Dagens Expressen

FALSKMEDIA. I går publicerade Expressen en krönika av Lars Lindström, som skrivit för Expressen sedan 1986. Igår påstod herr Lindström att 1970 och 1980-talet inte var någon idyll jämfört med dagens Sverige. 

Vad som är en idyll kanske vi kan diskutera, men titta på skärmdumparna nedan, de är från idag, den 25 april 2017. Det är fyra artiklar som alla handlar om babbar, två är pixlade trots att babbarna är dömda. En är en hederlig babbe som undrar varför han flyttade hit, så det är tydligen ingen ”flykting”.

Krönikör Lindström har säkert tillgång till Expressens arkiv så han kan gå in och titta på vad som stod i Expressen för 40 år sedan, den 25 april 1977 och för 30 år sedan den den 25 april 1987 och återkomma med resultatet.

Lindström är direkt löjligt när han jämför dagens samhälle med gårdagens. Den tidens samhälle var en idyll jämfört med nutidens och går vi tillbaka ett eller två årtionden var det ännu mer idyll även om den materiella standarden är bättre idag.

Sverige är ett bra land, men det skulle vara bra mycket bättre om sådana som herr Lindström slutade att sprida falska myter…

24 thoughts on “Dagens Expressen

 1. 1970 och 1980-talet var dom bästa åren av mitt liv vilket det även var för alla andra jag pratar med, hade jag/vi kunnat resa tillbaka i tiden hade jag/vi inte tvekat 1 sekund.
  Den som påstår annat ljuger, för det var en fantastisk tid och en underbar idyll på alla sätt och vis, med fantastiska människor som brydde sig om sig själva och sina medmänniskor, och idag är allt detta borta och nedmonterat, idag återstår bara skräp, kriminalitet och våld, landet Sverige sett i mina ögon …finns inte längre.

 2. .
  Detta skriver Expressen själva:
  ”Trollfabriker och fake news måste mötas med källkritik”

  Så, var är källan till det som Lars Lindström hävdar?

  Snacka om självmål, men så är det bara 10% som har förtroende för Expressen…
  Folk kräver mer än lögner, överdrifter och påhitt.
  Man vill ha raka äkta nyheter, inte förtäckt propaganda, eller artiklar om Carolas framtänder.

  Kvällspressen har en stående agenda som upprepas på löpsedlarna varje vecka. Typiska exempel:
  > Nåt skvaller om nån kändis (oftast nån lögn om skilsmässa)
  > ”Unik” väderprognos (som kan läsas på SMHI, fast uppdaterad)
  > Den okända folksjukdomen, t.ex. kryp i benen, ett foto i ditt öga kan visa om du har cancer (det gäller att spela på rädslor)
  > Så kapar de ditt kontokort, tömmer ditt konto (vi lever inte i Nigeria…)
  > Så får du en snabbare dator (har vi hört 100 ggr nu)
  > Skvaller om Putin eller Trump, nån dotter eller så
  > En gammal nyhet om SD-politiker (fast de nya brotten från andra pertier negligeras)
  > Hälsotips, gärna rent lögnaktigt, typ: ”Ett glas vitt vin har mer socker i sig än ett lika stort glas cola. Vad ska egentligen räknas som läsk?” (sanningen: Läsk (Cola) innehåller runt 100 gram socker per liter medan vitt vin mellan 2-13 gram per liter.

  För några år sen hade Aftonbladet en artikel om världens farligaste bil, det var så full av lögner så jag skrev till ChefRed Helin (som numera bossar på SVT..)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14251720.ab

  Jag skrev typ: Artikeln är så full av faktafel (gav flera exempel) så att folk skrattar när de läser den, du borde rekommendera dina medarbetare att använda Google 5 min innan de publicerar. Eller vill du att folk ska skratta åt Aftonbladet?
  Inget svar.

  Varför betalar folk för skiten???

 3. Jag längtar varje dag tillbaka till 60-talet då allting fungerade i Sverige. Idag finns ingenting som fungerar i Absurdistan. Funderar på att fly till ett land som fungerar bättre. Vad sägs om Syrien???

 4. Förtroendet minskar för dagspress och public service.

  Förra året var det 70 procent som uppgav mycket eller ganska stort förtroende för Sveriges Radio.

  I årets undersökning har det sjunkit till 64 procent. Även SVT tappar där andelen som i hög grad litar på dem minskar från 66 till 60 procent.

  TV 4 tappar också från 29 till 27 procent.

  Dagspressen tappar också i förtroende.

  Barometern visar att DN tappar från 46 till 44 procent och den lokala tidningen minskar från 46 till 42 procent.

  Aftonbladet och Expressen ligger kvar på lägre siffror, med ett förtroende på 14 respektive 10 procent. 

  http://medieakademien.se/wp-content/uploads/2017/04/1536745-Fo%CC%88rtroendebarometern-2017.pdf

  • Obegripligt att kvällsblaskorna ligger så högt som 10/14 %!!
   Jag kan inte begripa varför folk betalar för att bli ljugna upp i ansiktet..?

   Jag kunde inte hålla tyst vid ett tillfälle, när personen framför mig tänkte köpa en kvällstidning. Jag sa:
   – Köp inte skiten, jag jag dra några lögner för dig – gratis!
   Han köpte ingen tidning…

 5. Är det historieförfalskning Lars egentligen jobbar med på Expressen? Det VAR en idyll jämfört med idag. Tyvärr är det många som inte var med på den tiden som kan bli lurade.

 6. Självklart så innebär det enorma påfrestningar på Sverige att vi ägnar oss åt massmottagning av asylsökande som i stor utsträckning lever på socialbidrag och dylikt år efter år.
  Vi har förstås problem att ta hand om våra egna svaga när vi tycks vara hela världens socialkontor.

  Min värld krymper och blir allt mindre, medan skräp-världen breder ut sig mer och mer, och uppslukar allt som jag finner är vackert och värt att bevara.
  Jag ser alla icke-vita här i Sverige som ett hot.

  Kort sagt: Jag mår dåligt av invandringen

 7. Som de andra journalisterna på Expressen tycks Lars Lindström helt sakna kognitiv förmåga. Vi skattebetalare tvingas betala för Expressens överlevnad via presstödet.
  Man kan dock minska sitt stöd till denna tidning genom att inte köpa den. På så sätt slipper man propagandan, samtidigt som man med det sparar 8000 kr om året. Skattefritt och helt utan arbetsinsats!

 8. 1980-talet…när Swerige var ett land.

  …inte den soptipp med avfall från jordens alla dynghål som vi nu vistas i.

 9. Inte för det har med ämnet att göra,,,Sitter och tittar på semifinalen i tyska cupen.Fick just veta att det finns elva(11) nationer samlade på planen, Nu kommer min fråga till någon av er lärda.Vad kallar man en korsning mellan en asiat och en neger ? Satt hela matchen och trodde det var en Alien !!

  • Denna * borde åtalas för misshandel. Han orsakar mig svår skrattkramp. Samma med Lindberg.

 10. Herr lindström skulle dunka huvudet i väggen då kanske skulle saker falla på plats.Avgå svetsarn åk till Mecka ta med lindström och konvertera till enda riktiga religionen. Avgå avgå MVH Adolf

 11. Var har han senaste 65 åren som jag har upplevt inlåst i en jordkällare eller ?

  Skickat från min iPad

 12. Under djup meditation fan jag idag visdomen ord: Konvertera inte till islam, skjut dig hellre i huvudet.

 13. Apropå fake news så meddelar SVT stolt att folk litar på media och speciellt SVT. Ha Ha Kanske på pensionärshemmet.

  • Undersökningen som SVT stolt presenterade på bästa sändningstid hade tagits fram av SOM-Institutet vid Göteborgs Universitet.

   Dessa undersökningar har länge ifrågasatts av många olika anledningar.

   1) SOM-institutet använder många föråldrade metoder bl a skickar man ut frågorna per post till de utvalda personerna som skall svara.
   Eftersom svarsfrekvensen ofta är mycket låg skickar man ut påminnelser i flera omgångar för att få upp antalet svarande. Trots detta når man ofta inte högre än c:a 50 – 60% svarsfrekvens vilket är mycket lågt jämfört med övriga konkurrerande institut på marknaden (t ex Sifo, Novus, Demoskop,Sentio, YouGov etc).
   Längst ned på en av SOM-institutets sidor bekräftar de den låga svarsfrekvensen. Länk till ”Insamlingsmetoder” här:

   http://som.gu.se/metodik/insamlingsmetoder

   2) En annan orsak till den låga svarsfrekvensen är att frågeformulären är alltför omfattande. Det kan t ex vara c:a 17 – 20 A4-sidor späckade med frågor som till antalet kan uppgå till 60 st eller t o m fler … dessutom med tillagda svarsalternativ / delfrågor.

   D v s ett jättejobb att ägna tid och energi på, vilket dagens i många fall stressade människor inte har tid med utan helt enkelt struntar i att svara. På länken nedan finns ett exempel på hur en av SOM-institutets frågeformulär kan se ut.

   http://som.gu.se/digitalAssets/1581/1581065_riks-1-2015.pdf

   Allt detta + många fler felkällor gör att SOM-institutets rapporter inte kan betraktas som seriösa och trovärdiga. SOM-institutet kan också betraktas som vänstervridet … liksom SVT … och vad dessa två vänstervridna institutioner i samarbete åstadkommer kan med stor säkerhet betraktas som FAKE-NEWS-vänster-propaganda.

   • Tillägg:

    SOM-institutets senaste undersökning visar bara resultat t o m år 2016 … d v s siffrorna är idag redan överspelade eftersom mycket i opinionsläget med största sannolikhet har förändrats mycket under de fyra (4) första månaderna 2017.

    Att SOM-institutets siffror presenteras först nu beror på deras mycket föråldrade och ineffektiva / långsamma sätt att samla in data (som jag beskrivit ovan i min föregående kommentar).

    Här nedan är länken till hela SOM-rapporten som visar redovisning av insamlade data fram t o m 2016-12-31.

    http://som.gu.se/digitalAssets/1624/1624038_som-seminariet-2017-fm.pdf

Kommentera