Bonniers sajt KIT ringde – Nu anklagas jag för att vara fattig


HATMEDIA. Chang Frick på Nyheter idag berättar. 

”Efter veckans alla turer i media så har för första gången en svensk journalist kontaktat mig. Men han ställde inte frågor om DN, han ville granska mig och min familjs privatekonomi.

Idag blev jag kontaktad av Kolbjörn Guwallius, som förklarade att han skriver för Bonniers sajt KIT. Han hade frågor med anledning av de senaste dagarnas mediala turbulens. Frågorna hade inget med DN att göra utan min och min sambos privatekonomi.

Jag fick kritiska frågor för att jag är fattig och inte deklarerat några inkomster. Jag erkänner, jag är fattig. Jag har inte kunnat redovisa någon lön de senaste åren – mediebranschen är tuff.

Men vad har jag då levt på?

Jag har levt på min sambo och framför allt hennes mamma. Jag har även lånat från kompisar, bland annat Jakob Bergman som är ansvarig utgivare. Jag har små utgifter, jag lever i förorten i Hallunda som ligger strax söder om Fittja.

Intäkter från Nyheter Idag har fakturerats från Jakob Bergman till en början men förra året registrerade min sambo en f-skatt och har tagit hand om ekonomin. Anledningen är dels att jag hinner inte sköta hand om ekonomin och pappersjobb, dessutom sköter hon det bättre än mig.

Hon betalar givetvis skatt på den vinst som kan bli över på verksamheten i Nyheter Idag. Hittills är det blygsamma summor, men jag gör var jag kan för att få snurr på allt.

Har jag fått pengar som jag inte redovisat för skattemyndigheten? Jag erkänner att jag inte är en skatteexpert. En del läsare har skänkt pengar under tiden jag skrivit för sajten. Inga stora belopp, men det har hjälp oss hålla näsan över vattnet. Jag kan undersöka med skatteverket vad som gäller, men vad jag förstår har gåvoskatten avskaffats.

Jag trodde jag svarade på alla frågor, men låt mig göra det igen.

Hur fakturerar Nyheter Idag sina intäkter, när varken han själv eller den han hänvisar till (Jakob Bergman) har någon aktiv firma inom företaget?

– Som jag faktiskt svarat, min tjej har f-skatt sedan förra året. Hon fakturerar, vi har gemensamt hushåll och bor ihop. Innan dess hade Jakob hand om den biten.

Vad lever Chang Frick och hans familj av, utan varken inkomster eller förmögenhet?

– Förutom att tjejen som fakturerar och har hand om ekonomin och får ett visst överskott på det har hennes mamma ställt upp med pengar. Jag har fått gåvor från läsare också.

I övrigt bor jag, min sambo och två barn i en ganska liten lägenhet. Jag har inte varit utomlands på flera år och jag har inte haft råd att köpa nya kläder de senaste åren, något mina kompisar brukar skoja om. Givetvis är KIT och Guwallius välkomna att komma hem till mig och inspektera min garderob och allt jag äger och har.

Det kan också vara nyttigt för dem att komma ut till förorten som omväxling.

Vi har råd till hyra och mat, några pengar över blir det inte. Men det går runt iallafall och jag är nöjd med livet även om det är lite knapert ibland. Jag förstår att KIT är skeptiska, men alla har inte tillgång till 50 miljoner från Bonnier. Men även om jag inte har de pengarna, så har jag i vart fall betydligt fler läsare än KIT om vi får tro Alexa-rankingen.”

Ovanstående av Chang Frick på Nyheter idag

-Pettersson noterar att denne Kolbjörn Guwallius, tillhör dem som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra. Han är en gammal bekant på bloggen och en känd hatare av oliktänkande som Sverigedemokrater och andra.

Är Sajtkoll.se årets skämt?

Årets skämt. Sajtkoll.se nedlagt efter tre dagar

Skämtet Kolbjörn Guwallius la alltså ner sin sajt efter tre dagar för att han och hans familj blev granskad på samma sätt som han granskade Sverigevänner. Hatmediat Sydsvenskan var inte sena med sena med en osaklig snyftartikel om Kolbjörn. 

– En gång startade Guwallius ”Sajktkoll.se” så här skrev Kolbjörn själv: ”…SAJTKOLL.se är ett journalistiskt projekt och lanserades i februari 2015. Idén till SAJTKOLL.se föddes ur en frustration över att många okritiskt delar länkar till tvivelaktiga sajter i sociala medier. I dagens snabba informationsflöde finns ett behov av att lika snabbt kunna avgöra informationens trovärdighet.

SAJTKOLL.se granskar kontinuerligt och manuellt sajter på internet. En redaktion med kunskap om god publicistisk sed gör bedömningarna. Granskade sajter sätts in i kategorier för att det ska vara lätt att veta om det är sannolikt att de är trovärdiga som källor eller inte…”

Ovanstående står på Sajtkoll.se, där ni kan själva läsa att det är journalistiskt projekt som ska granska om sajter på Internet är trovärdiga.

Mannen bakom Sajtkoll.se är Kolbjörn Guwallius och han vill få folk att sprida information från ”hatsajter” som det vore nyheter.

-Pettersson konstaterar att Kolbjörn Guwallius är ännu än i gänget av skribenter som har inprogrammerat i sitt journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Anledningen till att man bör betrakta  Kolbjörn Guwallius som ett skämt är att han P1-Morgon själv säger att det bara är högerextrema sajter som hittills granskats och att det för närvarande inte finns tid och resurser att granska vänster- eller islamistiska sajter eftersom Sajtkoll.se är ett fritidsprojekt.

Tittar man på Kolbjörns Twitterflöde, Facebook m.m. så ser man att han drivs av ett agg mot Sverigedemokrater och andra som är emot dagens invandringspolitik. Han är helt enkelt ännu än i gänget av vänstermuppar som inte giller yttrandefrihet och demokrati och allvarligt talat en vänstermupp som har som fritidsintresse att hänga ut det han kallar hatsajter men undviker islamistiska och vänsterextrema sajter känns mest som ett skämt och ett dåligt sådant och har inget med trovärdighet att göra.

Om Petterssonsblogg skriver Sajtkoll.se ”Rasistisk blogg som bland annat sprider myter om invandrare. Vänligt inställd till Sverigedemokraterna”

Vad som är myter framgår dock ej! Men jag ställde en fråga till Kolbjörn men fick aldrig något svar.


8 responses to “Bonniers sajt KIT ringde – Nu anklagas jag för att vara fattig

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: