Stäng

S-toppar fixar bostäder – till sig själva

BOSTADSMARKNADEN. Har man är stenrik kan man alltid köpa en bostadsrätt, men för en hyresrätt krävs att man har föräldrar som ställde dig i kö innan du föddes, alternativt är att du tillhör den socialdemokratiska adeln, skriver SvD i en ledare. 

Mycket beror på hyresregleringen, som sossarna alltid försvarar. Kanske därför att den fungerar bra för sosse-adeln.

Ett exempel är Margot Wallström (S) som hade kompisar i LO-facket Kommunal (S). Först gick hon förbi bostadskön 1988, när hon blev minister. Sedan gick hon förbi kön igen 2015, när hon blev minister – igen. Dessutom undvek Wallström att betala skatt, inget olagligt vad jag begriper men knappast moraliskt för en sosse.

Lars-Erik Lövdén (S) är ett annat exempel. När han var bostadsminister (S) ville Lövdén hindra hyresgäster att gå samman och köpa sina bostäder. Sedan blev han landshövding i Halland. Då ville han plötsligt köpa sin hyreslägenhet på Östermalm i Stockholm, vilket skulle ge en rejäl slant. Hans grannar vräkte honom dock, eftersom han hade flyttat till Halmstads slott.

”Jag tycker att det är riktigt illa därför att för varje minister eller före detta minister som agerar i strid med det man säger sig stå för så faller ju trovärdigheten för hela bostadspolitiken”, sade Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman (S)

Som ordförande i Hyresgästföreningen under 14 år kritiserade Barbro Engman (S) dem som ”skor sig på bostadsbristen”, som slottsherren Lars-Erik Lövdén i exemplet ovan. Som styrelseordförande för Samtrygg AB hyr hon däremot ut andrahandslägenheter till ockerhyror. Eller vad sägs om en tvåa för 18 400 kr/mån? Dessutom tar de en premie på 15 procent, utöver hyran såklart. Pengarna är för att göra hyresgästen trygg, menar Engman. Aha, en beskyddarverksamhet!

Laila Freivalds (S), som justitieminister gick till storms mot ”utförsäljningar” av allmännyttans hyresrätter. När frågan kom upp om hennes hyreshus skulle omvandlas till bostadsrätter hävdade hon att hon hade känt sig tvungen att inte säga nej, som det heter på socialdemokratiska. I själva verket var hon ivrigast av alla att säga ja. Hon fick sluta som justitieminister efter det, men som plåster på såren fick hon några miljoner när hon sålde sin lägenhet.

Det är bara några få i sosse-adeln, det finns många andra som skott sig som Wanja Lundby-Wedin, Ola Rask, osv, osv…Ni har väl läst om den moraliska rötan i rörelsen. 

Skäms ni inte sade Freivalds (S) till de journalister som vill fråga henne om hennes bostadsklipp…

-Pettersson menar att S-topparna i varje fall inte skäms, de har ingen skam i kroppen men kräver det av andra. Ett litet tips till dig som inte hade föräldrar som satte dig i bostadskön innan du föddes, är stenrika eller tillhör sosse-adeln. Köp dig ett tält, de bostäder som blir lediga ska de nya svenskarna ha…

13 reaktioner på “S-toppar fixar bostäder – till sig själva

 1. Socialdemokratiska politiker och fackpampar jobbar för sin egen välfärd, inte för det folk de är satta att företräda.

 2. Allt till partifolket. Inget till arbetarna. Ungefär så jobbar S idag. Knepigt!

 3. Några fler sossar t ex Jan Emanuel Johansson …

  https://playapi.mtgx.tv/imagecache/240×135-retina,lowquality/cloud/content-images/seasons/14429/724233/b0ea0a066f8dfafe1ae9c7ad7af14764.jpg

  … m fl som blivit mångmiljonärer på välfärd.

  Delcitat

  Här är välfärdens vinnare.

  Mikael Fahlander, Jan-Emanuel Johansson (S) och Ole Salsten (S) har tillsammans tjänat nästan en ­miljard på att den svenska välfärden är till salu.

  Trion drev skolor, ord­nade personlig assistans och startade boenden åt ­ensamkommande flyktingbarn – i dag tävlar de om att köra den läckraste ­lyxbilen. (Publicerat 11 nov 2012)

  Slut delcitat

  Läs fortsättningen på länken nedan:

  https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article15756575.ab

 4. Sverige har den mest avreglerade bostadsmarknaden i väst, mer än både USA och Storbritannien. Jag har studerat bostadsmarknaden sedan 2012, så jag vet vad jag talar om.

 5. Det är inte skojig a bli tagen med näven i kakburken, men det är ok när Expressen stå fram för ens dörr

 6. Alla socialdemokrater borde spärras in på idiotanstalt!
  Så även alla moderater och miljöpartister.
  Landets kommunalhus skulle enkelt kunna byggas om till idiotanstalter då de redan idag fyller denna funktion. Det enda som behövs är lite taggtråd och vakter. Kanske lite sten också. (så de kan hugga.statyer av Jimmie Åkesson).
  Där kan de sedan få sitta och begrunda sina illgärningar och koncentrera sig på vad de är bäst på, – att vara just idioter!
  De värsta exemplaren skulle kunna förvaras i burar på landets skolor, –
  som avskräckande exempel och varning för framtida generationer.

 7. Deras solidaritet är ju med kompisar släktingar partikamrater ej med svenska folket.

  1. Exskt inte med det Svenska folket.Broderskapsrörelsen håller vännerna om ryggen,inklusive de muslimska.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: