Polis mår riktigt illa av rikspolischefens uppträdande


POLISEN. Lisa Reventberg, polisinspektör från Stockholm, har läst många artiklar där huvudpersonen i sammanhanget försöker framhäva sig själv på bekostnad av andra. Nyligen en som vinner i osmaklighet. I en artikel i Dagens Nyheter (4 maj) påstår rikspolischef Dan Eliasson ett och annat som får henne att må riktigt illa.

Dan Eliasson använder den tragiska terrorhändelsen i Stockholm i syfte att ”släta” över alla misstag som gjorts de sista åren inom myndigheten. Han har mage att ge omorganisationen cred för ett snabbt och proffsigt agerande från svensk polis.

Han påstår att det tack vare omorganisationen äntligen kan kalla in bombgruppen, helikoptern och nationella insatsstyrkan snabbt är ren och skär bullshit. Det har alltid kunnats!

Han kommer med rena lögner. Han påstår att polisen uppgraderats lönemässigt. Ingen vanlig polis ser något som ens snuddar vid det påståendet.

Han påstår att utredningsresultaten börjar bli bättre. Hur är det möjligt när vi lägger ner som aldrig förr? Hur är det möjligt när verksamheten blöder på utredningspersonal, och sommarorganisationen har inte börjat ännu?

Han försöker få oss svenskar att tro att det äntligen har vänt för svensk polis. Han försöker utnyttja en av landets största sorgupplevelser för sin egen vinning.

Han försöker få svenska folket att tro att han och våra politiska makthavare har lyssnat på svensk polis. Att de är på god väg att förbättra polisernas förutsättningar och därmed skapa en stark och växande yrkeskår.

Fel. Fel, fel, fel!

Dan Eliassons budskap i artikeln är lika illa som våra politiska makthavare som även de använder sig av terrorhändelsen för sina egna syften: kampen om väljare.

 • Dan Eliasson ska inte tro att det är tack vare honom som polisen levererade den dagen.
 • Dan Eliasson ska inte tro att det är tack vare omorganisationen som utgången blev som den blev.
 • Dan Eliasson ska inte tro att vi köper hans bullshit om att terrorattacken blev en vändpunkt för svensk polis.

Läs hela artikeln av Lisa Reventberg på Östersunds-Posten…

Om och av Lisa Reventberg på bloggen

-Pettersson vet inte exakt hur polisen fungerar men jag vet att rikspolischefen inte är polis utan socialdemokrat…

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.


26 responses to “Polis mår riktigt illa av rikspolischefens uppträdande

 • ”Slut på chanserna, Eliasson” | Petterssons gör skillnad!

  […] Polis mår riktigt illa av rikspolischefens uppträdande […]

  Gilla

 • Fredde

  Läs gärna hennes andra inlägg i Östersundsposten, där är det raka puckar och mycket kloka ord.

  Utdrag:
  ”I samband med omorganisationen tillsattes vår högste chef, rikspolischef Dan Eliasson. Samtidigt bemannades även andra höga chefsposter med personer som, likt Dan Eliasson, hade noll poliserfarenhet eller kunskap inom verksamheten.

  Våra politiker förutsatte, på ett nonchalant och omdömeslöst sätt, att ”vem som helst” kan kliva in och styra en så komplex verksamhet som polisen.
  De fattade det ena dumma beslutet efter det andra. Kompetenta och enormt viktiga grupper inom polisen splittrades eller lades ner.”

  http://www.op.se/opinion/debatt/debatt-politikernas-beslut-har-varit-forodande-for-polisverksamheten

  Gilla

 • Fredde

  Det är märkligt att det samtidigt som det är förbjudet att utge sig för att vara polisman, det är en person utan någon som helst polisutbildning som är högsta hönset inom polisen.

  Heder åt Reventberg som höjer rösten för att föra äkta polisers talan, nu när Peter Springare slutat med det. (vart blev han av, och varför?)

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Dom visste det i förväg, dom vet alltid vid en terror attack att det kommer hända, eftersom de har varit med och planerat det, eller låter bli att agera.

  Samma sak sista gången muslimen på Drottninggatan sprängde sig själv, då var flera ”kända” svenskar varnade för att vara vid den platsen vid den tidpunkten, några ringde runt och visste att det skulle hända något, läckan kom tydligen från SLÄPO själva.

  Gilla

  • age

   Stärker ytterligare värdet av den ofta ställda frågan:
   Vad gör SÄPO för sveriges säkerhet?

   Gilla

   • Rättsstravningsprojektet

    Underminerar den för att kunna härska genom söndring, det största hotet mot Sverige kommer från de etniska Svenskarna, som bäst bekämpas med ett proxy krig bestående av etniska utlänningar, läs muslimer, en svensk muslim, kommer inte försvara Sverige, utan det Muslimska kalifatet, annars anses han vara en ”apostate” eftersom Jihad är ett av fundamenten i Islam, dvs döda de otroende som inte hörsammar Islam, som betyder ”submission or surrender” to Allah (Kabbalah) The serpent, the cube, lucifer, BAAL etc Dvs Anti krist

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Polisinspektör Reventberg är en utomordentligt begåvad representant för den svenska ordningsmakten och hennes sällsynta kurage utgör en mycket angenäm och välbehövlig motpol till den illa beryktade Eliasson och dennes beskäftiga medlöpare. Att positionera en egocentrisk och för den maktpåliggande tjänsten som rikspolischef underkapaciterad globalistgalant i den polisiära toppen, är naturligtvis ett medvetet drag i den nationsfientliga strategi som nu bryter ned våra samhällsstrukturer inifrån.
  Den beslutsamma och rakryggade Reventberg äger dessutom ett mycket fördelaktigt yttre, något man näppeligen kan anklaga hennes självbelåtet flinande högste chef för.
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  KLART SOM FAN ATT HAN LJUGER, HAN ÄR JU SOSSE,
  och lögnen tillsammans med egenberikning är Sossarnas
  absolut bästa grenar.
  Samma rikspolischef som stod och ojade sig över vilka
  Traumatiska upplevelser som några importerade bastarder
  varit med om, däremot skiter han i offren.
  Han är tillsammans med partiet en enda stor katastrof.

  Gilla

  • naimlap

   Glöm inte Svenstians 87% de s.k. swinja de, som valde någon av de 7 sjuka. De om några är de verkliga katastroferna.

   Gilla

 • introvert

  I särklass nyttig idiot. Han sitter kvar p g a vad? Partiboken, vältalig
  globalist, får Sverige på knä, en speciell drog eller vad?

  Gilla

 • Falköga

  Det var ju en tjej som heter Kajsa i tunnelbanans övervakningscentral som hittade terroristen genom kameraövervakningen och talade om för polisen vart de skulle åka. Inte ens detta vet tydligen Eliasson.

  Gilla

  • Mia

   Men innan dess hade polisen snabbt fått fram en bild på den skyldige så Kajsa visste vem hon skulle söka efter. Det är klart att Eliasson vet det.
   Vid det här tillfället ska polisen verkligen ha beröm för hela sin insats fram till att de grep terroristen samma dag.

   Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Ja, Gud i himmelens namn vad vederhäftiga de är allesammans och i synnerhet den berömlige överstehövdingen för svenskt polisväsende! Rikspolischefen har uppenbarligen en hängiven beundrare i sin diminutiva fan club, oaktat en uppenbarligen felmedicinerad sådan.
    Fy dong, sån´t enfaldigt folk det finns!
    Andreas 😦

    Gilla

   • Mia

    Jag har aldrig varit förtjust i Dan Eliasson men jag tycker svensk polis gjorde en bra insats den 7 april. Vilket många med mig instämmer i även om något positivt om en händelse sällan eller aldrig kan läsas här.

    Däremot tycker jag bilden på Dan Eliasson med texten ”Jag har aldrig varit polis o.sv” är missvisande. Ingen tidigare polischef har gått någon polisutbildning eller varit poliser.

    Gilla

   • Billy Boy

    @ Mia

    Du påstår ”… Men innan dess hade polisen snabbt fått fram en bild på den skyldige …”

    Sanningen är att Kajsa fick en MUNTLIG BESKRIVNING av polisen (INGEN BILD som du påstår) Läs själv här …

    Delcitat

    Jag pratade med polisen som sa att en maskerad man hade kapat en lastbil och kört över folk på Drottninggatan. Då förstod jag direkt att något var riktigt fel, säger Kajsa Larsson.

    Hon jobbar som operatör på Trygghetscentralen för Stockholms lokaltrafik. Från hennes arbetsplats kommer hon åt 4.500 kameror i Stockholm. Och deras uppgift blev att hitta terroristen på bild.

    – Det var väldigt osäkert var någonstans han var, men vi hade en tidpunkt på när han försvann från platsen, säger Kajsa Larsson.

    När Rachmat Akilov, som har erkänt terrordådet, flydde från Drottninggatan gjorde han det genom tunnelbanesystemet. Där har SL, Storstockholms Lokaltrafik, 140 kameror.

    – En särskild utredare kallades in, han började backa banden och gå igenom de kameror där den misstänkte kunde ha passerat, säger Kajsa Larsson.

    Attacken inträffade klockan 14:53. Kajsa berättar hur de via sina vakter på plats fick uppgifter från polisen om hur mannen såg ut. Dessa förmedlade hon till sin kollega.

    När klockan slog 15:45 ringde polisens bildanalysgrupp. Då hade Kajsa och hennes kollegor redan hittat den misstänkte mannen.

    – Vi gav uppgifterna till polisen, säger Kajsa Larsson.

    Några minuter senare fick de svar av polisens bildanalytiker:

    ”Det är rätt, fortsätt leta”.

    – Vi hittade honom på många kameror, säger Kajsa Larsson.

    Vid femtiden samma eftermiddag publicerar polisen bilden på den misstänkte terroristen. Bara timmar senare grips han i Märsta norr om Stockholm tack vare att allmänheten känt igenom honom från bilderna.

    – Det ger en känsla av stolthet, säger Kajsa Larsson.

    Slut delcitat

    Länk:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-hittade-bilden-pa-lastbilsterroristen

    Det var alltså Kajsa Larsson operatör på Trygghetscentralen för Stockholms lokaltrafik T-banan mm som sökte och hittade BILDERNA PÅ TERRORISTEN som sedan kunde överlämnas till den operativa polisen. Mähät Dan Eliasson (S) försökte sedan ge sig själv lite credit för det och glänsa på presskonferenserna … men utan att ha konkret gjort ett enda skvatt.

    När ska du SLUTA LJUGA, Mia?

    Gilla

   • Mia

    Det var intressant att få veta, desto skickligare av Kajsa.
    Men att för den skull beskylla mig för att ljuga var onödigt.

    Gilla

   • Billy Boy

    @ Mia

    Sprider man som du grovt osanna uppgifter väldigt ofta … så ogillar du om jag frågar när du tänker sluta ljuga. Då kanske det passar bättre om jag får kalla dig för LÖGNARE, vilket du de facto är.

    Gilla

   • Mia

    Att jag skulle sprida grovt osanna uppgifter väldigt ofta var verkligen en lögn.
    Att det var polisen som vände sig till denna Kajsa som har erfarenhet av tunnelbanans 4.500 kameror var väl kanske också en lögn?
    Men du får väl fortsätt att kolla mina kommentarer med lupp och strunta i vad som skrivs för övrigt, bara det är tillräckligt negativt.

    Gilla

   • Stenbock

    Jo men hans fankrets består bara av några enstaka,varav tydligen ”Mia” är en av de få !

    Gilla

 • Sven-Erik

  Det påstås att ”dan” (minsta möjliga versaler) efter sin tid på Säpo har dolda kort i rockärmarna. Troligen sant alltså ingen fake news!

  Gilla

 • gamgubben

  Som en nyttig idiot har han tjänat sossarna under många år, aldrig sagt nej till en som fanns över honom i hierarkin. Har naturligtvis passerat sin inkompetensnivå för länge sedan men anses fortfarande av de som är ännu dummare, som duglig.

  Gilla

 • Billy Boy


  Leif GW Persson sågar Dan Eliassons terrorutredning: Använder det för sin egen överlevnad.

  Delcitat

  GW sågar Eliassons terrorutredning
  Publicerad 20 apr 2017

  ”Ge mig sex utredare och några datatekniker så klarar jag det på en månad.”

  Så lyder polisprofessor Leif GW Perssons känga till polisen – efter uttalandet att terrorutredningen kan ta ett helt år och kräver ett hundratal utredare.

  – Jag blir jävligt trött när jag ser hur Dan Eliasson och hans entourage använder detta för sin egen överlevnad, säger GW.

  Slut delcitat

  Läs hela reportaget på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/gw-sagar-eliassons-terrorutredning

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vad gör Eliasson? Absolut ingenting ,maken till flathet har inte funnits i Sveriges historia.Bilar brinner ,skolor industri brinner ,skadegörelser,våldtäkter. Han gör ingenting.Men felet är inte hans utan dom som tillsatt honom,framför allt att han får vara kvar och fortsätter att vara passiv.Svetsarn avgå nyval bums.Ha en bra dag.Mvh Adolf

  Gilla

  • Jag

   En s k ”politisk” ditsatt lakej! Ytterligare en i mängden som aldrig haft ett vanligt hederligt arbete! En ”politiker” som handlar i eget intresse!
   Kåt-på-makten-person!!
   Gör vi misstag så förlorar vi arbetet medans ”politruker” blir befordrad!
   Sånt j-la skit!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: