Stäng

Fler svenskar negativa till flyktinginvandring

52 procent av Sveriges befolkning tycker det är bra om Sverige tar emot färre flyktingar. En ökning med 12 procentenheter sedan 2015.

Dessa siffror presenteras i SOM-universitetets nya undersökning.

Bland Sverigedemokraternas väljare är 96 procent för att ta emot färre flyktingar. Bland Vänsterpartiets- och Miljöpartiets väljare är siffran 13 procent. Den största skillnaden ses dock bland Socialdemokraternas väljare, där antalet väljare som vill se färre flyktingar ökat från 29 till 42.

52 procent av de tillfrågade svarade på enkäten, vilket anses vara en bra siffra. Statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson förklarar ökningen med att en restriktivare asylpolitik numera är en officiell regeringspolitik. Sanningen kanske ändå är att människor börjar se konsekvenserna och att dessa kryper sig allt närmare inpå.

Om så är fallet väntar vi med spänning på nästa undersökning. Då har statens kostnad för 2015 års asylkaos flyttats över till kommunerna, samtidigt som runt 300 000 anhöriginvandrare knackar på bidragsdörren till Sverige.

SvD

26 reaktioner på “Fler svenskar negativa till flyktinginvandring

 1. Jag kan inte förstå vad folk har emot flyktingar? Det är inte så att det direkt går tretton på dussinet. Av 2,1 miljoner uppehållstillstånd utdelade mellan 1980 och 2016 gick blygsamma 6,9% till konventions- eller kvotflyktingar. Det är under 150 000 över 36 år vilket är en bagatell att assimilera.

  Problemet är de som utger sig vara flyktingar men inte är det, de så kallade välfärdsmigranterna eller flyttningarna. För att slippa dessa behöver vi en tydlig [signal]politik som inte gör det lönsamt att skippa dussinet länder för Sverige. Till att börja bör vi inte släppa in dem. Ej heller tillåta deras anhöra att åka in på räkmacka. De som redan slunkit in ska få börja arbeta för sitt uppehålle om vi så ska bygga vägar för hand, allt för den avskräckande effekten.

 2. Som-institutet är väl inte det mest bederhäftiga opinionsinstitutet, när det gäller invandrarfrågor, vill jag minnas.

 3. Jag tror faktiskt inte för ett ögonblick på att fler svenskar är negativa till flyktinginvandring, det märks liksom inte bland folk i allmänhet, jag tror folk måste bli mer ”berikade” än så för att det skall få en sådan effekt på folk, man måste ju ta med i beräkningen att Svenskar överlag är bland dom mest IQ befriade och lättlurade på jorden, ibland undrar jag om inte negrer och araber har högre IQ än Svensken.

  1. Individer med MENA kulturell bakgrund har en aktiv överlevnadsinstinkt. Vissa stjäl av de otrogna för så säger boken. Andra blir ”rätt”troende och vill inte överleva med övertygelsen att det är bättre med 72 jungfruar i paradiset än att ha några stympade i kriget mot de som inte är övertygade.

   Många svenskars överlevnadsinstinkt har blivit manipulerad av pk-genen. Lyckligtvis har det ur myllan vuxit fram sporer av ett vaccin mot de den sjuka pk-genen, som heter suecademocratium. I takt med ökad vaccinering bland den svenska befolkningen försvinner pk-illusionen upp i rök och pk-eliten vänder kappan efter vinden och gör ett bokbål på sina sjuka ideer. Annars går de i graven till gömska och varnagel för sina fterkommande.

 4. Innebär det början på slutet för massinvandringen?
  Med tanke på den humanitära katastrofen i Syrien och alla andra människor som har det svårt – vi kan bygga nya bostäder för nyanlända på några golfbanor?

 5. Det är så hjärndött tänk. Ja, självklart kan det vara bra att hjälpa till men det är fullkomligt meningslöst om en själv och ens land tar allvarlig skada utav det.

  Till 2050 kommer Afrikas befolkning ha mer än fördubblats till dryga 2 miljarder.
  Så vad skulle det göra för skillnad att ta emot 1-2 miljoner utlänningar? Detta samtidigt som denna grupp kraschar vårt land, vår välfärd och vår folkgemenskap? Helt meningslöst.

 6. IDIOTBEFOLKNING som vill ha den här massinvandringen, de läser bara AB, Expressen och Metro och vill inte kallas ”rasister”….!
  Man skulle tro att IQ nivån ligger på Zoomaliers nivå, men det är så 7klövern vill ha det!

 7. Att nästan 50% av svenskarna inte begriper, vad det är, som kommer att förorsaka deras undergång, är lika beklagligt som häpnadsväckande.

 8. Sverige ska inte ta emot färre, vi ska inte ta emot enda en! Dessutom bör minst 2 millionner utvisas snarast möjligt för att vi ska få någorlunda ordning på landet igen!
  Sverige ser ju ut som en enda stor mångkulturell sopstation med all världens avskräde! Man skäms för landet, det är en stor skam att det ser ut som det gör!
  JR

 9. Man kan konstatera att det fortfarande finns ett förskräckande stort antal människor som inte brytt sig om att reflektera över den politiska utvecklingen och därmed inte kunnat bilda sig en rättvisande uppfattning om det kaos som råder. Att antalet flyktingmotståndare ökar är positivt och vi kan bara hoppas att skaran fortsätter att utökas fram till nästa val. Sveriges framtid beror på huruvida det loja folket förmår vakna och komma till sans och insikt, eller om det föredrar att retirera inför det kriminella etablissemang som möjliggjort vårt nuvarande scenario.
  Andreas.

  1. Ja Andreas, det måste sitta någon form av objekt mellan corpus callosum på de flesta svenskar. En gammal sko, eller kanske en gråsten. En annan teori är att har man en gång skådat statsministern i verkligheten eller på bild är skadan permanent på så viss att de högre hjärnfunktionerna är permanent nedsatta.

 10. Det är hög tid att börja fördela de 3 % som är äkta flyktingar mellan Eu länderna. Resten för ansöka om arbetsuppehållstillstånd om de vill hit och jobba.

 11. Konsekvenserna av vår extrema migrations politik har bara börjat.

  Tyvärr är gemene man rätt så dåligt pålästa, om vad som har hänt och kommer att hända framöver.

  De tillbringar alldeles för lång tid i startblocken. Trots att startskottet smällde av för länge sedan……….fast bättre sent än aldrig.

 12. Sverige har inte tagit emot några flyktingar sedan muren föll.
  Innan var det flyktingar från östeuropa, några enstaka per år.

 13. 99% av folk jag känner och även träffar sporadiskt, tycker att Sveriges politik liknar fan. Jag umgås ju i och för sig inte med Schyffert och liknande idioter…

 14. Flyktingar är ju en sak men de flesta som kallas flyktingar är ju rena bedragare bidragsturister.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: