90-åring i Eslöv tog sitt liv – nekades vårdplats


INVANDRING. I Eslöv tog en 90-årig man sitt liv efter att kommunen nekade honom plats på ett äldreboende och i stället valde att valt att prioritera s.k. “ensamkommande flyktingbarn” och andra migranter.

Bara förra året öppnade minst sex asylboende i kommunen men att som svensk få plats på ett äldreboende är mycket svårt. Det fick en 90-årig man erfara som efter att ha råkat ut för flera ryggfrakturer med svåra kroniska smärtsymtom som följd inte längre klarade att bo kvar hemma. Han orkade inte ta strid mot kommunen och valde i stället att ta sitt liv. Mannens dotter kallar det för “ett svek från samhället” och har anmält saken till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Även vårdcentralen kritiseras hos dottern för att pappan inte fått den tid och vård han som svensk skattebetalare betalt för och hade rätt till. Till följd av det stora asylmottagandet i kommunen är även vårdinrättningarna hårt överbelastade och de nyanlända migranterna prioriteras.

– Jag tycker att om man är 90 år och har så ont så har man rätt att komma in på ett boende den sista tiden i sitt liv. Det ska inte ens ifrågasättas eller att man får beskedet att man står längst ner i kön, berättar dottern i en intervju med media.

Enligt dottern brydde sig ansvariga på kommunen inte ens om att lyssna på vad pappan hade för behov. Man avfärdade bara hans önskemål om en äldreboendeplats med att han stod långt ner i kön.

Skånska Dagbladet

-Pettersson ser att kommunen menar att 90-åringen stod långt bak i kön. Hur många år en 90-åring ska behöva köa framgår inte. Vi får heller inte veta hur länge ”barnen” från fjärran land stått i kö för att få ta del av det svenska välfärdssystemet eller att endast tre procent av migranterna till Europa är riktiga flyktingar…

Det finns bara en stor fråga

 


19 responses to “90-åring i Eslöv tog sitt liv – nekades vårdplats

 • Dagens allahu akbar | Petterssons gör skillnad!

  […] FjärranÖsternRedaktören ser att i Sverige så får de gamla än så länge ta livet av sig själva. 90 åring tog sitt liv  […]

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Faen vad äkligt svergie har blivit,om man är arab ”innvandrare” då går skattepengar på dom men att bli gammal och ha betslat sjatter hela livet då är man ingenting?Tjuvjävlar är vad svergies stefan lövgren och hans regering är.”what goes around,comes around”

  Gilla

 • Billy Boy

  Den 90-åriga mannens nu aktuella fall i Eslöv är långtifrån unikt. Det händer tyvärr om och om och om igen … alltför ofta numera.

  I Nybro (som då styrdes av sossarna) inträffade det här tragiska självmordsfallet år 2006.

  Delcitat

  ”Här dränkte sig Stina, 91
  Stina tog sin rollator och gick fyra kilometer till närmsta sjö och dränkte sig.

  NYBRO/KALMAR. Stina Nykvist, 91, tog sin rollator och gick fyra kilometer till sjön Rismåla Göl. Hon lade sina kläder i rollatorns korg. Ovanpå lade hon sina glasögon och ringar. Sedan gick hon i ner sjön och avslutade sitt liv.

  Stina Nykqvist.
  Stina orkade inte längre vädja om en plats på äldreboendet Gläntan, orkade inte skicka fler ansökningar och ta emot fler avslag. Stina Nykvist var länge en ovanligt pigg åldring. Hon var mycket social och trivdes bäst när hon hade mycket folk omkring sig och många att tala med. De senaste åren hade dock blivit allt tystare och ensamma. – Stina var min svägerska och jag hälsade på henne så mycket jag hann, berättar Britt Svensson.
  ‘Skicka aldrig hem mig’
  Stinas brorsbarn besökte henne också nästan varje dag. Men mellan besöken upplevde Stina att tystnaden och tomheten i hemmet blev allt tyngre. Hon kände sig ensam. – När Stina ramlade en gång skadade hon knäskålen och hamnade på sjukhus. Där var hon riktigt lycklig. – Här finns alltid någon att tala med och skulle jag trilla får jag hjälp direkt. Skicka aldrig hem mig, vädjade Stina.”

  Slut delcitat

  Läs hela reportaget på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/har-drankte-sig-stina-91

  I sossestyrda Piteå låste man in de dementa gamlingarna hela nätterna UTAN NÅGON SOM HELST TILLSYN AV NÅGON VÅRDPERSONAL.

  Och sosseriet fortsätter att trumpeta ut sitt genomfalska mantra.

  ”Vi värnar vård skola & omsorg”

  Gilla

 • Kurt

  Det är iskallt mord

  Gilla

 • Mia

  Felet är att man i Sverige gått in för att varenda gamling som behöver hjälp ska bo kvar hemma med hjälp av socialtjänsten för att det blir billigare än ett äldreboende.
  Hur mycket lindring han fick för smärtorna i ryggen får man inte veta.

  Gilla

 • Albert

  Här finns en lista på de närmast ansvariga; https://medborgarinitiativ.wordpress.com/2017/05/08/nu-tar-politikerna-dod-pa-vara-gamlingar-bokstavligt-talat/ Och här; http://www.eslov.se/hjalpmeny/kontaktaoss/kontaktmedverksamheten.15520.html
  De borde alla radas upp på torget i Eslöv för offentlig smisk!
  Mördare är vad de är!

  Enligt Avpixlat öppnades bara under förra året 6 nya asylboenden i Eslövs kommun. Och Eslövs stadshotell skall nu bli hem för ensamkommande barn. Tidigare har man gjort om polishuset till hem för ensamkommande!!

  På kommunens hemsida; ”Situationen idag bedöms som akut, framförallt gällande ensamkommande barn och ungdomar, och Eslövs kommun tog därför tidigt ett beslut om att ta emot fler ensamkommande än det antalet som kommunen har avtalat med Migrationsverket om….Nyligen beslöt kommunstyrelsen i Eslöv att Eslövs kommun nu ska starta ett asylboende för ensamkommande barn och ungdomar i Hotell Stensson vid Stora torg i Eslöv. Boendet kommer att omfatta 22 rum på två olika våningsplan, och ska startas så snart som möjligt. Tidigare har kommunstyrelsen i Eslöv fattat beslut om att delar av polishuset på Föreningstorget ska bli boende för ensamkommande, detta beräknas öppna till sommaren 2016.”
  http://www.eslov.se/kommunpolitik/flyktingmottagandeieslovskommun.30607.html

  Man öser miljard efter miljard av våra gemensamt inarbetade skattemedel på dessa ”fejkflyktingar” (nu bekräftat även av FN)
  Men en stackars 90-årig svensk man, vars hela liv och arbete är det som vi idag kan skörda frukterna utav, nekar man hjälp!, Och de som väl fått det försöker man istället att svälta ihjäl!

  Alla politiker borde omgående omyndigförklaras! (SD undantaget)

  Gilla

  • Stenbock

   Tack för en mycket informativ kommentar…Bor en bit från Eslöv, men har med dina ord,fått bekräftelse på mina egna slutsatser,efter att ha följt ortens handlande via Skånskan…Detta är ett av många bevis för att politiker på alla nivåer gör vad de kan,för att utrota oss i urbefolkningen ! Misstänker att Centern har många väljare,och tillsammans med socialisterna skapar det nya islamska Eslöv

   Gilla

 • ossie

  Tänk om ett ”flyktingbarn” tagit sitt liv för att han inte fick allt han pekade på, då jävlar skulle Ni få se att svensk skitpress hade ropat ut sin vrede. Batikhäxorna hade gått bananas men nu var det ju bara en gammal svensk pensionär som inte har nåt värden.

  Gilla

 • Johnny Andersson

  FY FAN !!!!!!

  Gilla

 • age

  Vi är inte på väg mot den situationen!
  => Vi är där!

  Vår regering agerar helt i linje med koranen;
  De prioriterar ”de trogna”!
  De sänker oss, ”otrogna”!

  De tillåter ”de trogna” att ockupera hela bostadsområden.
  De begränsar våra polisers möjligheter att rädda oss, ”otrogna”.

  De ger invällare/muslimer, ”de trogna”, vård, skola, pengar, bostäder m.m.
  De minskar vård, skola, bidrag, boende för oss, ”otrogna”.

  Regeringen placerar ut ”trogna” IS soldater, jämnt fördelat över landet.
  Regeringer tillåter ”de trogna” att bygga stridsledningscentraler/moskéer.

  Vi ”otrogna” utsätts mer och mer för angrepp från ”de trogna”.

  Hur länge ska vi tåla detta?
  Hur länge orkar du?
  Hur länge vill de ha det så?

  Känner du dig trygg?
  Känner du igen vårt fosterland?
  Vill du bli slav under ”de trogna”?
  ”Radikaliserade” tolkar, följer koranens budskap och krav.

  Vilken muslim är inte ”radikal”?
  Alla muslimer är muslimer!
  Alla muslimer är edsvurna att följa koranens budskap och krav!
  Alla muslimer ska bekräfta detta 5ggr/dag + hela fredagen + fastan!

  Är du trygg med muslimer omkring dig?

  Gilla

 • Galten

  Förbannade ”tjyvsamhälle”! Däremot blir det feta rubriker och man slår på den stora trumman när skäggebarnen drar till med sina lögner.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/krismote-om-sjalvmord-bland-ensamkommande

  Gilla

 • graal1

  ansvariga måste lagföras innan fler råkar ut för samma sak

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Notera att 90-åringens självmord INTE blev en nyhet i TTs nyhetsflöde.

  ´Däremot nyheten att en imam attackerats med en köttyxa. I Pakistan !!!!!!!

  Jag bara säger….

  http://www.hd.se/2017-05-09/imam-attackerades-med-kottyxa

  Gilla

  • Sara H. från Skåne

   Eller TT-nyheten ”Man band och mördade läkarpar i lyxlägenhet” – ja, i USA!!!! Jag bara säger….

   Gilla

 • Mm

  Det är snart val

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Och VAR är demonstrationerna, var är morgonsofforna…?
  Riksdagsdebatten….?

  Etablissemanget dödar. Och dödar debatten.

  Gilla

 • Falköga

  Den svenska modellen……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: