Stäng

”Det är en stor seger för alla romer i Sverige”

ZIGENARE. Svea hovrätts dom om Skånepolisens romregister i dag utlöste glädjetårar. – Det är en stor seger för alla romer i Sverige att rättsväsendet har fungerat, säger Fred Taikon, en av de registrerade. 

Svea hovrätt slår fast att de elva personer som krävt skadestånd har utsatts för en allvarlig kränkning och ska få 30.000 kronor var i skadestånd.

Taikon hoppas nu att justitiekanslern, som företräder staten, inte ska överklaga vidare till Högsta domstolen. Det viktiga är i stället att se till att något liknande aldrig sker igen, säger han.

– Jag tänker att det här måste bli ett prejudicerande fall.

Det är oklart vad domen kommer att betyda för de andra 4 000 personerna i registret. Till att börja med måste domen vinna laga kraft menar John Stauffer, chefsjurist vid Civil Rights Defenders, som fört de registrerades talan.

Svea hovrätt skriver om domen

-Pettersson tänker på polisen som sa att romregistret behövs. Romerna finns inte i registret för att de var romer utan av helt andra skäl…

Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden har ställt ett antal frågor till Skånepolisen där det framgår att polisen nu har kontrollerat om de över 4 000 personer som finns med i en databas som upprättats av polisen i Lund är dömda för brott, eller har varit misstänkta för brott.Polisen har inte kontrollerat alla personer i databasen utan bara drygt 30 procent av dem. Då fann man att 626 personer fanns med antingen i belastnings- eller misstankeregistret – eller i båda.

Av c:a 1 200 kontrollerade är alltså 626 eller 50 % dömda eller misstänkta för brott. Det om något visar att registret behövs och troligen har polisen varit för lata för att inte få fast resten. För många zigenare stjäl för mycket är ett faktum, så länge detta förnekas kommer problemet inte att kunna lösas.

Läs gärna om Utredningen som försvann

När greve Antonius kom till Sverige är en berättelse om de första zigenarna i Sverige

Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

Om zigenare på bloggen

19 reaktioner på “”Det är en stor seger för alla romer i Sverige”

 1. Ärligt talat vad är det för skit som låtit sig bjudas in till vårt land. Varför går det inte att göra något åt saken, och vem fan tycker att det är ok när det ser ut så här.
  Normalt folk verkar helt ointresserade av att lägga pengar i muggen.

  I övrigt, den zigenska kulturen är en diaspora, en kultur som inte vill integreras utan leva utanför samhället.
  Det innebär bl a att man – till skillnad mot vad ni tror – inte vill ha ett jobb och arbeta åt ”gadje ”som de kallar icke-zigenare för. (Att man sedan säger det för att få klirr i muggen betyder inte att man menar det.)

  Fy fån att vår polis och våra politiker som med öppna ögon låter detta fortgå!

 2. Seger for romer, förlust Svenska skattebetalare.Dom haft 500 år på sej att anpassa sej till våran värdegrund har dom gjort Det? Svetsarn avgå snarast innan landet krackelerar helt.Mvh Adolf PS:Ta med din värdegrund och stoppa upp den nånstans.Du har inte samma värdegrund som jag .Jag älskade Sverige som var förut inte som du har förstört.

 3. Va bra, nu har de råd med bussen hem, men vart, de gör bort sig vart de än kommer, utrivna från Indien en gång i tiden, och sedan i många hundra andra länder.

 4. Tja, det förutsätter givetvis att man heter något så beryktat som Taikon för att begå yttrandet att rättssystemet i denna (genomkorrupta) nation fungerar. Vi som begåvats med såväl en normaldos vanligt vett som omdöme är väl bekanta med det faktum att dagens Sverige endast representerar det ultimata misslyckande som globalismens och multietnicitetens ogudaktiga förespråkare och ansvarslösa kvastryttare åsamkat. Vad annat än vansinne kan man väl förvänta sig inom denna gigantiska lekstuga för i samtliga avseenden infektiösa MENA-parasitära ockupanter och EU-migranter? Det är inte för intet vi åtnjuter internationellt rykte som suicidala idioter.
  Andreas.

 5. Stefan Palison förklarar: – I tusentals år har vi varit fördrivna. ”Var vi än har befunnit oss har vi levt efter våra gemensamma grundläggande normer och talat samma språk”.
  I ovanstående ” ” mening har ni förklaringen till att Zigenare inte kan integreras, för övrigt är det också problemet för m……. och j…. ej att förglömma k…..
  När jag tänker efter de flesta från den del av världen som av de anglosaxiska benämns Middle East och angränsande länder både öst och väst därom.

 6. Men när vi som är friska från PK sjuka protesterar mot vanvettet hängs vi ut i media som Nazister ….grannar kontaktas , arbetsgivare trakasseras…osv..VI FÅR ALDRIG UPPRÄTTELSE

 7. Ett spott rätt i ansiktet på alla gamla och handikappade som blivit bestulna och rånade av dessa Z figurer.

  1. Svenskingen, har fått sitt öknamn verifierad otaliga gånger. I halva Europa går svenskingarna under namnet SWINJA = svin, grisar. Det är absolut ingen överdrift utan helt rättvisande s.s. de uppför sig. Det känns rentav skamligt att, behöva erkänna sig, som en swinja. men det verkar inte bättre än att, svenskingen yvs över att, vara paria från övriga europeiska folk. Utan ha nöjet att, få tillhöra de 4 gäng bestående av bladnegrer, dumsvenskar , mussar och ziggar. Jordens mest avskydda människor, som inte är vatten värda.

 8. Jag har aldrig fattat vad dårarna gastat om. Det har varit ett spaningsregister, inte ett brottsregister. Trots det, så tycks det vimla av brottslingar där. Skattebetalarna skulle tilldelats skadestånd för att så många brottsliga romer går lösa. Vad gör man med svenskregistret eller ryssregistret? Varför är man inne och sabbar polisens spaning utan att åtgärda det samhället behöver, nämligen att man haffar brottslingar och utvisar dem.

 9. Lars Ekborg vilken ”rasist” eller vad säger SVT, Expressen, Aftonbladet?

 10. Taikon!!! Haha. Det här blir bara roligare och roligare.

  Negrer, babbar och Taikon – A-team 🙂

 11. Alltid lika kul att höra romer prata om rättvisa. Nu har ni chansen att skänka hela summan till brottsoffren, sumpa inte det nu. Butiksägare, traumatiserade gamlingar och varför inte svenska skattebetalare?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: