Stäng

”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner”

Idag demonstrerar arbetarrörelsen och sjunger Internationalen över hela vårt land. Vad de demonstrerar mot är oklart, för faktum är att rörelsen har dominerat politiken sedan 1932 då den socialdemokratiska dominansen inom svensk politik inleddes.

-Pettersson misstänker att de demonstrerar mot sig själva, och dessutom tycker jag sången klingar falsk, för det verkar som de röda under de senaste åren glömt några rader i texten…

”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner. Den rike inga plikter trycka, den arme ingen rätt man ger. Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag. Med plikterna vi hittills nöjt oss. Nu taga vi vår rätt en dag!”

10 reaktioner på “”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner”

 1. Undertecknad har aldrig någonsin deltagit i dessa patetiska och teatralt terapeutiska spektakel, vilka i grunden endast representerar ett stort förakt för den hederligt arbetande delen av befolkningen. Något så passé och genomfalskt kan bara tilltala det hunsade svenska folket som i stort sett finner sig i vad fan som helst bara det blir kaffe efteråt.
  Andreas 🙂

 2. Oklart vad man demonstrerar emot då sossetoppen sett till att bli miljonärer själva genom att slå mynt av sämre lottade, toppnoteringen innehas för närvarande av Göran Persson m. fru , men rekord är till för att slås, så man får se vad framtida sossetoppar kan åstadkomma på den fronten, riktiga utsugare och kapitalister de där….

 3. Det där nedrans 1:a maj spektaklet har överlevt sig själv. Socialdemokratin av idag är blott en falsk förespegling av vad den egentligen är. Dagens egenberikare har både glömt sitt ursprung och vad den egentligen står för.
  Dagens klassförrädare och s.k. socialdemokrater är bara humbug.

 4. ”Stat och lagar oss förtrycka”. Lagarna har väl i många fall skapats av just socialdemokraterna själva och staten har i decennier präglats av S. Så varför klagar de?

 5. Bara hycklare som pratar på 1 maj.vad har sossarna gjort för den lille i vårt land.bara läsa och se.Hycklare med stora mot.

 6. Tiderna ändras så kampsångerna behövr uppdateras som det heter numera.
  Vi under migrationenss bördor digna och våra kvinnor vi måste gömma…

 7. ”Varför ställs inte politiker till svars för svikna löften?”

  Paulina Neuding ,journalist och jurist, lägger ut texten i Dagens Samhälle.

  ”De senaste trettio åren har vi lovats något helt annat än att antalet särskilt utsatta områden skulle bli fler och fler.

  Att politiker till vänster och höger inte ställs till svars för att det de lovat inte hållits är ett journalistiskt misslyckande.”

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/varfor-stalls-inte-politiker-till-svars-svikna-loften-16969

 8. Då kommunismens historia är lite mindre känd och att mången vänster folk/extremister säkert är här & gluttar kan denna lilla ifovideo vara på sin plats & kanske kan ”ni” tänka efter innan ”ni” kallar någon nazist, rasist, facist!
  https://youtu.be/nUGkKKAogDs

Kommentera

%d bloggare gillar detta: