Stäng

Sverige inför hårdare passkontroller tio år efter Finland

INVANDRING. Regeringen vill införa hårdare kontroller av EU-medborgare som flyger till Sverige från länder utanför Schengenområdet, från och med nästa år, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

De vill att kontroller ska göras av den så kallade biometrin i passen, den digitala informationen som fingeravtryck och ansiktsform som finns lagrad. Kontroller av den här typen görs i Sverige i dag bara på personer som inte är medborgare i EU eller Schengensamarbetet. Ändringen är en anpassning till nya EU-regler.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio skriver att det är en anpassning till nya EU-regler, märkligt. På Vanda flygplats i Helsingfors har systemet funnits sedan 2008 och Finland så vitt jag vet med i EU.

Sanningen är att EU vill införa obligatoriska kontroller medan Finland infört det frivilligt och i eget intresse. Finnarna vill ha kontroll på vilka som kommer in i landet…

5 reaktioner på “Sverige inför hårdare passkontroller tio år efter Finland

  1. Varför inte införa detta omedelbart, varför skjuta fram det till nästa år?
    Sossarna vinner inte valet ändå.

  2. Sverige motarbetar alla skärpningar av gränsbevakningar och förstärkningar av schengengränsen i den heliga humanitära stormaktens namn nere i Bryssel.
    Förmodligen kommer MP att protestera högljutt om deras omhuldade islamister riskerar att nekas inresa till Sverige.
    Den effektivaste gränskontrollen är att ta bort de ekonomiska incitamenten och se till att det sprids till MENA området att bidragen är på miniminivå. Att de endast garanterar en överlevnad och någon särbehandling av muslimer förekommer inte.

  3. Bra för skurkarna att få veta av regeringen att de har ett drygt halvt år på sig att strömma in. Det tar tid innan bläcket torkar hos Ygeman och Johansson.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: