Stäng

Muslimen och slöjan

Pettersson tog tidigare upp den muslimska vreden mot SAS beslut att inte tillåta religiösa symboler på sina arbetsplatser.

Religiösa symboler innebär religiösa symboler och inte bara muslimernas. Dock är det bara muslimer som opponerar sig.

”Många människor kan välja bort att bära en partilogga till ett arbete om det är det som krävs. Men väldigt få människor är beredda att välja bort en slöja”

Sade Bilan Osman, medarbetare på Expo och flitig krönikör på Expressen. Ivar Arpi uppmärksammar att den inte bara är löntagare med muslimsk bakgrund som ska tillåtas bära slöja i det offentliga…

…det ska också små barn. Huruvida slöjan är frivillig eller påtvingad verkar t.o.m. muslimska kvinnor ha delade meningar om. Vi som är födda i moderna västerländska länder kanske undrar om det här är något som vi vill se i Sverige?

26 reaktioner på “Muslimen och slöjan

 1. Islam är knappt en religion, mera en sekt som samlas kring Muhammed, och vad han sa eller inte sa. Persondyrkan räknas under sekter.

 2. Den lilla tjejen hade hellre klättrat i träd och klagat i vattenpölar, sparkat på bollar, sjungit i högan sky, cyklat, stått på huvud, stått på händer, simmat? Bara för att nämna några saker som en människa trivs bättre med än att krympa sin person.

 3. Tänk er denna situation. Den muslimska kvinnan ska åka på semester och för att gifta sig med sin kusin i Irak och flyger första delsträckan med SAS. Då kommer en steward fram och frågar om hon vill ha kaffe eller te. Han ser ut som någon av dessa män: http://www.theoccidentalobserver.net/wp-content/uploads/2010/11/orthodox-jews-2.jpg
  Räkna med att det hade blivit ett jävla liv och hon hade grinat för kvällspressen hur kränkt hon blev av hans kläder. Men vi kristna och ateister ska minsann stå ut med att se dessa islamistiska sektmedlemmarna hela tiden.

 4. Hoppas att SAS står på sig och inte ger efter för PK-maffian. För annars kommer dessa grupper att fortsätta att flytta fram sina positioner och deras företeelser kommer att bli normaliserade och i slutändan kommer vårt land i värsta fall att förvandlas successivt till ett kalifat.

  1. Eftersom Sverige bara äger 3/7 av SAS och Norge och Danmark 2/7 var så är syltryggarna i minoritet. Marcus och Jocob [Wallenberg] visste nog vad de gjorde då de förhandlade fram konglomeratet?

 5. Muslimer kan inte och får inte kontrollera allt,i deras rättigheters namn.Då är det ingen annan grupp som har lyckats upprätthålla sin rättighet i sin tro.Ens religion måste inte bli en annans ”lag” och bara för att man är skiträdd for islam och muslimer skal man väl inte bli offer for förtryck?
  Det är bra att nån står upp för sig själv och företagare likeså,annars är det till slut bara en etnisk grupp och relgion som har akspeteras under påtrykningar och protest.Det är inte demokrati.Om inte det demokratiska samhället ser det hot som hotar demokratien då är man antidemokrat och det är det som visas idag att folket ser inte och saknar den demokratin som är lovar och hörd.Demokratin har tillåtit diktatur som Alla skal finna sig i utom muslimer!

 6. Vi har ju sett att en slöja kan innehålla ganska mycket stulna varor.

  https://twitter.com/GoldingBF/status/857333567961128960

  I stället för butiksvaror skulle ju slöjbäraren kunna fylla sin slöja med sprängmedel, vapen eller något annat farligt och som anställd på t ex SAS kunna smuggla in det förbi alla säkerhets-zoner.

  Jag är tvärsäker på att ledningen för SAS eller vilket annat flygbolag som helst INTE VILL öppna för en sådan risk. Sen får muslimerna Bilan Osman, Gina Dirawi, Aye Alhassani eller någon annan muslim tycka vad dom vill. Ingen enda av dom har analyserat problemställningarna, säkerhetsriskerna mm på djupet fullt ut.

  https://petterssonsblogg.se/2017/04/28/sas-slojforbud-skapar-ilska-bland-muslimer-har-vi-inte-kommit-langre/

 7. Bilden visar en musselmansk kvinna som själv valt att ha slöja, eller? För visst säger de att burka ner till schal är ett eget beslut som muselmaska kvinnor tar?

 8. Om vi hade omtänksamma politiker i Riksdagen skulle slöjförbud råda, om inte för annat än att hjälpa muslimska kvinnor slänga det odemokratiska oket.
  Återigen frågar jag, om människor säger sig vara förföljda i sitt gamla muslimska hemland varför tar de inte chansen till ett drägligare liv i väst- världen utan krav från imamer och mullor?
  Nej därför de var inget hot som gjorde att de lämnade sill forna land, endast strävan att förslava också Sverige i bojorna från en medeltida religion fick dem att komma hit.

 9. Som sagt, det är bara för muslimerna att acceptera reglerna, som alla andra har gjort. Jag såg ett SVT reportage om en muslimsk kvinna som gick bygglinjen i gymnasiet och hade slöja under skyddshjälmen. Det såg ut som en veritabel dödsfälla, för den som någorlunda anar vad byggjobb innebär. Skulle det hända något med den slöjan skulle nog någon få betala stort skadestånd för att de inte upprätthöll säkerheten för henne. Lätt att bli hängd vid ett högre fall, strypt om det fastnar olyckligt i någon snurrande maskin osv. Muslimernas klagan måste kännas tröttsam i längden, som en mörk psykosocial förorening. Det är väl därför de ballar ur i jihad ibland. Varför kastar de inte av sig den tunga offerkoftan? Eller ännu hellre, far hem!

 10. Man kan gissa att de SAS-anställda som hon påstår BÄR huckle trotsar reglerna alt. tvingas av sin man + har fjös-pjös-chefer som inte törs säga ifrån för då blir det ett satans jävla liv med offentlig avrättning i media + avsked.

  varför i helvete kan tösafan inte välja ett flygbolag som tycker det är OK att trumpetera ut att JAG ÄR MUSLIM… ?? Ser i UK att flera kvinnliga poliser bär huckle, det ser för jävligt ut, rent utsagt, att man ska få lov att bära sig åt så. Starta en kyrka där alla bär ett stort synligt kors på magen, så får vi se vad buu-huu-twittrarna säger om det.

 11. När en flygvärdinna på ett Saudiskt flygplan INTE bar slöja så blev det ett jäkla liv. En av kommentarerna lät:

  ”There is a serious problem with Saudi companies that hire women without specifying that they should wear the headscarf,” Sultan, an online user, said. “It is part of the local culture and the women should adhere to it. If they do not like the rules, they do not apply to work. It is very simple,””

  http://m.gulfnews.com/amp/news/gulf/saudi-arabia/air-hostess-berated-for-not-wearing-hijab-in-saudi-arabia-1.1662923

  ”Om hon inte gillar reglerna, sök inte jobbet”

  Meeeeeen inte när det är regler MOT muslimers vilja – då är det förtryck…

 12. Jag skulle gärna se en debatt mellan muslimska kvinnor från bl a Iran som kämpar för frihten att slippa bära slöjan och Bilan eller Gina.

  Jag har hört skitpratet om att det är en muslimsk manifestation för att visa att de är frommare och bättre än otrogna. Bara hyckleri i ett västerländskt land.

  1. Slöjan uppfattas här som ett avståndstagande från svenska traditioner, svenska värderingar, det svenska samhällsbygget och sociala normer. På svensk mark. Var är logiken?

 13. Om SAS pudlar ang slöj-kvinnans ”kränkning” så kommer jag aldrig någonsin flyga med det bolaget igen. Jag som resenär vill inte bli påprackad av religiösa fundamentalister utan bli servad av en person där man inte kan se dennes religiösa tillhörighet.

  1. Yes We Shall overcome, helt rätt och ej heller politiska symboler.
   Världen och värdegrunden är inte muslimernas.
   Citat; ”Bra av SAS att hålla fast vid sina regler.En flygvärdinna ska självklart vara iklädd deras uniform, utan fjamsiga religiösa symboler! Bra SAS!!”

 14. Människan har trampat c:a 30,000 år på jorden, jag tror mer än 130,000 år, sannolikt 1miljard år men föregångare till den moderna människan homo sapiens.
  Sedan ungefär 1960 har man kunnat ta sig till och från Sverige med flyg i större omfattning, det är inte mer än c:a 60 år….! 60 år är ingenting, men nu förpestas våra liv av dessa s.k. ”människor” som lockats till Costa Gratis med lockbeten som FÄRSÄKRINGSKASSAN och försörjning livet ut + barnbidrag för avkomman på 5-10 ungar per familj…
  Någon vilja att anpassa sig och göra rätt för sig existerar inte, – de nya herrarna blir behandlade som kungar av våra mesiga myndigheter och de får ett kungligt bemötande ungefär som om de vore rädda för dessa grupper, rädda för att anmälas till DO och att bli kallade ”rasister”….
  Den egna korkade befolkningen röstar för detta men de blir behandlade som skit och det är bara en tidsfråga innan dessa grupper är fler än ursprungsbefolkningen….
  Politikerna böjer rygg för dessa och kryperiet och korruptionen r enorm, gratisresor hem för ”flyktingarna” på semester exempelvis betalt av socialen….

 15. Bilan Odsman o Gina Darawi gnäller om att ” har vi inte kommit längre med att få bära slöja” jo det är det vi har . Vi behöver ingen religös vidskepelse, nu har vi haft 2000år på oss att fått den kristna religionen på dess rätta plats. Skall vi nu tillbaka till medeltiden. För 50 år sedan hadde våra gamla tanter hucklen det har dom slutat med, tack o lov. Dom här figurerna kanske hamnat i fel land Hemska tanke Jag är så trött på dessa gnällspikar. Gör oss en tjänst flytta hem, vi klarade oss innan ni kom hit, ge mig fan på att vi klarar oss nu också

  1. @assad, förstår du avser att männen (desertörerna) ska bära en svinpissindränkt huvudbonad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: