Årets skämt är tillbaka


HATMEDIA. Kolbjörn Guwallius, frilansare som tidigare sagt att han skriver åt Bonniers är tillbaka om möjligt ännu roligare än sist. För er som inte känner till det så är Stefan Sinteus polismästare i Malmö och polishelikoptrarna som herr Guwallius störs av är ute och jagar stenkastare, bilbrännare och andra bovar i Malmö. 

Några inlägg om Kolbjörn nedan…

TIDIGARE 2015-02-26. Årets skämt. Sajtkoll.se nedlagt efter tre dagar

HATMEDIA. Efter bara tre dagar stängs Sajtkoll.se ner. Det sker efter hot och hat mot redaktionen och i synnerhet mot redaktören Kolbjörn Guwallius enligt honom själv. 

Efter flera hackerattacker och påhopp i sociala medier från högerextrema sajter och deras läsare beslutade sig redaktionen i går eftermiddag för att stänga sajten enligt dem själva. 

– Någon hade börjat kartlägga min familj och då kändes det inte värt det längre. Jag har släckt ner den, säger Kolbjörn Guwallius.

Syftet med Sajtkoll.se var att ge nätanvändare snabba svar på om man kunde lita på en sajt eller inte. Den listade myt- och hatsajter, bedrägerisajter och satirsajter. Sidan var i en betaversion sedan i måndags, och var under utveckling, som Journalisten tidigare rapporterat.

-Pettersson menar att Kolbjörn Guwallius är en ljugande skitstövel, han hänger själv ut människor i sin närhet med deras familjer och utsätter dem för hatkampanjer för att de är oliktänkande och inte delar hans vänsterextrema åsikter utan hänsyn till dessa personerna eller deras familjer men säger att det är otäckt när någon börjar kartlägga hans familj. Nu vet vi att en vänstermupp som Kolbjörn knappast håller sig till sanningen. Våldet och lögnerna kommer som bekant oftast från vänstern där Kolbjörn känner sig hemma.

Läs bara hur seriös han är ”– Jag menar att en bra journalist bedömer material bortom sin egen övertygelse. Vi har listat både borgerlig press och vänsterpress som seriösa, det viktiga har varit den publicistiska hållningen. Flera högerextrema sajter har hävdat att det är politiskt att de är listade som hatsajter medan nyhetspress till vänster ses som nyhetssajter, men det säger mer om de högerextremas självbild. De ser sig som en motpol till etablerade vänsterorienterade medier”

Så något svar på frågan längre nedan lär jag aldrig få, det är väl sådana frågor som Kolbjörn & Kompani kallar hot och hat. För övrigt har jag hört från säker källa att Kolbjörn tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

—————

TIDIGARE 2015-02-25. JOURNALISTIK. På SAJTKOLL.se får du på sekunden svar på om en sajt på internet är en trovärdig källa. Bedömningen är en fingervisning om vilken trovärdighet sajten har på en generell nivå. SAJTKOLL.se granskar inte enskilda artiklar. En uppgift på en vanligtvis seriös sajt kan vara felaktig medan en uppgift på en mindre seriös sajt ibland kan vara korrekt. Varje sajt tillhör endast en av de tio kategorierna.

2015-02-25_1039

Syftet med SAJTKOLL.se är inte att ersätta din egen kritiska värdering av material du tar del av på internet. Istället är SAJTKOLL.se tänkt som ett komplement till din egen källkritik.

SAJTKOLL.se är ett journalistiskt projekt och lanserades i februari 2015. Idén till SAJTKOLL.se föddes ur en frustration över att många okritiskt delar länkar till tvivelaktiga sajter i sociala medier. I dagens snabba informationsflöde finns ett behov av att lika snabbt kunna avgöra informationens trovärdighet.

SAJTKOLL.se granskar kontinuerligt och manuellt sajter på internet. En redaktion med kunskap om god publicistisk sed gör bedömningarna. Granskade sajter sätts in i kategorier för att det ska vara lätt att veta om det är sannolikt att de är trovärdiga som källor eller inte.

Ovanstående står på Sajtkoll.se, där ni kan själva läsa att det är journalistiskt projekt som ska granska om sajter på Internet är trovärdiga.

Mannen bakom Sajtkoll.se är Kolbjörn Guwallius och han vill få folk att sprida information från ”hatsajter” som det vore nyheter.

-Pettersson konstaterar att Kolbjörn Guwallius är ännu än i gänget av skribenter som har inprogrammerat i sitt journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Anledningen till att man bör betrakta  Kolbjörn Guwallius som ett skämt är att han P1-Morgon själv säger att det bara är högerextrema sajter som hittills granskats och att det för närvarande inte finns tid och resurser att granska vänster- eller islamistiska sajter eftersom Sajtkoll.se är ett fritidsprojekt.

Tittar man på Kolbjörns Twitterflöde, Facebook m.m. så ser man att han drivs av ett agg mot Sverigedemokrater och andra som är emot dagens invandringspolitik. Han är helt enkelt ännu än i gänget av vänstermuppar som inte giller yttrandefrihet och demokrati och allvarligt talat en vänstermupp som har som fritidsintresse att hänga ut det han kallar hatsajter men undviker islamistiska och vänsterextrema sajter känns mest som ett skämt och ett dåligt sådant och har inget med trovärdighet att göra.

Om Petterssonsblogg skriver Sajtkoll.se ”Rasistisk blogg som bland annat sprider myter om invandrare. Vänligt inställd till Sverigedemokraterna”

Vad som är myter framgår dock ej! Men jag har ställt en fråga till dem och hoppas på svar.

2015-02-25_1138

 

Så här ser det ut på den nyöppnade sidan den 25/2 på kvällen.

 

2015-02-25_1837


7 responses to “Årets skämt är tillbaka

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: