Topp-moderat varnar för fortsatt flyktingkris

INVANDRING. Den flyktingkris som Sverige drabbades av under hösten 2015 är inte över. Det anser förre migrationsministern Tobias Billström (M), som hävdar att Sverige fortfarande har en allt för hög inströmning av asylsökande. – Våra välfärdssystem får växande problem när kommunerna hela tiden får en fortsatt påfyllning med nya flyktingar, säger Billström. 

“Redan 2012-2013 visste vi på justitiedepartementet att allt fler människor samlades i Turkiet”, säger Tobias Billström (M), som tvärtemot vad Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven sagt påstår att regeringen var väl medveten om att EU-länderna förr eller senare skulle bli mål för en massflykt av syrier och irakier.

I förra veckan slog landets länsstyrelser larm om att ett stort antal svenska kommuner går på knäna till följd av Sveriges rekordstora flyktingmottagande. Det saknas personal i grundskolan, gymnasiet och socialtjänsten. Dessutom saknas bostäder och skollokaler.

Nu uppmanar Tobias Billström statsminister Stefan Löfven (S) att ytterligare minska flyktinginströmningen till Sverige – på samma sätt som förre migrationsministern Tobias Billström (M) – 2013 försökte varna Sverige och dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt för en kommande flyktingkris men istället fick ställa sig i skamvrån och pudla för att han använt orden ”växande volymer” (!)

 Sverige är mitt inne i en lågfrekvent kris. Vi har fortfarande en flyktingkris som kretsar kring flera delar av migrationspolitiken. Sverige har en allt för hög inströmning av asylsökande som förvärrar en redan ansträngd flyktingsituation, säger Tobias Billström idag.

Tobias Billström är idag förste vice talman i riksdagen, men var under åtta år – från 2006 till 2014 – svensk migrationsminister.

Billström är klart missnöjd med den nuvarande regeringens politik som lockar asylsökande till Sverige, men han var även missnöjd med den egna alliansregeringens och Fredrik Reinfeldts politik.

Tobias Billström påstår att regeringen i god tid före 2015 års flyktingkris var väl medveten om att EU-länderna förr eller senare skulle bli destinationen för en massflykt från Turkiet av syrier och irakier.

– Redan 2012-2013 visste vi som var ansvariga för migrationsfrågorna på justitiedepartementet att allt fler människor samlades i Turkiet som ett resultat av konflikterna i Syrien och Irak. Förr eller senare skulle det ske en väldigt stark inströmning av människor till EU, säger Tobias Billström.

– Det var också därför jag menade att det var viktigt att Moderaterna inför valet 2014 tog fram en politik för en sådan situation. Vi borde tala om för väljarna att vi ville föra en annan migrationspolitik.

Läs mer på Sydsvenskan som är medansvariga för dagens politik…

-Pettersson påstår att Billström är en av få hederliga moderater som försökte protestera mot Reinfeldts vansinne.

År 2009 presenterade Billström och några andra moderater en bra utredning, som Reinfeldt och använde som vallöfte, efter valet ändrade de kurs 180 grader och gjorde upp med Miljöpartiet. De klarade sig från kritik på grund av fega journalister.

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

10 thoughts on “Topp-moderat varnar för fortsatt flyktingkris

 1. Att Moderaterna valde Kinberg Batra istället för Billström som partiledare berodde då på att partiet ville söndra landet ännu mer och ingick
  även decemberöverenskommelsen?

 2. Träffade Billström på G.A. Torg inför valet och frågade honom hur länge och hur många vi skulle ta emot. Tills kriget är slut svarade han. Han är anledningen till omsvängningen med Öppna Hjärtat politiken. Uttalade sig klumpigt, så Reinfeldt gjorde om invandringen helt för att blidka journalisterna. Trodde han var i Österrike. I vilket fall har han flyttat från Malmö. Tror han bor i Lund nu. Stort kräk.
  Fattar inte att han är kvar i Nya Moderaterna, En skam för detta parti.

 3. I dagens Fria Tider finns en artikel om kommunernas kostnadsutveckling. Överlever vi den kraschen?

 4. Moderaterna delade ut ~ 800’000 PUTs under tiden 2006-2014 när de var tongivande i regeringen.
  Vet hut och håll käft M, ni skapade detta, konsekvenserna var redan då mer än uppenbara.

  • Det minsta man kan kräva av M är ett erkännande och en ursäkt.
   Dessutom att alla ledande medlemmar i partiet under 2006-2014 utesluts under förödmjukande former. Än bättre dock att partiet upplöses.
   Högförräderi borde också innebära livstid åtminstone för de huvudansvariga.

 5. Eftersom PK-sekten vägrar se vart utvecklingen är på väg så finns bara en lösning och det är att låta kraschen komma och ett större antal kommuner mer eller mindre braka ihop och även gå i konkurs. Därefter kanske många godhetsknarkande politiker och journalister kommer att inser verkligheten och även ställa sig framför spegeln och fråga, ” va fan har vi ställt till med”? När (inte om) ett sådant scenario inträffar kommer huvuddelen av svenska folket kräva, att all invandring stoppas under minst 10 år oberoende vad EU säger, ett omfattande repatrieringsprogram införs och att en sanningskommision tillsätts för att utkräva ansvar och straff.

 6. 32:an var fullkomligt medveten om vad som gällde och var i full gång med sitt folkutbyte.
  ” Tobias Billström försökte övertyga statsminister Fredrik Reinfeldt om en omsvängning där regeringen såg över de möjligheter som fanns för att förmå färre människor att söka asyl i Sverige. Reglerna för familjeåterförening kunde skärpas. Permanenta uppehållstillstånd kunde ersättas med tillfälliga.
  Men redan innan 2014 års valrörelse inleddes fick Tobias Billström en offentlig utskällning av Reinfeldt för att han dristat sig till att diskutera asylsökande i termer av “volymer”.

Kommentera