Wallström undvek att betala skatt

Margot Wallström är ny utrikesminister i en regering som tänker höja skatterna rejält. Själv valde hon att undkomma höga skatter.

Under sina år i Bryssel tjänade Margot Wallström cirka 28 miljoner, inkluderat arvode, andra ersättningar och en generös fallskärm. På de förtjänster EU-parlamentarikerna får ihop, betalas bara någon enstaka procent i en s.k. EU-skatt.

Efter stark kritik infördes ett nytt regelverk om beskattning av parlamentarikernas löner, men den var och är frivillig. För att inte skapa fler reaktioner och undvika kritik, så har de allra flesta valt att beskattas enligt det nya regelverket.

Dock inte Margot Wallström, som valt att stå vid sidan av och inte beskattat sina inkomster efter det nya regelverket.

Socialdemokraterna som parti har varit tydliga och 2009 sade man följande i ett pressmeddelande: “Alla inkomster ska beskattas. Skattereglerna för de svenska EU-parlamentarikerna bör inte avvika från dem som gäller för de svenska riksdagsledamöterna”. Margot Wallström har dock valt att inte följa den officiella linjen och har därför kunnat roffa åt sig mer pengar än hon egentligen borde.

Artikelförfattaren Klas Hjort, menar att Wallström har juridiken bakom sig, men att Wallströms agerande är moraliskt tveksamt.

Källa: Svensk tidskrift 

Tidigare om Margots miljoner

21 thoughts on “Wallström undvek att betala skatt

 1. Typisk sossar man talar om demokrati för vem ? bara jag får då har man visat sossementalitet !!!

 2. Denna stjärnan har gjort en klassisk klassresa! Den paminner mig om Göran Persson som knappt klarade av sina studier i sina unga ar. När han kom till makten har han skakat om hela utbildningssystemet och fördärvat begreppet som heter kunskap. Margot har säkert ocksa lärt sig i sina unga ar att man skall göra rätt för sig………Men denna förbannade katheten med klassresan……..De glömmer allt väsentligt vad en välmaende samhälle bestar av………..Hycklande är bara förnamnet till deras “ideologi” om rätt och fel!

 3. Wallström agerande är djupt stötande och omoraliskt, när hon vägrar betala skatt så bidrar hon inte med någonting till Socialdemokraternas massinvandringsvansinne utan det blir fattigpensionärer och vanliga jobbare som vi skattsedeln får vara med att betala. Osolidariskt, den här kärringen borde sparkas som utrikesminister, hon är en idiot när hon tänkte kritisera Saudi Arabia på Arabförbundet och deras grundlag och lagbok som är islam/sharia, helt emot de diplomatiska koderna, det gjorde hon för hon är helt inkompetent och okunnig om islam. LKAB säljer järnmalm till Saudi värt 2,5mijarder kr per år, då bör man tänka sig för innan man låter käften gå.
  Kärringen borde tvingas betala sin skatt.

 4. Det nonsens som det forre dett statsbarande partiet (S) har predikat sedan 1945 ar bara till for “andra”, de dumma, folkmajoriteten..inte for Mona Muslim, Margot EU-fusk eller Goran “Hycklaren” Persson denna ljugande pampmanniska som predikar klasskamp men sjalv lever i lyx.

 5. Margot som verkar så “helylle” visar sig vara en ulv i fårakläder. Hur känns det för Sossarna att predika att det är bra att betala mycket skatt?

 6. ja tillhör man egenberikarepartiet nr 1, så faller det sig säkert
  naturligt att smita undan skatt!

 7. Ja såna är dom de predikar solidaritet och rättvisa men det gäller ju inte dom själva då kapar dom åt sig och roffar åt sig hämningslöst och smiter från skatt om det bara är lagligt.

Kommentera