Bilbomb i Thailand skadade mer än 50. Är en svensk Miljöpartist medansvarig?


ISLAM. Mer än 50 personer inklusive barn skadades i går när en bilbomb exploderade utanför en stormarknad i det islamistplågade södra Thailand, men det är tyst i svenska medier. 

Vår Fjärran Östern redaktion som bor i grannlandet Malaysia har många gånger rapporterat om terrorn från muslimer i de södra delarna av Thailand. Muslimerna vill ha självständighet från den buddhistiska majoritet och för det använder de våld och död.

Den senaste attacken drabbade staden Pattani med två bomber utanför Big C, en stormarknad nära centrum. Den första bomben var placerad på en motorcykel på parkeringen och sedan exploderade en bilbomb.

Länk

Yasri Khan som var påtänkt till Miljöpartiets högsta ledningen men tvingades avgå sedan han vägrat ta en kvinnlig reporter i hand har i intervjuer företrätt den islamistiska och separatistiska gerillagruppen PULO i Thailand. 

Det var 2013 som intervjun med Yasri Khan, före detta MP-politiker och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, publicerades i den engelskspråkiga tidningen Bangkok Post. I artikeln presenteras han som “son till Samsudine Khan, ställföreträdande ordförande i Förenade organisationen för Patanis befrielse” (PULO).

En tidning i Thailand rapporterade redan 2013 att Yasri Khan är son till en välkänd terrorledare i Thailand – Samsudine Khan, som i sin tur är känd i Thailand för att vara ledaren för PULO – Patani United Liberation Organisation – vilket är en muslimsk terrororganisation som kämpar för att skapa en separat muslimsk stat i delar av nuvarande Thailand.

Organisationen är känd för bilbomber och andra terrorattacker i Thailand. Framför allt riktar PULO terrorattacker främst mot organisationer och individer med kopplingar till den Thailändska staten såsom skolor, lärare, statligt anställda, polis och militär.

PULO grundades 1968 och var under många år den aktivaste terrorgruppen i Thailand. Senare utökade PULO delar av sin verksamhet till Sverige genom att förlägga sitt “utrikesdepartement” här. PULO utökade även sin verksamhet till Syrien i samma veva. Om PULO:s verksamhet i Sverige har direkta kopplingar till Yasri Khan kan dock inte bekräftas i nuläget.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp har uppmärksammat det på Twitter:

Yasri Khan visar förståelse för det våld i södra Thailand som vår Fjärran Östern redaktion skrivit om många gånger och menar han att de som deltar i det pågående upproret inte kan beordras lägga ned vapnen av separatiströrelsen civila och militära ledare innan de slutat diskrimineras av thailändska staten.

-Pettersson är inte specialist på förhållandena i södra Thailand men som vanligt är våldet med tusentals döda inte muslimernas fel. De ska bara ha det de har rätt till enligt Allah och får de inte det så är det våld eller DO som gäller. Jag föreslår att Yasri Khan åker till Thailand och diskuterar våldet med den thailändska polisen…

Sedan kan man naturligtvis undra varför Yasris föräldrar inte flydde till det muslimska grannlandet Malaysia i stället för till Sverige. Varför flyr inte muslimer till muslimska länder?

Tidigare om Yasri Khan

 


9 responses to “Bilbomb i Thailand skadade mer än 50. Är en svensk Miljöpartist medansvarig?

 • odalkvinnan

  De flesta terrordåden har svensk anknytning. De i Belgien tex

  Gilla

 • Stenbock

  Så här vill dessa Islamister se sin kvinnliga fägring utanför hemmet…

  F.ö en bild från PI med anledning av att Österrike ju nu infört en lag,som börjar gälla i Oktober.
  Därefter kostar det 150 Euro,eller vid upprepat beträdande av offentliga platser,1 års fängelse att skrämma folk med dessa karnevals-kläder !

  Gilla

 • Ni är ena fega djävlar | Petterssons gör skillnad!

  […] Fegisarna i BRN  har troligtvis också  anknytning till Sveriges Miljöparti , […]

  Gilla

 • Hans Erling Jensen

  Islam är en cancer. Har den först spridit sina metastaser till ett område, blir det ingen ”fred” före värdorganismen är islamisk=död!

  Gilla

 • naimlap

  Som vanligt är åter igen dumsvensken involvera på idioternas sida. Kan det vara för att, de känner en viss samhörighet med andra galningar?

  Gilla

 • age

  Än en gång;
  Vi har dom nära oss!
  Vi har dom omkring oss!
  Vi har dom bland oss!

  Gör Sverige svenskt igen!
  Håll Sverige rent!

  Du kan om du vill!
  Du kan om du måste!
  Snart måste du!

  Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
  Vi måste hjälpa muslimerna att få en intensiv ”hemlängtan”!

  Ännu är inte hela vårt fosterland ockuperat!
  Ännu är inte hela vårt fosterland ”no-go zon”!
  Ännu är inte hela vårt fosterland stängt för våra skyddsänglar, poliserna!
  Ännu är inte hela vårt fosterland belagt med sharialag!

  Samlas i små grupper och diskutera framtiden! – och nutiden!

  Gilla

 • Billy Boy

  De muslimska kvinnorna i förgrunden i videon ovan hade ju godkända hucklen på huvudet och bar påbjuden heltäckande muslimsk klädsel på resten av kroppen … men inte fan hjälpte det … dom fick inget skydd från ”Allah” … bomben small av och skadade mer än 50 personer … och dom skyldiga till illdådet var sådana som också bekänner sig till den ”fredliga och humana” religionen.

  Vedervärdigt är bara förnamnet!

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  När den Kommunistiska iden kollapsade i Väst, flydde de flesta till ”gröna” rörelser, Greenpeace med fler, miljömupp fascisterna, vart deras tillflyktsort.

  För övrigt är en Socialist en Kommunist som inte hittat en AK47 ännu,

  Mupparna är ju totalt infekterade med allehanda muslimska radikala.

  Muslimer flyr inte från krig, de flyr till krig. Finns ju inte ett Muslimsk gränsområde i hela världen utan konflikt, eller en fredlig Muslimsk enklav, sk ”no go zone” utan massiv kriminalitet och konflikt.

  Gilla

 • gamgubben

  Varför flyr inte muslimer till muslimska länder? Nej det befrämjar ju inte saken, ett redan, förstört, i deras ögon befriat land behöver ingen muslimsk insatsstyrka.
  Islams mål är att erövra hela världen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: