Ickedemokrater får bygga sin moské

Ivar Arpi på SvD skriver om det nya moskébygget i Karlstad.

“Salafisterna i Karlstad är knappast goda demokrater”. Så lyder rubriken till Arpis ledartext som är kritisk till de personer som ligger bakom det nya moskébygget.

Det finns en oro bland både politiker och experter om vilka finansiärerna av detta bygge på 15-20 miljoner kronor är. Kommunen bör säkerställa att pengarna inte kommer från Saudiarabien och andra länder som kan tänkas kräva inflytande över moskéns inriktning.

SR

Svaren är ganska tvetydiga och ingen vet väl egentligen vilka som står bakom finansieringen när moskébygget nu fått klartecken.

Ivar Arpi pekar hursomhelst på de initiativtagare som gjort sig kända för att ha bjudit in högst tvivelaktiga figurer till sina föreläsningar. Att salafister också tillhör en grupp som ser kvinnan som en undersåte man kan trycka ned efter behag, borde också få politiker att fundera. Tydligen har de funderat och kommit fram till att salafister ändå inte är så farliga och att de står bakom alla demokratiska och jämlika värderingar ett västerländskt samhälle vilar på.

Uppmärksamheten i media har fått en del lokalpolitiker att reagera. Exempelvis tycker socialdemokraten Christian Norlin att media driver en jävla kampanj och att vi har religionsfrihet i Sverige. Vilket osökt leder oss in till ett tidigare inlägg här på Petterssons.

Arpi redovisar också några citat från den salafistiska gruppen som borde föranleda än större kritik mot moskébygget och funderingar hos de som givit tillstånd. Niklas Wikström (L) som menar att moskén är en förutsättning för det integrationsarbete Karlstads kommun jobbar med. Är inte sanningen den att troende muslimer inte vill integreras i ett modernt västerländskt samhälle och att salafister går i bräschen för att hindra detta?

Arpi avslutar ledartexten med följande ord:

“…politiker och andra bör inte blunda för vilka de har att göra med”

Tyvärr skiter politiker i detta. Den nya väljarbasen är viktigare än att stå upp för vårt västerländska samhälle och hur det byggts upp.

SvD

18 thoughts on “Ickedemokrater får bygga sin moské

 1. Jag skäms inför mina barn barn om 10 år kommer dom att säga varför gjorde du ingenting farfar nu tvingas vi gå i sopsäck och gå i den förbannade moskeen…………..

 2. Har man morallösa ultraliberaler igjenom hela regeringen då går det åt helvete galet med ett land.Det är så antidemokratiskt som det kan bli.

 3. I Malmö har Skandinaviens största moské i tysthet invigts. Betald av Qatar.
  Socialdemokraterna är så vidriga allt för att säkerställa muselmanernas röster.

 4. Bra skrivet av Ivar Arpi. Kan bara hålla med.

  Naiva politiker finns det gott om i Sverige. Tyvärr.

 5. Detta måste ni bara ta del av visst att vi visste en del men detta, skattepengarna forsar med fart och kraft rakt ner i dessa organisationer.
  När blir det protester ?
  http://uvell.se/2016/04/25/follow-the-money/
  Budskapet flyger över den muslimska världen och sätter ännu mer fart på invällandet !

 6. ”NWT driver ngn jävla kampanj som hetsar upp känslorna, vi har religionsfrihet i vårt land”, skrev Christian Norlin (S), ledamot i kommunstyrelsen, i ett Facebookmeddelande som skickades ut för att få folk att skriva under en kampanj om att få moskén byggd.

  Vad är det för språk? “ngn”? “jävla”? Menar han att Nya Wermlands Tidning står i förbindelse med djävulen bara för att de utför sitt journalistiska uppdrag? Särskilt som det faktiskt (enl.SvD artikeln) tycks finnas tydliga tecken på extremism både i form av jude och kvinnohat inom den “Islamska kulturföreningen” i Karlstad.
  Tidigare i år blev en kvinnlig politiker (M) t.o.m. mordhotad av företrädare för denna förening. Detta efter att hon motsatt sig bygget. http://nwt.se/karlstad/2017/01/12/politiker-anmaler-dodshot?refresh=true

  Christian Norlin tycks ganska nyligen ha kläckts ut från den socialdemokratiska broilerfabriken,(av bilden att döma, där det fortfarande syns en del tonårsfjun). Detta kan förklara hans oförstånd och dåliga språk, och varför han inte ännu förstått skillnaden mellan terrorism och religion.

 7. Det är lutar nog åt det här hållet….
  Tommy Robinson har fått sin föreläsning stoppad 5 (fem) ggr & satt i fängelse otaliga ggr för nonsens. “1984” har kommit till England….
  “Det kan vara du nästa gång…”
  https://youtu.be/ao2VlpxGFe4

  • Denna man har familj. Vi behöver fler som inte är rädda att pekas ut, hånas mm som vågar står upp för sanningen och framtiden.

 8. Det är framförallt 40-talisterna som bär ansvaret för det totala haveriet. Dårskapet tog fart 1968 och framförallt de var vid spakarna, politik och media och som röstboskap, fram tills dags dato.
  Fler och fler pensioneras nu och får delvis känna av konsekvenserna, då de råkade bli snabbare kännbara än förmodat/tänkt.
  Dock att behöva stå till svars eller ens erkänna sitt högförräderi mot sitt land, sina barn, barn barn och kommande generationer lär aldrig ske.

  • Denne Christian Nordin socialdemokrat bör nog söka att hans politiker “kompisar” stödjer hans “linje” han ska absolut inte “bry” sig om sina väljare !!!
   Detta kan nog ställa till problem för denne “gode” socialdemokrat !!!
   Men jag hoppas att han står för sina åsikter efter nästa val 2018 !!!!

  • “Ulli”!

   Som 40-talist så reagerar jag på ditt uttalande;
   För mig är det högst troligt att gruppen, “87%-are” finns fördelad äver bland yngre generationer.

   Svag analysförmåga och dåligt omdöme är sannolikt jämnt fördelat över hela populationen.

   Vi har ju både fått lära oss, och inse att vi måste leva med detta faktum.
   Ett av de tydliga exemplen är att vi tvingas acceptera en sekt i Sverige, vars yttersta mål är att eliminera oss och ta över vårt land och allt vi byggt upp.

   Vansinnet begränsar sig inte till det, vi tvingas dessutom att se på när övertagandet pågår.
   Som om detta inte var nog, vi måste betala för vår egen undergång!

   “87%-arna” bejublar dessutom en regering som står under kommando från den mördarsekten, som sprider sig i vårt fosterland likt kvickrot i gräsmattan, d.v.s. både synligt och osynligt,
   “under jord”.

   “Ulli”!, låt oss enas om att vår gemensamma uppgift är att få
   “87%-arna” att förstå vad som pågår och viklet resultatet kommer att bli.
   Vi måste få dem att förstå att enda läsningen för vårt fosterland är att Jimmi Åkesson blir statsminister och att SD får mer än 50% i nästa val.

   Samlas i små grupper och diskutera!
   Vi måste hjälpa sektmedlemmarna att få en intensiv “hemlängtan”!
   Vi måste hjälpas åt att göra Sverige svenskt igen!

   • 40-talisterna indoktrinerade också sina barn (direkt och indirekt via media/skola/etc).
    På så sätt drabbas deras barn av “leftist” viruset men jag känner många födda 60-70-80 (40-talisternas barn) som nu vaknar upp och förstår att deras föräldrar förblindade dem i deras barn, ungdom och unga vuxenliv och så begick ett oförlåtligt förräderi mot sina barn.
    Vi har m.a.o. inte bara en splitting “leftists” vs. “sunt förnuft” utan också en generationssplittring.
    Många 40-talister vägrar fortfarande att inse och erkänna detta och hjälpa till att försöka rädda vad som fortfarande räddas kan. Det vore det minsta som 40-talisternas nu kan göra.

   • 40-talister, erkänn ert förräderi mot Sverige era barn.
    Säg inte att ni plötsligt är fria från skuld bara för att ni nu börjat skriva anonyma online-kommentarer.
    Ni som bär det absoluta huvudansvaret för Sverige’s desolat aläge, som inte ens längre behöver vara rädd för att förlora jobbet, försök hjälpa till att rädda vad som fortfarande räddas kan genom att gå på barrikaderna (fulla av motivation men också av ånger för det borde ni ha) i det publika (med bild och namn). Bara så kan ni nu på ålderns höst vinna tillbaka lite av den aktning som ni tidigare helt förspelade genom ert utbredda förräderi.

 9. http://islamversuseurope.blogspot.ch/2013/08/the-imam-who-defected-extremists-run.html?m=1
  Ahmed Akkari attended public school as the only immigrant in his class. He had every chance in the world to adapt and become a normal Dane. But in his teens he was drawn to religious circles and before realizing what was happening, he had become poisoned by extremism.
  – The truth is that there is not a single mosque or Muslim organization in Denmark that is not run by Islamists. As soon as you enter the house of the believers, you are met with Islamism whether you want it or not. As soon as you become a devoted Muslim, you are infected by extremism, says Ahmed Akkari.

 10. Muslimerna/islam tar över mer och mer makt i vårt fosterland!

  Vi ser bara på med armarna i kors.

  Tur att jag är så gammal men synd om alla som är unga.
  87% vill ju ha det så här – så lycka till!

  • Inga funderingar utöver “har värmlänningarna som ska bli grannar med denna byggnad” blivit tillfrågade ???
   Knappast troligt !!!
   Sen har vi den demokratiska aspekten som alla kommunpolitiker GLÖMMER VID PASSANDE TILLFÄLLEN, varför ???
   Byggnadstillstånd ?
   Tillstånd av grannar ??
   Tillstånd att ha samling av icke demokratiska möten ???
   Jo jag skulle kunna fortsätta listan son kommunen kan ställa som krav !!!
   Men varför gör inte dessa kommunpolitiker detta ????

   • “Men varför gör inte dessa kommunpolitiker detta ????”
    Svar till Realist:

    Därför att Svenska statsminister och politiker är köpta av Saudisk-araben!

  • Vi har hamnat i en slags masspsykos. Blivit bekväma. Vi tänker allt ordnar sig. Och det finns alltid någon annan som tar tag i problemen men inte jag.

Kommentera