Den ansvarige för situationen i Malmö har utrett Sveriges framtid


INRIKES. Ilmar Reepalus, socialdemokrat, slutbetänkande om vinster i välfärden är intressant. Inte för vad som står i utredningen utan för vem som regeringen låtit utreda välfärden på Vänsterpartiets villkor. 

Vi vet alla hur det ser ut i Malmö, där välfärden och tryggheten havererat och ytterst ansvarig för detta är socialdemokraten Ilmar Reepalu.

Socialdemokraterna vill att de privata företagen ska ha samma verksamhet och struktur som de kommunala verksamheterna. Gör man som kommunen gjort i alla tider blir det ingen förbättring.

Privata företag kan tjäna pengar med samma ersättningar som kommunernas verksamheter för att de är bättre på att använda resurserna direkt i verksamheten så att de sjuka, eleverna och de äldre känner att det blir bättre för dem.

Det är i de kommunala verksamheterna som pengarna försvinner och går de med förlust så får de extra pengar, konkurs är inte ett alternativ.

Kommunala verksamheter som inte håller måttet får fortsätta som om inget hänt och i kommuner utan konkurrens har eleverna, de sjuka eller de äldre inte något annat att välja. Dålig kvalitet får fortsätta medan nya och bra kvalitet stoppas.

Den långvariga socialdemokratiska majoriteten i Malmö under herr Reepalu har systematiskt motarbetat valfrihet och mångfald. Det är i socialdemokratiska kommuner som Malmö, och Göteborg, välfärden har gått sönder som mest i Sverige.

När det gäller vinster i välfärden har de inte omfattat socialdemokraten Ilmar Reepalus egna inkomster.

-Pettersson har konstaterat att hans egen lön eller andra ersättningar aldrig drabbats trots att han år efter år drivit Sveriges tredje största kommun med miljardförlust. Hade Malmö varit privat, hade det blivit konkurs och Reepalu och socialdemokraternas hade ersatts med något bättre…

Om Sverige i morgon blir som Reepalus Malmö idag, hur blir Sverige då?


12 responses to “Den ansvarige för situationen i Malmö har utrett Sveriges framtid

 • Malmö – det blev aldrig ”på lång sikt” | Micke K - En Röst i Sverige

  […] Den ansvarige för situationen i Malmö har utrett Sveriges framtid […]

  Gilla

 • Tobbe

  Det är väldigt mycket prat om vinster i välfärd och vård men väldigt lite om kvalitetsmål. Tycker detta borde vara utgångspunkten.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Att alla utlänningar ska tillåtas förstöra detta landet. Ilmar kan dra tillbaka dit därifrån han kom och stanna där till dödagar.

  Gilla

 • naimlap

  Den illmarige balt negern Repa´lus förslag borgar för att, det skall gå i Malmestans spår d.v.s. ”Ad helvede till”!

  Gilla

 • ruben

  Aj aj! Rubriken är mitt i prick 🙂 Det är nog svårt att lämna sin idealbild.
  Malmö borde vara hans idealbild om han nu inte är väldigt missnöjd med hur Malmö blev? Sveriges största socialfall med sina behov av 5 miljarder årligt socialbidrag via kommunernas Robinhood-skatt och 300 anlagda bilbränder hittills i år.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja då behöver man inte tvivla längre, om hur det kommer att gå för Sverige!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den illmarige och illsluge illusionisten Ilmars utredning har de facto samma värde som ett begagnat stycke toalettpapper, och att denne notoriske samhällsdestruktör skulle ha förmåga att navigera efter objektivitetens och de faktabaserade uppgifternas kompass, är det ingen av oss som godtar.
  Vederbörande socialekvilibrist har, med benäget bistånd från ett kacklande kompani feministkalkoner, lyckats demolera en hel landsända och har dessutom mage att stoltsera med sitt uppenbara illdåd.

  Det utbredda förräderiet har utvecklats till en politikersport där man söker överträffa varandra i fråga om nationsförakt och servilitet inför migrantvandalerna och därmed bevisa sin lojalitet till det genomkorrupta etablissemanget, samt fästa ytterligare en globalistfjäder i toppen på dumstruten.
  Andreas.

  Gilla

 • ossie

  Man ska väl gå i kommunisternas ledband. Förluster i välfärden är väl deras ideal.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hur mycket skatt handlar det om,om vinsterna togs bort?

  Vilka är det som startar företag utan vinstintresse?

  Gilla

 • Emil

  Kanske bättre att göra om hela det kommunala systemet på så vis att en kommun faktiskt kan gå i konkurs? Intressant tanke iaf….undrar om saker och ting skulle omprioriteras? https://ryggradenblog.wordpress.com/2017/05/10/skillnad-pa-folk-och-folk/

  Gilla

 • Albert

  Målande beskrivning av Malmö från Mikael Styrmans blogg;
  ”…Sveriges största socialfall, Malmö. Där har socialdemokratin lekt gränslöst tattarläger och integration, med sådan framgång att hela Malmö håller på att förvandlas till ett getto, där de lata men ”utsatta” tigger på gatorna och både bajsar och kopulerar mot betalning på kyrkogårdarna, medan importerade araber skjuter varandra på gatan och förföljer judar. Samtidigt smugglar man in landsmän så mycket man hinner – mot rundlig betalning naturligtvis. De är ju araber och inga korkade svenskar som gör sådant gratis….” http://mikaelstyrman.blogspot.se/2017/05/granslost-svammel-vid-gransen.html

  Gilla

 • Galten

  Genuin skåning är definitivt inte den forne ”kejsarn” i Malmö, men det andra stämmer till punkt och pricka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: