Stäng

Arbetslösheten stiger

ARBETSMARKNAD. För första gången sedan 2013 stiger antalet arbetslösa, rapporterar Arbetsförmedlingen. I april uppgick antalet arbetslösa till 364 000, en ökning med 4 000 på ett år.

”Den ökning som vi nu ser av antalet arbetslösa är väntad. Många av de flyktingar som kom till Sverige hösten 2015 har skrivits in i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag. Därför ska den här ökningen av arbetslösa inte ses som ett tecken på en svagare arbetsmarknad”, skriver Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

-Pettersson konstaterar att det är de nyanlända, enligt SVT välutbildade och kompetenta som inte hittar någon sysselsättning. De som är Sveriges framtid enligt regeringen…

41 reaktioner på “Arbetslösheten stiger

 1. För er som inte känner till statistiken om arbetslöshet. Den kan mätas på två sätt. Av SCB, AKU. Arbetskraftsundersökning går till så att SCB ringer till många slumpvis utvalda människor och frågar om de har arbete eller är arbetslösa. Ca 60% svarar 40% vill inte svara. De som inte svarar är utrikesfödda och ungdomar.
  Det andra sättet är Arbetsförmedlingens statistik av inskrivna på Arbetsförmedlingen.
  Dock gör arbetsförmedlingen en bedömning om personen i fråga kan arbeta. Gör de bedömningen att hen inte står till arbetsmarknadens förfogande kommer hen inte med i statistiken. De flesta som får socialbidrag eller är sjukskrivna finns inte med här.
  Så det är meningslöst att säga att 4000 fler är arbetslösa då man använder så trubbiga instrument.
  Det är mer meningsfullt att mäta hur många som arbetar. Ca 5 000 000 personer arbetar enligt uppskattning.

 2. Sedan tillkommer ju alla de som redan idag finns i landet inofficiellt.

  Plus alla de anhöriga som lär komma inom snar framtid, var ska de jobba? Eller ska de bara lyfta pension och bidrag?

  Nej, just det. Det är ju välutbildade personer som anländer, och Sverige behöver dem, sägs det.
  Varför är då majoriteten arbetslösa om de är så duktiga?

  Svara på det du, Ylva!!

 3. Att Löfven inte fattade att den cyniske Reinfeldt gillrat en fälla, Man borde spärrat gränserna omedelbart efter skiftet 2015. Nu kommer de stora kostnaderna för att ta hand om sviterna. Det begriper man tydligen inte för man är ju naiv, nu släpper man på kontrollerna igen och ökar på problemen. Tiden till nästa val har aldrig känts så lång som denna gång.

 4. ”DEN SVENSKA MODELLEN!”

  (Förlåt Pettersson att jag skrev med versaler men det var ett uttryck)

 5. Jamen, det är ju Sveriges framtid!

  TYVÄRR!!!

  Så regeringen har ju rätt!

  Det har de ju själva ordnat med, med sin sjuka invandringspolitik!

  Framtiden är ju muhammedanerna. Detta är ju fysiska fakta. Visioner om en GOD framtid, skiter regeringen i. Framtid finns ju alltid. Och framtiden är muhammendanerna, enligt regeringen. PÅ ONT!!! Men det skiter de fullständigt i. Huvudsaken är att vi har en framtid. OCH DET HAR VI ALLTID!!!

  1. För framtidsdystopi, är ju också en framtid. Och den framtid regeringen vill uppnå med muhammedaniseringen av vårt land. Främst av inkompententa bidragshavare, som lierar sig med vänsterdrägget. Då är regeringen nöjd, när allt är på ”rätt” plats.

 6. Förvånansvärt att det kommer en drös med skäggbarn till Sverige varje år, då sägs det att de arbetslösa ökat med 4000 personer på ett år…hallå det kommer 100000 skäggbarn till Sverige varje år….säkert att 96000 kommer i jobb.
  Kanske att 4000 per år, får/vill jobba!…
  men så är det ju inte heller.
  De menar nog 4000% ökning, på ett år!

  1. När det kommer massa ”skäggebarn” som ska ha barnvakt och uppassning så skapas arbetstillfällen på dessa boenden. Det är egentligen helt meningslöst att mäta arbetslöseheten/sysselsättningen med dessa mått eftersom denna typ av jobb är lika systemkrävande som den Offantliga sektor som gjorde att svenska systemet brakade ihop i början på 90-talet.

   Det som bör mätas ur ett ekonomiskt perspektiv är hur stor är export vs import av varor och tjänster. Då vet vi hur mycket pengar som dras in i landet och hur mycket som går ut. Tänk själva en familj där de 2 vuxna förvärvsarbetar. Det är inte fler som arbetar bara för att man börjar ge barnen veckopeng och inte heller blir de rikare.

   Det är först när man ser handelsutbytet med andra länder som man kan säga om den svenska ekonomin är hållbar eller på väg åt skogen.

   1. Håller med.
    Att ordna sk. jobb, med att ordna mer bekymmer i samhället, med rån, misshandel, våldtäkter, bränder och bedrägerier är lika sjukt som att gräva en grop och sen gräva igen utan åtgärd.
    Lite synd bara, om det kommer fortsätta som det gör, med större skatter, mer bekymmer, som gör att skatterna i Sverige måste öka dramatiskt för att täcka upp dessa sjuka kostnader.
    Det får som följd att företag i Sverige inte kan driva sin verksamhet, med högre skatter, bränder, stölder och inbrott stup i kvarten.
    Så snart finns det inte mycket kvar för Sverige att handla med utlandet…om utlandet inte vill ha Sverige modellen….Löfven: Allah ska med !!!
    Landet, ding dong.

 7. Det skulle vara intressant att se de verkliga arbetslöshetssiffrorna.

  Nu har ju myndigheterna pippi på att gömma folk i diverse ”åtgärder” och ”utbildningar” vilket putsar statistiken.

  Att gå på pilla-på-dator-kurs 2 timmar i veckan är inget jobb i min värld.

  Men, Ylva fixade ju ett jobb i vart fall. Den nya högsta chefen ovanför den gamla högsta chefen…

  1. För att inte tala om alla som inte ens är registrerade som arbetssökande. Skulle tro att vi har minst det tredubbla i verkligheten. Har t ex svårt att tänka mig att alla hucklekärringar som släpar benen efter sig i butikerna, med mobilen i högsta hugg, söker jobb.

  2. Tyvärr verkar regeringen och kommuner värna om fejk-jobben. Hur många nyanlända är anställda på låtsasjobb av kommunerna och av FK, AF och Migverket? Det skulle vara väldigt intressant att veta. Det känns lite deprimerande osäkra uppgifter om det mesta som gäller nyanlända. Låt gå principen verkar gälla när det handlar om andras pengar.

 8. Ingen fart på ”snabbspåret” … Frigoliten måste skyffla in mera miljöfarlig brunkol i ångmaskinen för att få igång dragloket Löfvén …

  https://4.bp.blogspot.com/-GjOkQBGSX6Y/V4NSAeAGAfI/AAAAAAAAFAU/EdMqlaBPU0QH-G-eQmKQpYf-wQQl84rzACLcB/s640/lok-LOW.jpg
  Från Jeanders bildblogg

  Och stinsen Sjöstedt viftar med semaforen och ser skiträdd ut … han kanske också blir arbetslös om ekipaget förblir stillastående på ”snabbspåret”.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/09/2015-09-15_0757.png

 9. För att behålla ett solidariskt sammanhållet Sverige sådant som det alltid varit måste parasitmuhammed ut fortare än kvickt
  Annars fortsätter det som bara är i början att fortsätta i takt med deras avel av nya parasiter.

  Äpplena faller inte långt från träden!

 10. Jag lovar att ca 90% av dessa nya ”pensionsräddarna” helst vill ha evig semester med uppassning mm. och gärna tar alla sina ”släktingar” med på den livslånga allinclusive resan i Sverige.
  Jag lovar.
  Jag vet.

  1. Betänk samtidigt med dessa 364.000 öppet arbetslösa finns det säkert några hundratusen,som man gömmer under andra benämningar ! Här finns ”studerande”,(fortbildning) och här finns de som sysselsättes med s,k, ”skyddade arbeten”.Samt en lång rad andra som aldrig lyfter en hand,för att tjäna till uppehället….
   Instämmer med den som skrev om en mörk framtid inom några år, när dessa ”pensionsräddare” lotsat hit hela släkten !
   Men det är ju detta som är målet för hela globaliseringen ! 🙁

   1. Så länke kriteriet på att ”vara i arbete” är att ha arbetat EN timme per vecka ser jag ingen som helst anledning att tro på de av staten presenterade arbetslöshetssiffrorna..

 11. Om man skulle lägga till alla dem, som är engagerade med att serva ”ensamkommande”, etc samt hela Migrationsverket skulle säker antalet arbetslösa varit dubbelt så många.
  Tänk så bra, om de istället för att sköta dessa meningslösa uppgifter, använts i produktionen

 12. Få se nu.. 2015 -> 2016 -> 2017..
  2015 var ju året då kom det hit ett större antal arbetssökande(?) Nu har det gått två är Migr Verkets ansvar har upphört och de ska ut i kommunerna.
  Kan det, möjligen vara dessa på börjar påverka arbetsmarknaden? Och lär fortsätta att göra det, mycket och länge. ( Var e jobben förresten?)..
  Vi arbetande betalar förstås snällt.
  Nu börjar vi få 2015, Rev 2, inflödet ökar igen när kontrollerna upphört.
  Är det verkligen ingen som ser vad som pågår, hur länge ska vi låta regeringsbyket få fortsätta att förstöra landet?..

 13. Tänk om bidragen sänkts kraftigt, då hade även lusten att komma
  till Sverige sänkts i motsvarande grad, det är bidragen som är
  magneten att ta sig genom 10 länder för att ta sig hit, det går
  ju bra att låta fattigpensionärer leva under existensminimum,
  så varför kan inte andra l’änders människor göra samma
  sak, det hade blivit en sporre till att söka sig jobb.
  eller att resa tillbaks hem?

 14. Nej det är sant, arbetslösheten har inte stigit. Migverket har maniskt skrivit in massor av redan oarbetande outbildade människor till Sverige, som med automatik så småningom skrivs in i systemet. Politikerna måste lära sig att folk vet att ordet ”utmaning” betyder ett hinder, men i önskad riktning. Är det inte i önskad riktning är det ett problem. 300 sönderbrända bilar bara i Malmö sedan årets början är problem. Stigande arbetslöshet är problem. Att kalla ”problem” för ”utmaning” är politisk populism ( skönmålning ), det vet folk.

 15. Men man räknar inte in alla huckle-kärringar i förorterna, för de står inte till arbetsmarknadens förfogande.

  1. Dom stora problemen kommer omkring 2018-2019 när Migrationsverket har slussat ut alla till kommunerna och dom inte får jobb. Dom ska försörja sig och då är kriminalitet ett sätt för dom.Jag såg en expert som trodde att med anhöriginvandring så kommer det omkring 700.000 mellan 2015- 2021.Sverige har problem nu men det är inget mot vad som kommer.
   Då får nog Löfven byta ut ordet utmaning mot katastrof.Jag hoppas jag slipper vara med om detta för jag ser ingen tillnyktring i svensk politik så jag flyttar ut ur landet. Om man tar bort Tyskland, Danmark, Holland, Grekland så är allting annat I Europa bättre än detta. Löfven kommer att försätta detta land i total katastrof.

 16. V måste lära oss lyssna på den ”kloke” statsminister´n som hävdar att det snart inte finns några arbetslösa i landet. haha

 17. De nyanlända har inte kommit hit för att jobba utan för att bli försörjda av svenska skattebetalare,

 18. I Trumps USA är arbetslösheten 4,5%. Och DET anses vara alldeles för mycket för en ”nazistisk fascistisk högextremistisk hatande fejk-njuus ” president. I sosseriets vagga, socialismens våta sköte, Sverige, rycker man på axlarna åt en arbetslöshet på 8% och kallar det ”utmaning”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: