Stäng

Europas barnlösa ledare går i sömnen mot katastrofen

av Giulio Meotti  •  12 maj, 2017

  • Eftersom Europas ledare inte har några barn verkar de inte ha någon anledning att oroa sig för sin kontinents framtid.

  • ”Europa har idag inte någon direkt önskan om att föröka sig, stå upp för sig själv eller ens ta sitt eget parti i en diskussion.” – Douglas Murray, The Times.
  • ”’Att hitta oss själva’ blir viktigare än att bygga en värld.” – Joshua Mitchell.

Det har aldrig tidigare funnits så många barnlösa politiker som leder Europa som idag. De är moderna, öppensinnade och multikulturella och de vet att ”allt tar slut med dem”. På kort sikt är det en lättnad att vara barnlös eftersom det innebär att man inte behöver lägga pengar på familjen, man behöver inte göra några uppoffringar och ingen klagar på framtida konsekvenser. Som i en forskningsrapport som finansierats av EU: ”Inga barn, inga problem!”.

Att vara mamma eller pappa betyder dock att man har en riktig insats i framtiden för det land man leder. Europas viktigaste ledare lämnar inte efter sig några barn.

Europas viktigaste ledare är samtliga barnlösa: Den tyska förbundskanslern Angela Merkel, den holländska premiärministern Mark Rutte och den nyvalda franska presidenten Emmanuel Macron. Listan fortsätter med den svenska statsministern Stefan Löfven, Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel och den skotska försteministern Nicola Sturgeon.

Läs vidare

7 reaktioner på “Europas barnlösa ledare går i sömnen mot katastrofen

  1. Frankrikes kung Ludvig XI lär ha sagt följande på sin dödsbädd:”Efter mig syndafloden”. Det är väl efter detta måtto våra makthavare tänker och agerar.

  2. Jag pratade med en kille som vurmar för alla afganska ”baaarn”. Han har oxå barn. Till slut sa jag till honom – Tänk efter nu, följer du dina tankar måste du ju hata dina barn…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: