete 7 dagar i veckan. Stryk för den som sticker upp.

 9. Jag är i himlen!

  Tänk att det skulle dröja nästa 80 år innan jag föstod och insåg att jag hela mitt liv har befunnit mig i himlen!

  Den himmel som har allt:
  Vackra kvinnor utan sopsäck över huvudet.
  Sjukvård, skola, sociala system, högt utvecklad industri,
  fungerande samhälle, fin natur och allt annat som de ”äkta”
  muslimerna drömmer om att ta över.

  Drömmen säger också (ur koranen) att de, när de utrotat alla ”otrogna”,
  kan njuta av denna himmel och också ägna sig åt livets andra njutning,
  sex. Då kan de avla barn hela tiden för ”himlen” är ju redan uppbyggd.

  De får då dessutom bekräftelse på att det finns i verkligheten, det de
  tidigare haft som ”tro” och som de fem gånger om dagen och hela fredagen har lovat att komma till.

  Tack för att jag fått vara med om att bygga upp himlen åt muslimerna!

  Vi, arbetsmyror, ska ju ändå bort när stacken är klar!

  Någon som tycker att jag har fel?

 10. Jag själv har tröttnat till den milda grad att jag bygger ut huset utan bygglov, bygger brygga och fyller ut landmassa utan lov från myndigheterna. Och så lite svarta pengar på detta…. Går förbannat fort tills man inser vilken kolossal bromskloss myndigheterna är. ”Tänk om alla skulle göra så här” tänker du kanske men då säger jag – tänk om alla hade varit lika jävla dumma i huvudet som politikerna är – hur i hela helvetet hade det DÅ sett ut???

  1. Så är det: Samhällskontraktet är brutet av politikerna. Utan två parter finns inget kontrakt. De levererar inte det som våra skattemiljarder är avsedda för.

 11. Säkert ska politiker fatta beslut att ta emot ännu mera kriminella ”flyktingar”, helst 30 (eller var det 40?) miljoner som Annie Lööf föreslog. De ser eller snarare vill inte se kopplingen mellan inkräktare och kriminalitet. Och väljarna strömmar till hennes parti! Har de alla hästar hemma?!

 12. Eftersom fängelse inte har någon effekt, gå upp en nivå. Hjälper säkert.
  Straffarbete och dödsstraff, inte bara för mord utan för rån etc.

  1. Bygg arbetsläger för dem med tungt fysiskt arbete! Vägran att arbeta skall leda till att maten dras in som bara skall vara billig soppa. Då får de helt själva välja om de skall överleva eller svälta ihjäl!

  2. Att börja i rätt ände är att kraftigt sänka dom feta
   bidrag som fungerar som en magnet på folk ifrån hela världen,
   inga permanenta medborgarskap om man inte bryr sig om
   att söka jobb, och utvisning på livstid för notoriska våldsmän
   som inte har för avsikt att sköta sig, kom ihåg att det är Sverige
   som sänder ut signalerna om gratislandet Absurdistan som
   drar till sig löskefolk som vill bli försörjda.

   En annan åtgärd är att täppa igen truten på Gap vänstern
   som alltid rycker ut till importerade brottslingars försvar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: